Hidrojen ekonomisi Almanya kadar Türkiye için de önemli

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
@climax fikrini belirtmiş lakin adamı akp zihniyetli,gerici,vs. peşin yargılarla fişlemişsiniz ilginç. : )

@climax fikrini belirtmiş lakin adamı akp zihniyetli,gerici,vs. peşin yargılarla fişlemişsiniz ilginç. : )
Düşün yani. Bana AKP'li dedi Asena.
Hocasını koruyo aklınca. Ama bu makaleyi yazan adama sor parayı nereye koysam kazanirim, iki kelam edemez kem küm eder. Sözde ekonomist. Ama olsun. Sonuçta Türkçü bir akademisyen ve övgüyü hakediyor.

Bişeyleri okumadan peşin hüküm vererek konuşmasından bellli :) toplumumuzun en büyük sorunu okumamak ve her konuda maşallah fikirleri var. Bir de şey moda en ufak olayda Batılıların oyunu ve dış mihraklara atılması :)
Inanna hanimcim cok idealist bir proje hidrojen projesi.
Olunabilirligine inanmiyorum ama insanlarin iyi niyetine inaniyorum.
Sizin emeklerinizi de bu konuda destekliyorum,biliyorsun.

Hah. Bak Süreyya ile aynı şeyi söylüyorum. Ama tarzımı beğenmediğiniz için kabak benim başıma patlıyor.

Hıyar dedim. Tuzluk dedim.

Hocasını koruyo aklınca. Ama bu makaleyi yazan adama sor parayı nereye koysam kazanirim, iki kelam edemez kem küm eder. Sözde ekonomist. Ama olsun. Sonuçta Türkçü bir akademisyen ve övgüyü hakediyor.

Akp'li değilsiniz hocam bariz belli,nitekim bu kadar muhalif ve sorgulayıcı birisinin Akp'li olması düşünülemez zaten.Güven Sak dönemin koyu milliyetçilerinden birisiydi.Benim Fakültede okuduğum dönemlerde rektördü ismini bu vesileyle duymuştum.Lakin hangi üniversitenin rektörüydu onu tam anımsayamadım.Adam üşenmeden poetik bir makale yazmış,çok anladığım bir mesele değil lakin,ekonomik istikrarı sağlamak için en bitincil etmenin enerjide dışa bağımlılıktan kurtulmaktan geçtiğinden dem vurmuş.Batılı perspektif ve oryantalizm'den nefret eden birisi olarak,esasen bu düşünceyi anlaşılabilir ve mantıklı buluyorum.Lakin bizim ülkenin durumunda olan bir ülke de,bu dedikleri ve atılımları ne derece yapılabilir veya yapılır,hepimizin tahayyül edemediği veya olasılıklar içinde değerlendiremediği nükte bu sanırım.

İdeolojik travmalar bizde geleceğe dair düşüncelerimiz de veya öngörülerimizde bir umutsuzluğa neden oluyor sanırım.

Benden sonra eklemeler yapıyorsunuz ve cevap hakkım elimden gitmiş oluyor. Güven hoca alanında başarılı bir isim daha geçen günlerde TEPAV’ ın bir panelinde biraradaydık. Ekonomistler sizin bakış açınızdaki gibi sadece borsa, hisse ile ilgilenmiyor. :)

Climax hocam,mevzu her ne olursa olsun,bir hatunla baş edemeyeceğini anlayıp,sofistike bir şekilde sükut edecektir.Yani en azından öyle düşünüyorum ben... : )

Climax hocam,mevzu her ne olursa olsun,bir hatunla baş edemeyeceğini anlayıp,sofistike bir şekilde sükut edecektir.Yani en azından öyle düşünüyorum ben... : )
Konuyla tam ilişkili değil ama sürekli olarak bilim karşıtı, gelelekci hatta muhafazakar olmakla suçlanıyorum. Böyle degilim. Kaldı ki olsam da bu suç mu? Sarkastik bir bunak olarak görüyorlar beni. Tuşlu telefon kullanan bi dayı muamelesi yapıyorlar bana. Herşeyin iyisini onlar biliyor. "sizin geçtiğiniz yollardan biz vazgeçtik" repliğini kullanmak istiyorum bazen :)

Misal japon arabaları monoton sıkıcı yenilikçi olmayan dizaynları ve eski nesil şanzıman ve verimsiz motorları ile konforlu Alman arabalarinin çok gerisinde onlara göre. Japonlar bilimsiz mi? Niye tüm dünya iç savaşlarında japon pikapları (Toyota) kullanılıyor o zaman? Çünkü sorunsuz pratik kaprissiz ve sağlam değil mi.

Ama kime ne anlatıyorum ben.

Bu yüzden nefret edilesi bir tipsin climax.
Kendin karsindakine sayiyorsun, saydiriyorsun,karsilik gelince ic kanamasi gecirip, kendine acindiriyorsun.
Tam bir balik burcu erkegisin.

Bu yüzden nefret edilesi bir tipsin climax.
Kendin karsindakine sayiyorsun, saydiriyorsun,karsilik gelince ic kanamasi gecirip, kendine acindiriyorsun.
Tam bir balik burcu erkegisin.
Ona nefret demeseydik. Başka bişe bulmak lazım. Nefret güçlü kaldı sanki bu durum için.

Ona nefret demeseydik. Başka bişe bulmak lazım. Nefret güçlü kaldı sanki bu durum için.

Vallahi agabey bu radde de Sureyya hanim hakli,bazen empatiden cok uzak,onyarginin cok uzerinde yorumlar yapiyorsun.Olgun bir meyve gibi yiyen ve bakanin haz almasina sebep olmak varken,sen ham bir meyve olup,tadina bakanin agzinda aci bir tat birakiyorsun.Bilgin var,yorumsayici hayat pratiginde var,lakin az biraz guzeli,guzelce anlatman gerek.Yanlis anlamazsin umarim.

Geri