Herhangi bir konuda önyargılı davranmadan önce empati yapar mısınız?

Konu sahibi son olarak 1072 gün önce görüldü
ön yargılı olmak erdemdir. ön yargılar öyle zart diye ortaya çıkan şeyler değildir. insan kişisi bunların tohumlarını özenle arar ve bulur. aynı özenle en verimli olacağı şekilde büyütür geliştirir. gelişim süreci en önemli süreçtir çünkü ön yargılar bu aşamada sınanır. insan kişisinin kafasının çalışması da bu aşamada devreye girer, erdemli insan kişisi özenle büyüttüğü önyargılarından yanlış ve çok dikenli olanlarını kökleyip atabilme yeteneğine sahip olmalıdır. bunları olduğu gibi bırakırsa bünyede zehirlenme, hayatta da sıkıntılara gark olur. yok insan kişisi "ben yunus balığıyım ne anlarım be önyargıdan" derse sıçar. çünkü yunus balık değildir. önyargı da gereklidir, insanı koruyup kollar.

Yooo ..
Çünkü önyargıda bulunuyorsam şayet zaten o olay, durum her neyse yapmayacağım içindir .
Empatiyi bile haketmez öylesi , ne gerek var .

Ruh halime göre değişiyor açıkçası (:
Konunun ne olduğuna göre de değişiyor. Hayatım da hiç küçük yeşil ağaçlardan yememiştim. Adı aklıma gelmiyor.
Asla da yemem demiştim. Bunun gibi bir çok şey var set koyduğum. Annem çorbanın içine ondan koymuş tabi bir güzel robottan geçirip, farklı tat aldım mı aldım.
Sonra dan itirafta geldi ama hala yemem o küçük sebzeyi.
Bazen olmayınca olmuyor işte.
--
Onun dışında bu kişiye dönüşünce insanlara sans vermeyi severim.
Önyargılı olduğum insan konusunda zamanla ya hislerimin doğru olduğunu kendime kanıtlamış olurum, ki hepte haklı çıkarım .
Ya da istisnai durumlar da hiçte öyle bir insan değilmiş deyip bir dost daha kazanırım, ki bu pek denk gelmez ama neyse :))

Empati yapabilen bir insan önyargılı olmaz zaten. Önyargılı olduğuna göre, empati yapma zamanı kalmamış ki önyargılı olmuş. Karışık.

Empati konusuna gelince, değil empati yapamamak, aşırı empati yapan bir insan olduğumdan bir zamanlar psikolojik problem yaşamıştım. Empati kurmayı beceremeseydim keşke dediğim zamanlar oldu.

Yani soru karışık ama işte ne sorduğu belli.
Ben adaletli olduğumu düşünürüm, bu da anneciğim ve babacığımla ve belki onların meslekleriyle ilgili bir şey sanırım.
İnsan ailede ne görüyorsa onunla büyüyor.

Bazı konularda empati yapmak bence zor, ama adalet duygusu her konuda işe yarar.

Önyargılı birisi değilim, öngörü konusunda iyi olduğumu düşünüyorum, kıstas önemli ve hissiyat olarak nadiren yanılıyor olduğum halde bazı özel durumlarda empati yapmadığım çok oluyor.

Önceden yapmazdım
Yapıyorum artık

Ahh o duygu yok ben de .

konuya
kişiye
şartlara göre değişir

Empati değilde bir şeyin oluşma nedenlerini daha çok irdelerim diyelim.
Bir insanın bir şeyi yapmasından çok neden yaptığına daha çok bakmaya çalışırım

Geri