Hızlı iletişim çağında forum kültürünü cazip kılan detaylar

🕒 Konu sahibi 5 saat önce aktifti
Anlık ve kısa mesajlaşmanın yaygınlaştığı bir dönemde, forum ortamları eskisi kadar ilgi görmese de halen sahip çıkan ve destekleyen insanlar var ki onlardan birisi de benim.

Kendi açımdan forumları cazip kılan özelliklerin başında; farklı kültürden insanlarla belli konuları tartışma ve olayları başkalarının gözünden değerlendirme imkanı tanımasıdır.

Tartışılan konunun içeriğine göre detaylı araştırma ve üzerine düşünmek de bir bakıma beyin jimnastiği sayılabilir.

Forumlar, insanları tam manası ile gözlemleme şansı sunmasa da en azından toplumun belli bir kesiti hakkında fikir verebildiği düşüncesindeyim.

Genel forum da olsa kişi ilgi alanlarına göre her konuyu tartışmaya açabilir ve gelecek cevaplar üzerinden de kendi bakış açısını süzgeçten geçirebilmektedir.

her 5 üyeden 4'ü eski, yıllanmış üye -neredeyse-. birbirimizin ve buranın varlığına alıştık artık. e, bir de masabaşı çalışanlar olarak yapacak pek alternatif yok. ara ara gidip geliyoruz ama yine de seviyorum sanırım burayı.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Cogu sitenin isyerinde yasakli olusu buraya yonlendirdi beni, sonra zamanla tanistik ve alistik, aliskanlik oldu.

Katılıyorum, güzel insanlar tanıma fırsatı da veriyor. Konu başlığı ise genel olarak tüm forum sitelerine yönelikti ancak benim de tek kullandığım forum burası ve hiçbir sosyal paylaşım sitesini tercih etmiyorum.

eski forumları düşünürsek belki bir şeyler katma anlamında değerlendirebilirdik ama güncel forumları düşünürsek tamamen geçmişten gelen alışkanlığı sürdürmekten başka bir şey değil. forumdaki paylaşımların çoğunu zaten farklı platformlardan çok daha hızlı takip ediyoruz, eskisi gibi fikirlerin çatıştığı, fikirler üzerinden süren bir tartışmanın yaşandığı da çok nadir oluyor. biz ne kavgalar verirdik eskiden, fikirleri savunurken masalara yumruklar mı atmadık, belgeleri ismail saymaz gibi havalara mı fırlatmadık, abdülhamid’i savundun diye forumu mu terk etmedik, sen solcusun diye ban mı yemedik @yoSun @glu hatırlar o günleri…(ben eski üyeleri hatırlayamadım iyi mi) o yüzden şimdiyi değerlendirince “bir şey katma/tartışma” anlamında cazip bir tarafı yok. tek cazip yanı az çok bildiğin insanlarla, tarzına, tavrına alıştığın insanlarla daha kolay ulaşılabilir bir ortamda canın istediğinde vakit geçirmektir.

eski forumları düşünürsek belki bir şeyler katma anlamında değerlendirebilirdik ama güncel forumları düşünürsek tamamen geçmişten gelen alışkanlığı sürdürmekten başka bir şey değil. forumdaki paylaşımların çoğunu zaten farklı platformlardan çok daha hızlı takip ediyoruz, eskisi gibi fikirlerin çatıştığı, fikirler üzerinden süren bir tartışmanın yaşandığı da çok nadir oluyor. biz ne kavgalar verirdik eskiden, fikirleri savunurken masalara yumruklar mı atmadık, belgeleri ismail saymaz gibi havalara mı fırlatmadık, abdülhamid’i savundun diye forumu mu terk etmedik, sen solcusun diye ban mı yemedik @yoSun @glu hatırlar o günleri…(ben eski üyeleri hatırlayamadım iyi mi) o yüzden şimdiyi değerlendirince “bir şey katma/tartışma” anlamında cazip bir tarafı yok. tek cazip yanı az çok bildiğin insanlarla, tarzına, tavrına alıştığın insanlarla daha kolay ulaşılabilir bir ortamda canın istediğinde vakit geçirmektir.
Ne güzel günlerdi eski günler ♡
Siz solcusunuz:(

Ne güzel günlerdi eski günler ♡
Siz solcusunuz:(
solculuğu bir fikir olarak algılama sebebi de haksız bir bandan sonra haksızlığı anlatmak… haksız banı anlatırken haksız banlanan nadir üyelerden olabilirim, yeteneklerim hafife alınmasın :emoji_unamused: ne var yani sinirlerime hakim olamayıp “irc platformları sakaryalı otçuların elinde çürüyor” dediysem, yalan mıydı?

solculuğu bir fikir olarak algılama sebebi de haksız bir bandan sonra haksızlığı anlatmak… haksız banı anlatırken haksız banlanan nadir üyelerden olabilirim, yeteneklerim hafife alınmasın :emoji_unamused: ne var yani sinirlerime hakim olamayıp “irc platformları sakaryalı otçuların elinde çürüyor” dediysem, yalan mıydı?
Hahahaha çok dogruydu...peki bizim tshirt bastırma çabamız :)
Siz solcusunuz hahaha:D

Oysa ben seninle omuz omuza solculuk destanı yazma ihtimalimizi sevmiştim :( :(

Yahu ne haz alıp vermesi. İnsanlar yazdıklarının bir yerlerde birileri tarafından okunmasını ister. Niye yazıyor o kadar adam o kitapları. Yayınevi para versin diye mi sadece.

İlber Ortaylı tuşlu telefon kullandığım için eleştiriliyorum demişti, bu durum da ona benziyor.
Tuşlusu bile dert. İnsanların övündüğü şeye bak. İstediği an istediğine ulaşabiliyormus. Bu bir lüks değil ki. Bu korkunç bişe.

Geri