Hem Laik Hem Müslüman Olunur mu ?

• Kullanıcı Jose
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Konu sahibi son olarak 3 gün önce görüldü
olm ali rıza Demircan Müslümanlığı yaşamak istiyorum ben.her daim Full ereksiyon var adamın islam anlayışında

Noldu şimdi anlamadım ben. Şimdi de laik olanı mı müslümanlıktan çıkardık. :honk:

valla kendiniz bilirsiniz.ben çıktım.

ikisi kıyaslanabilecek bir durum değildir inanç ve durum değerlendirmesi nasıl kıyaslanır ki :)

mesela bazıları hem Kemalist hem Komünist olabiliyor :)

İslam dini denilen olgu değil mi kolaylık ile ibadete çağıran ve zorlamanın yanlış olduğunun İslam da yerinin olmadığını gösteren. E hal böyle iken inanan herhangi birisi dinini istediği şekilde yaşar ister siyahlara bürünür insandan uzak yaşar, ister modern çağın şartlarına uygun giyinir davranır sosyalitesini dibine kadar kullanıp ibadetini yine yaşar ama insanların gözüne sokarak, ama gizliden adabınca uygulayarak ve tüm bunlar olurken kişinin siyasi görüşünün de buna göre şekillenmesi kadar doğal bir şey olamaz ancak; konu başlığındaki sorunun şekillenmesi ancak siyasi iradesi tam oturmamış 3. dünya ülkelerinde sıkıntı yaratabilir ki din ve ahlak kavramları siyasi iradenin elinde oyun hamuru gibi kullanılıp bireylerin önüne " bakın bunu sizin için yaptık " dercesine sunulur ve laik olmak ya da olmamak kişinin çıkarları ile doğru orantılı şekilde gerçekleşir.
...ki toplumumuz buna en güzel örnektir.

Bir musluman laik bir duzende rahatca yasayabilir. Bunun en guzel ornegi, TC dir. Cunku laiklik sadece din ve devlet islerinin ayrilmisligidir. Yani din, dini inanc ve dini uygulama devletin destegi olmadan serbesttir. Ayrica hak ve ozgurluktur.

Ama bir musluman sekuler olamaz. Cunku sekuler olmak demek, imanin sartlarina uyamamak ve inanmamak demektir, sekuler olan dunyevidir. Dunya otesi, doga ustu, yasam sonrasi v.s. konularinda bir inanci olmaz.

insan gerçekten hayret ediyormuş yakında eskiyecek cumhurbaşkanımızı onayladım arkdşlr.hayret ettim.
herkesin bildiği genel tabiriyle laiklik= din ve devlet işlerinin ayrılması. yani burada şair devlet yönetiminde kıstas olan şeyler insanların şahsi inancına dayatılmış politikalar üzerinden gitmemesi gerektiğini söylüyor
hem liberal hem Hristiyan da olunabilir mesela. Soruya dönersek ben öyleyim,laik Müslümanım.olunabiliyor yani. Laik Hristiyan da olunur. böyle saçma sapan kutuplaşmalara gerek yok.

ben yaptım oldu mantığı ile biyere varamayız

1 mayıs kutlu olsun. kandil konusu gözümden kaçmış. :/

laik olmayın din ile devlet islerini birbirine karıştırın

mesela ben Sarıyer'de yabancı görünce dövüyorum neden Beşiktaş Liverpool maçında o yabancı Liverpool formasini giymeyecekti gavur arkadaş laik olmayın tadı çıkmıyor doverken :pc:

Liikligin anlamı din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması değil mi?
laiklik siyasi bir görüşse din başlı başına bir histir , düşüncedir , inançtır

ikiside olabilir bence, yani neden olmasın ki ?

Liikligin anlamı din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması değil mi?
laiklik siyasi bir görüşse din başlı başına bir histir , düşüncedir , inançtır

ikiside olabilir bence, yani neden olmasın ki ?

Müslüman bir kadın olarak başörtünle meclise girmemekti ayrıca.. Bu demokrasiye ters düşmezmi bu kez ?

Müslüman bir kadın olarak başörtünle meclise girmemekti ayrıca.. Bu demokrasiye ters düşmezmi bu kez ?
Ters düşer , ama laik olan insanları da müslüman değil gözüyle görmek doğru değil. İnsanlar farklı iki olguyu birden içlerinde barındırıyor olabilir, zaten bu hem müslüman hem laik dedigimiz insanlar etrafımızda o kadar çok var ki demekki oluyormuş diyoruz

Ters düşer , ama laik olan insanları da müslüman değil gözüyle görmek doğru değil. İnsanlar farklı iki olguyu birden içlerinde barındırıyor olabilir, zaten bu hem müslüman hem laik dedigimiz insanlar etrafımızda o kadar çok var ki demekki oluyormuş diyoruz

Yok yok zaten laik olan müslüman değildir demiyorum ters düştüğünü dile getiriyorum.

Olunmaz. Rte bile yıllar önce demişti yahu.
Gerçek bir Müslüman asla şeriat gelmesin demez.
Laik biriyim demez.
Din hayatın her alanında vardır kavramlari ne kadar esnetirseniz esnetin değişmeyen gerçekler vardır.
Bu da onlar gibi.
Bilinç bu noktada mühim iste.

Olunmaz. Rte bile yıllar önce demişti yahu.
Gerçek bir Müslüman asla şeriat gelmesin demez.
Laik biriyim demez.
Din hayatın her alanında vardır kavramlari ne kadar esnetirseniz esnetin değişmeyen gerçekler vardır.
Bu da onlar gibi.
Bilinç bu noktada mühim iste.
Rte bile derken. Hangi sıfatla diyor bunu da kabul edelim? İslam alimi sanki ajsjdjjf

Taraflıca açılmış bir başlık. Sorunu sor çekil , konu cümlene yorum yaparsan düşünceler yartışmaz yandaş ararsın

Geri