PART V: 2PAC - HIT EM UP
bu seferki hikayemde aşk yok, sevgi yok, ayrılık acısı ve sonuçsuz kalan çabalar yok. sadece "saf öfke" var. 1996 yılında çıkmış bu parça, doğu yakası rapçilerinden biggie smalls ve onun grubu junior mafia, puff dady, mobb deep, chino xl, lil kim ve bad boy records'a diss niteliğindedir ve 2pac'ın öldürülmesine sebep olmuştur.
doğu yakası ve batı yakası o günlerde büyük bir rekabet halindeydi fakat batı yakası rapçisi 2pac ve doğu yakası rapçisi biggie sıkı birer arkadaştılar. gel zaman git zaman bu ikilinin araları bozulmuş, hatta 2pac silahlı saldırıya uğramıştır. 2pac silahlı saldırıya uğradıktan sonra biggie, "who shot ya" şarkısını çıkarmış ve pac'ın vurulmasıyla alay etmiştir, bunun üzerine pac ve arkadaşları hit em up'ı yazmıştır.
rap tarihin en büyük disslerinden biri kabul edilen hit em up tüm doğu yakasının tam anlamıyla içinden geçmiştir. doğu yakası bu şarkının altından kalkamamış, hiç bir rapçiden bu disse cevap dahi gelmemiştir. parça yayınlandıktan kısa bir süre sonra da 2pac, 1996 yılının eylül ayında tekrar vurulmuş ve hayatını kaybetmiştir. bir çok düşünceye göre pac'ın sonunu getiren şey hit em up'ı yazmazı ve yayınlamasıdır. gelin şimdi de şarkının sözlerine biraz göz atalım;
parça pac'ın, "i ain't got no motherfuckin friends, that's why i fucked yo' bitch, you fat motherfucker" introsuyla başlar. you fat motherfucker dediği kişi biggie smalls'tır. parçanın birinci kısmında da biggie'e yönelik ağır sözleri devam eder;
"you claim to be a player but i fucked your wife" (kendine playboy diyorsun ama karınla yattım) (bu kısımda bahsettiği kişi faith evans'tır ve kendisi biggie'nin eşiydi.)
"so fuck peace!, i let them niggas know it's on for life (barışı s..eyim!, bu savaşı sonsuza dek sürdüreceğim)
ilk kısmı bu gibi küfürler ve hakaretlerle devam eder. nakarat kısmında 2pac abimiz şöyle buyurmaktadır;
"grab ya glocks, when you see tupac (beni gördüğünüzde silahlarınıza sarılın)
call the cops, when you see tupac, uhh (beni gördüğünüzde polisi arayın)
who shot me, but ya punks didn't finish (beni vurdunuz fakat işim bitmedi)
now ya bout to feel the wrath of a menace (gazabımı hissetmek üzeresiniz)
nigga, i hit em' up...( zenci, hepinizi vurdum...)"
ikinci kısımda kontrolü kaybetmeye başlayan pac, bu şarkıyı neden söylediğini bile bilmediğini ve kesinlikle onun seviyesinde olmadıklarını belirtir ve mikrofonu diğer arkadaşlarına bırakır fakat bir süre sonra geri gelir ve parça şu epik söz ile devam eder;
"smokin dope it's like a sherm high, niggaz think they learned to fly, but they burned muthafucker, you deserve to die" (tütün ve otu karıştırıp hayaller alemine dalmışsınız ve uçmayı öğrendiğinizi sanıyorsunuz. ama siz o..pu çocukları yanıp kül olmayı hakediyorsunuz)"
ikinci kısmın sonlarına doğru pac, kendisini taklit ettiklerini ve biggie'ye yaptığı kıyakları ne çabuk unuttuğunu hatırlatır ve "5 tane kurşun beni öldürmeye yetmedi, vuruldum fakat gülümsedim" demektedir. yine bir kaç dakikalığına arkadaşlarına kaydı bırakan pac, geri dönüp şu sözlerle nefret kusmaya devam eder;
"benimle karşılaşmaya yürekleri dahi yok, onları gördüm kaçıyorlardı hahah"
"tüm junior mafia (biggie'nin tayfası) bizim gibi giyinip bizim gibi olmak istiyor"
"biz işimizin başında oldukça nasıl mafya olacaksınız?"
...
"mobb deep, (başka bir doğu yakası rapçileri) benimle dalga mı geçiyorsunuz?,
"bana bulaşmayın, kalp krizi geçirebilirsiniz. çenenizi kapatın"
...
"sadece şarkı yapmıyoruz, başınıza bela oluyoruz"
"sizi de s..eyim, annelerinizi de, hepinizi öldüreceğiz"
"ilk başlarda sadece biggie ile sorunum vardı fakat siz de onun arkasına geçip benimle uğraşmaya başladınız" (diğer disslediği rapçilerden bahsediyor)
iyice çığırından çıkan 2pac, parçanın bu kısımlarında allah ne verdiyse sayıp sövmekte, ağzına ne gelirse söylemektedir.
"mobb deep'i s..eyim"
"biggie'yi s..eyim"
"bad boy'u hem bir tayfa olarak, hem kaset firması olarak ayrı ayrı s..eyim"
"eğer bad boy'u seviyorsan, seni de s..eyim" (aman abi biz ne yaptık, gerçi ben sevmem de..)
"chino xl, seni de s..eyim"
"tüm o..pu çocukları, hepinizi s..eyim"
"yavaş yavaş geberin o..pu çocukları, asla bizim gibi olamayacaksınız"
"şarkılarım 3, hatta 4 platinum alıyor, hahah"
"alayınızı s..eyim"
ve son... dünya, bu kadar nefret kusan bir şarkı bir daha görmeyecek.
huzur içinde uyu pac <3
16 haziran 1971 – 13 eylül 1996
rest in peace