Herhangi bir konuda önyargılı davranmadan önce empati yapar mısınız?

Konu sahibi son olarak 1071 gün önce görüldü
Önyargılarımız ah ah kıramadığımız o düşünceler, uğruna beyin patlattığımız acabalar, belkiler ;d

Siz empati yapabiliyor musunuz? Bazen gerçekten zor oluyor.(Karşı taraf için)

Ben mesela kırk kez anlatılınca çok güzel empati yapıyorum. Çxnxö

Yapabiliyorum çünkü görünen ile gerçeğin farklı olduğu çok fazla duruma şahit oldum. İnsanların geçmişte ne yaşadıklarını bilmiyor ve sadece o an şahit olduğumuza bakıp yargıda bulunuyoruz fakat o güne kadar ne aşamalardan geçtiği konusunda hiçbir fikrimiz olmuyor. Aynı evde büyüdüğün kardeşinle bile olaylara verdiğin tepkiler farklı olur çünkü iki kişide yarattığı etki de birbirinden çok farklıdır.

Son düzenleme:
Cağnım Einstein'ın da dediği gibi önyargılara çok şey edemedik ama atomun ağzına yüzüne daldık.

Empati karsimizdakini anlayamadigimiz durumlarda devreye giriyor.Anlamak istedigimizde.Bunun icin de farkli bir hissiyat gerekli.Herkes yapamaz bunu.Cocukluktan gelisen ve egitilebilen bir histir.Ebeveynler ve toplum ile.Herkes empati sahibi ona bakarsak da.O yüzden dünyayi bok götürüyor.
Önyargi anlamayi birak,iki kelam etmeden gelisiyor.Netdir.
Bireysel iliskilerde daha soft lakin toplumsal görüslerde fazla baskin.
Vurun kahpeye gibi meselen.
Empati yapmadan önce nedenler arastirilir šayet ilgileniyor isek.Yoksa önyargiya devam.

Ben ırkçıyım, israil halkını hiç sevmem, bir kaç tanesi ile konuşma şansım oldu bildiğin insanların ölümünden keyif alıyorlar iyisine bile kötü gözle bakıyorum.

Aslına bakarsanız ben çoğu ırkı sevmiyorum, içimde engel olamadığım büyük bi öfke ve kin var çoğu ırka salakça ama öyle kaldı ki dünya üzerinde Türkleri gerçekten seven bir millet olduğunu da düşünmüyorum.

herhangi biriyle sevişir misin
hayır
karmayla
olabilir

Teoride yaparlar, icraata gelince sıfır herkes.

"Azaları banlamadan evveL hep önyargılı davranırım."

-MALUM YÖNTİCİ. L'si BÜYÜK.

yazmaya gelmiştim ama L'si büyük Bey kendi kendine gömüşüm ve şakamlık yapmış.
ÜF.

Önce yargılarım. Sonra empati kurarım. Çümkü herkes yalan söylüyor ve seni etkilemeye çalışıyor. Empati kurarsan, yalanlara kanarsın. Kendin yaşamadığın bir şeyi zaten anlayamazsın. O halde empati de kuramazsın.

Madem hepimiz bukadar empati yapıyoruz dünya neden bu halde.
Çocukken yüksek olan empati duygumuz zamanla hayatın içindr yok olur gider. Sonradan kazanmak içinde cidii çabalar içinde olmamız gerekirken biz daha çok manipülatif davranmayı tercih ediyoruz. Manipülatif davranıiları her halde empati yapmayla karıştırıyoruz.
Burada bir konuda farklı düşündüğümüzde bile kıyametler koparıp bir birimizi dinlemeyip anlamayıp birbirimizi kırıp geçirirken hepimiz empati kurduğumuzu iddia ediyoruz...
Hayır asla...

Bir çok konuda kendi zihin ve düşünce dünyamla olaylara yaklaşıyorum.
Çok az, ikili ilişkilerde sade empati kurabiliyorum. Toplumsal olaylarda kurmayı denesemde sonuç genelde hüsran, bilgi ve deneyimlerimin kurbanı oluyorum.
Oysa bilgi deneyimler aslında empatinin gelişmesinde en önemli etkenlerken ben galiba doğru yönlendiremiyorum. Aşacağım inşallah...

Empati yapmak ile karşındaki lerini fazla taviz vermek anlamına geldiği kanısı gönder herkese

Empati ile saygı farklı şeyler. Bir kişiyi anlarsınız ama saymazsınız. Analyamazsınız ama yine de saygı duyabilirsiniz. Empati anlayabilmek için kurulur. Kabullenmek için değil. Anlayabildiğiniz bir şeyi daha kolay yok edebilirsiniz.

Tabii ki! Önce empati yapar sonrasında önyargılarımı kullanırım. Bu nasıl soru? Beynim yandı.

Empati yapıyoruz ama anlamıyoruz ne güzel, ne güzel.

Empati yapmadan evvel krem şanti yapmaya özen gösteririm, tatlı yiyelim tatlı patileyelim.

Geri