Her konuda tek doğru olduğunu sanan insan

Konu sahibi son olarak 2 gün önce görüldü
Her konunun tek doğrusunun olduğunu sanan insan olaylara geniş perspektifle bakamayan insandır.

Geniş perspektif dediği de tarikat perspektifi

Sharing all your secrets with each other since you were kids

Tek kaynaktan okuyup tarafsız bilgi edindiğini sanan kişidir.

Geçmiş günler gelmeyecek.

İletişim engeline takılırsınız bu insanlarla konuşurken.

herhangi bir iletişim mümkün değildir bu tür insanlarla. adam sayıp muhatap alırsınız, ötesi pişmanlık. at çöpe gitsin.

(bu arada konu belli ki, bir mevzuyla ilintili olarak açılmış. sadece başlığa yorum yaptım)

Mutlak yanlış olmadığı gibi mutlak doğru da yoktur. Daha da ileriye götürüyorum çift yarık deneyinde gözlemlenildiği üzere her zaman bir belirsizlik söz konusudur.

Mutlak yanlış olmadığı gibi mutlak doğru da yoktur. Daha da ileriye götürüyorum çift yarık deneyinde gözlemlenildiği üzere her zaman bir belirsizlik söz konusudur.
Matematik için de geçerli mi bu sayın hocam.

Matematik için de geçerli mi bu sayın hocam.
Matematik gözlem ve deneye dayanmadan sadece akıl ile mutlak bilgi sunar. Dolayısıyla matematikte mutlak doğru oldugunu kabul eden çok fazla filozof var. Ben ise konuya felsefi bir araştırmadan yola çıkarak mutlak doğru olmadığını ifade ettim. Çünkü doğru sonsuzdur ve mutlak doğru yoktur. Şartların gerektirdiği yönde kabul edilen doğru vardır.

iki, üç veya beş doğrusu olan konulara örnek verebilir misiniz merak ettim...

iki, üç veya beş doğrusu olan konulara örnek verebilir misiniz merak ettim...
Kendi sahip olduğu görüşü tek gerçek sanan ve yanılma payı bırakmayan anlamında yazıldığını düşünüyorum.

Geri