Hollanda’da Kuran yırtıldı

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Melnur secim icin dersen,Tayyibin her dünya olayinda eli var mantigi gelisir.
Öyleyse her halukarda secimi kazanir.
Secimi kazanirsa,Isvec ya da Hollanda nin ne gibi yararina olur?
Biraz ufkulu düsünelim.

Tek ve en etkili sebep
Göçmenler.
Göçmenleri göndermeyecek bir Erdoğan'ı Avrupa istiyor.
Rusya 20m dolar para affı yaptı.
Araplar da para yatırıyor.
Bunların hepsi Erdoğan'ın üzerinden T.C.ye yatırım.

Tabi birkaç forumdaşın dediği gibi Erdoğan'ın seçim hareketi olarak görmüyorum bunu.
Yurtiçinde başörtüsü gibi bir kozu var zaten din üzerinden.

Erdoğanlık konu değil, ötekileştirmemek adına trans, siyah, asyalı herkesi sözde kucaklayan batının aslında en ala ırkçılığa devam etmesi.

bizim, yani hükümetlerin hatası, araplardan türkiyeyi batının gözünde birbirinden ayıramaması lol

@melnur kendinden biliyor gibi yazmış.
Kur'an yırtılmakla, yakılmakla yok olmaz. Acizlik belirtileri bunlar.

Erdoğanlık konu değil, ötekileştirmemek adına trans, siyah, asyalı herkesi sözde kucaklayan batının aslında en ala ırkçılığa devam etmesi.

bizim, yani hükümetlerin hatası, araplardan türkiyeyi batının gözünde birbirinden ayıramaması lol
Bu olaydan bağımsız bir şekilde, Taksim’in göbeğinde incil yakılsa ne tepki alınır sence?

Fakat arkadaş adamlarda bizdekinden çok kitap varmış. Yırta yaka bitiremedi allahsızlar

Olaydan bağımsız bir şekilde soruyorum hacı abi. Bu kuran yakma olayı olmasaydı ve incil yakılsaydı tepki ne olurdu sizce?
Muhtemel replikler;
- incil zaten tahrip edildi
- o artik kutsal degil ki!
- e o degistirildi

Zaten kutsal kitap olarak gormedikleri icin kitap yerine papaz yakmalari daha fazla haz verir. Domuz bagi ya da kafa kesmek vs.

Olaydan bağımsız bir şekilde soruyorum hacı abi. Bu kuran yakma olayı olmasaydı ve incil yakılsaydı tepki ne olurdu sizce?
Ben cevap vermek isterim.
Müslüman alemi tarafından memnuniyet ile karşılanırdı. Kimse tepki göstermezdi aksine '' kuran i yakanlara cevabımizi sert dille karşılık verdik'' diye haberlerde çokça duyardık.
Ama kimse de çıkıp demezdi 4 büyük kitaptan birisi de İncil ve bu da Allah tarafından gönderildi diye.

Bu duruma sevinen, alay eden saygısız yobazlar olduğu gibi İncil yakilsaydi ona sevinip alkış tutacak, alaya alacak yobazlar da olurdu ancak olaya etik ve insani açıdan yaklaşan hiç kimse bir inancın(semavi olsun ya da olmasın) asagilanmasina olumlu bakmaz. Bu son derece haysiyetsiz bir durum. Sadece inanclilardan yobaz olmuyor. Sadece kendi düşünce ve inancına saygısı olan insanlar tam da böyle. Bunun din ya da dinsizlikle alakası yok tamamen kafa yapisi ile alakalı.

Ben cevap vermek isterim.
Müslüman alemi tarafından memnuniyet ile karşılanırdı. Kimse tepki göstermezdi aksine '' kuran i yakanlara cevabımizi sert dille karşılık verdik'' diye haberlerde çokça duyardık.
Ama kimse de çıkıp demezdi 4 büyük kitaptan birisi de İncil ve bu da Allah tarafından gönderildi diye.
Kanka incil tanri tarafindan gonderilmedi. Isa ogretileri ve isanin hayatini anlatan donemin rahipleri ve havarileri tarafindan yazilan kitaplarin derlenip 4 kitap haline getirilmesi. Kutsal saymalarindaki en onemli kavram aslinda isanin tanri siluetinde dunya da bulunmasi. Aslinda hristiyanlarin bunu pek onemseyecegini zannetmiyorun dis ulkeler de. Ayrica kilise ya da ibadethane gibi yerlerde ya da isa ile ilgili yapilmis karikaturler, hatta sout parkta bir kac sezon bir karakter olarak canlandirilmasida mevcut. Yani ayaga kalksalar o zaman da kalkarlardi. Bu yuzden adamlarin pek umursayacagini dusunmuyorum. Kilise de cekilen erotik filmler bile mevcut yani hesabini sen yap olayin. O yuzden adamlarinda incil yirtmaya o kadar tepki gosterceklerini sanmiyorum. He katolik tarafta neler olur onu bilemem ama beylede bisi geldi aklima yazim dedim.. Ilahi bir kitabi yirtmak yakmak tanriya bir zarar vermez bence aksine daha da inandiklarina baglanmalarini saglayan bir olay olur. Bu yuzden kitap yirtip yakilmasi ucuz bir sov gibi geliyor bana. Hepsi benim icin insan yazimi zaten.

Tahrik etmeyin sürroyu tutar şimdi bi almanı filan yakar hepimizi kovarlar buradan

Kanka incil tanri tarafindan gonderilmedi. Isa ogretileri ve isanin hayatini anlatan donemin rahipleri ve havarileri tarafindan yazilan kitaplarin derlenip 4 kitap haline getirilmesi. Kutsal saymalarindaki en onemli kavram aslinda isanin tanri siluetinde dunya da bulunmasi. Aslinda hristiyanlarin bunu pek onemseyecegini zannetmiyorun dis ulkeler de. Ayrica kilise ya da ibadethane gibi yerlerde ya da isa ile ilgili yapilmis karikaturler, hatta sout parkta bir kac sezon bir karakter olarak canlandirilmasida mevcut. Yani ayaga kalksalar o zaman da kalkarlardi. Bu yuzden adamlarin pek umursayacagini dusunmuyorum. Kilise de cekilen erotik filmler bile mevcut yani hesabini sen yap olayin. O yuzden adamlarinda incil yirtmaya o kadar tepki gosterceklerini sanmiyorum. He katolik tarafta neler olur onu bilemem ama beylede bisi geldi aklima yazim dedim.. Ilahi bir kitabi yirtmak yakmak tanriya bir zarar vermez bence aksine daha da inandiklarina baglanmalarini saglayan bir olay olur. Bu yuzden kitap yirtip yakilmasi ucuz bir sov gibi geliyor bana. Hepsi benim icin insan yazimi zaten.
Hocam umursamayacakları konusunda hemfikiriz fakat diğer söylediklerine katılmam mümkün değil.

Geri