Hızlı iletişim çağında forum kültürünü cazip kılan detaylar

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Çünkü biz artık büyük bir aileyiz.

Biz dökülmeye başladığımızda burası da biter. Bizim ortak bir yaşamımız var. Aynı nesildeniz ve herkes herkesi tanıyor. Zevklerimiz uyuşuyor, fikirlerimiz uyuşuyor. Dilimiz uyuşuyor.

Yeni nesili anlayamıyoruz. Onlar farklı bir ortama doğmuş ve farklı görüyor, farklı düşünüyor, farklı his ediyor.

Ceviz.net vardı. Oraya çok sonradan ve kendimi buna hazır gördükten sonra üye olmuştum. Herkes bilgiliydi, kimse bir şey sormazdı. Ayda bir konu açılır ve en az bir Ay sonra da ilk yanıt gelirdi. Benim için önemli bir yerdi. Neredeyse hepsi benden yaşlıydı. Sanırım çoğu artık öldü. Ve ilgisizlikten kapandı. Burası da sanıyorum bir gün öyle son bulacak.

Discord sunucularında arayıp da bulamadığım multi-cultural discussion'ları burada buldum.

Teşekkürler forumsal.net

Anonim üyelikler sebebi ile kim nasıl düşünür korkusu olmadan, kişinin kendini rahatça ifade etmesi de sayılabilir.

@climax bu konuyu güzel açıklamıştı ve "Yazılarım çoğunlukla bana değil, climax karakterine ait" demişti.

Farklı nickler ile farklı karakterlere bürünen kullanıcılara da denk gelmek mümkün ancak tabii ki bu durum cazip değil ve itici bir durum yaratıyor.

öz hayatımda insanlarla çekince duymaksızın tanışma davranışıma katkısı oldu bi de kavgalarını seviyorum..............

kızlarla takılıyoz işte

Sosyalleşebiliyorsun. Sosyalleşemesen bile sosyal bir ortamda bulunabiliyorsun. + değer katacak bir sürü insana ulaşabiliyorsun. Onların tecrübelerini veya fikirlerini gözlemleyebiliyorsun. Daha nolsun?

Başka sosyal medya kullanmiyorum burası da yetiyor eğleniyoruz işte

Herkesin kendi ilgi alanını yansıtan kategorilerin mevcut olması çeşitliliği de arttırıyor.

Forum ortamının farklı bir tılsımı vardır arkadaşlar. Tıpkı tüm teknolojik gelişmelere rağmen radyonun hala yerini koruması gibi. Bazı şeyler gurme işidir.

Eğer cazip kılan detaylar olsaydı 85 milyonluk bir ülkede şu güzide forumumuza oldukça fazla rağbet olurdu. Bizimkisi bir aşk hikayesi değil belki ama kesinlikle alışkanlık hikayesi.

Hızlı iletişim sevmiyorum. Sözlük ve forumlardaki iletişimi de sevmiyoum esasen fakat en uzak kalınabilecek yerler bu iki yerler. Sıkılırım gelir giderim yer değişirim filan.

İnsanoğlu gelir-gider, sıkılır, özler, çok bir mana aramaya gerek yok.

Geri