Hemşireye hakaret eden kaymakam

• Kullanıcı Ecren
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Konu sahibi son olarak 1810 gün önce görüldü
Eşine iğne yaptırmak için Devlet Hastanesi'nin acil servisine gelen ilçe kaymakamı, görevli hemşirenin 'Reçeteniz var mı?' sorusuna öfkelendi. İddiaya göre sinirlerine hakim olamayan kaymakam, hemşireye 'Salak, geri zekalı, bize bunu yapan vatandaşa kim bilir ne yapar?' dedi.

Asliye Ceza Mahkemesi'nin yolunu tutan hemşire, kaymakamdan şikayetçi oldu. Mahkeme, kaymakamın beraatine hükmetti. Davacı hemşirenin temyizi üzerine Yargıtay 18, Ceza Dairesi, mahkeme kararını bozdu.

Yeniden görülen davada kaymakam 'kamu görevlisine hakaret' suçundan mahkum edildi. Bu kez kararı davalı kaymakam temyiz etti. Yargıtay 18. Ceza Dairesi, görevini çalışma usullerine uygun bir şekilde ifa etmek isteyen hemşirenin eyleminin haksız tahrik kabul edilemeyeceğine dikkat çekerek kararı onayladı.

Ülkemizde güzel şeyler de oluyor.

İnsanlar, başka bir insana hakaret etme hakkını kendinde nasıl bulabiliyor

Kaymakamın parti geçmişini yazmanız gerekirdi. Sayet ona göre yargılayacaktik. A parti geçmişi varsa haklı, B partisi geçmişi varsa haksız ilan edecektik.

Kaymakamın parti geçmişini yazmanız gerekirdi. Sayet ona göre yargılayacaktik. A parti geçmişi varsa haklı, B partisi geçmişi varsa haksız ilan edecektik.

Bir daha bu tarz konu açarsam dikkat ederim.
Özellikle de parti geçmişine.
Daha rahat yorumlayabilin diye.

Saçma bir olay olmuş.

Eyyyy cehapeli kaymakam sen ilk adam ol lköfdsbglkfdslk

Anlatırlar ya bir baba-oğul hikayesi idi sanırım, baba oğluna "Ben sana vali olamazsın demedim, adam olamazsın dedim." der.
Vali ve kaymakamlardan bu tip hareketleri çok görüyoruz ama onlar da aynı devletin memuru. Başka bir haltı değiller.
Hemşireye helal olsun, umarım rahatsız etmez o kaymakam.

:))) valla komik olcak ama kaymakam haklı olabilir.
Hemşire kesin ters yapmıştır, adam da sinirlenip haksiz duruma düşmüş olabilir. Akp nin atadığı hemşireler çok özgüvenli. Kimbilir hangi torpille geldi olaya.

Acil servise gelen adama reçete sorulur mu yahu?
Ne yani, şimdi burada kaymakamı mı döveceğiz?
Hamile bir kadın sancı çektiği için bağırırken, hemşirenin o kadına tokat atıp "bağırma " dediğini gördü bu gözler. Tüm Hemşireleri masum ilan etmemeli

Kaymakamların, Valilerin, Komiserlerin v.s. partisi olmaz. Bu onların mesleği ve görev yerine atanırlar. Ama Kaymakam ve Valilerimiz bazen kendilerini ordu komutanı, ve halkı da asker sanabiliyorlar.

Acil servis enjeksiyon birimleri, reçete yazılmış enjeksiyonları uygular.. Yani reçetesiz çalışmaz.. Fikirden önce bilgi lazım herkese..

Efendim doktorlar darp edilince çıkıp akp doktorları itibarsızlaştırdı derler. Hemşire hakarete uğrar, bu defa da kaymakam haklı olabilir derler. Ben bizden hiçbir şey anlayamıyorum.
Ayrıca tabi ki reçete soracak. Başka neye göre iğne yapacak o hemşire? Kafasına göre mi? Hadi hasta anaflaktik şoka girip öldü, hesabı kim verecek o durumda? Çıkış demeyecek misiniz, "hemşire kafasına göre iğne yapmış, her isteyene istediği iğne yapılır mı" filan?

Ne çok şey biliyor bu insanlar olric!!!
Herkes işine geleni biliyor efendimiz !!!
Akp hükümetiyle iş başı yapmadım reçete sorulmadan neyin iğnesini yapıyoruz hayırdır?
Ulan bu olayda adam birlikte çalışacağı insanları koruyacağına olaya siyaseti bulastirmis yuh artık pes ya
Biz buna doktor egoistligi diyebiliriz zannımca

Eveeeet.
Bana saydirmis kizlar.

Reçete sorulacak. Bu yasal zorunluluk. Hastayı koruyan bişey.

Olaydaki kişileri inan hiç bilmiyorum. Ama doğaya aykırı bir şey var. Kolay kolay hemşire kaymakamla davalık olamaz. Doktor da olamaz. Amaaaa dayısı varsa aha böyle arar hakkını ve alır.

Burası isvec değil. Ortadoğu.

orası hastane abicim hayırdır yahu kaymakam olmuş ama adam olamamış bu hakkı kendinde nasıl buluyor gün boyu zaten insanlar stresli

Eveeeet.
Bana saydirmis kizlar.

Reçete sorulacak. Bu yasal zorunluluk. Hastayı koruyan bişey.

Olaydaki kişileri inan hiç bilmiyorum. Ama doğaya aykırı bir şey var. Kolay kolay hemşire kaymakamla davalık olamaz. Doktor da olamaz. Amaaaa dayısı varsa aha böyle arar hakkını ve alır.

Burası isvec değil. Ortadoğu.

İki olasılık var.. 2. olasılık da şu ki hemşire olayı manipüle edememiş, genelde bu tür sıkıntılar ortamdaki hekime paslanır.. Zaten hikayede açıklar da var, mülki amir kimseye haber vermeden gelmez öyle yere..
Ayrıca şu da var, ben reçete ile ilgili yorumumu senin altındaki kişiye yaptım..

Burada acilde önce doktor bakar sonra gerekli ilaçlar verilir. Laf sokacağınıza, insan gibi bilgi verin de öğrenelim

Geri