Hem Laik Hem Müslüman Olunur mu ?

• Kullanıcı Jose
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Konu sahibi son olarak 4 gün önce görüldü
Unıty bu konuda malesef sizinle aynı düşünmüyorum.
Bahsettiğiniz şey hukuk normudur. Oysa yönetim çok farklıdır... Hukukta adalet yada eşitlik kavramı aramazssınız. Çünkü o verilen kararlar üzerine örneklikler üzerine işleyen bir karar mekanizmasıdır.

William Gaddis derki ; Adalet mi? Adaleti ahirette bulursun. Bu dünyada sadece hukuk var...

Laiklik bir yönetim şekli.tercihidir. Ve somut bir anlamı yoktur. Ona anlam yükleyip istedikleri kılıfa sokanlar ise onu bize dayatanlardır.
Müslüman bir din değildir. Vahye inanların teslimiyetini öne çıkaran bir kavramdır...

Kavramsal baktığımızda bu...

Bir anda bir çok ideolojik fikri.barındırdığınız gibi aynı zamanda bir çok düşünve fikir ve zihnide yaşıyor olabilirsiniz... Olaya hangi pencereden baktığınızla alakalıdır...

Örneğin ben olaya vahy penceresinden bakanlardanım...
Vahy penceresinden baktığımda Rab derki, İnne dine indellahil islam.... Yaşam şeklini kendi koyduğu ilkeler çerçevesinde belirlersem bana değer vereceğini ve makbul göreceğini.söyler...

Kendimi.ifade etmek için ayrı bir kavrama ihtiyacım yok...
Laik müslüman
Demokrat müslüman
Muhafazakar müslüman
Komünist müslüman
Sosyalist. Müslüman
Vsvsvs

Bunların hiç biri beni tanımlamaz.
İslam Kavramı ve içeriği beni.her hönü ile temsil etmeye ve kendimi.ifade etmeye yeter olduğunu düşünüyorum.

Ben Qasem Ancak ve Ancak İslam oldum....
İman ederek ( inanarak) vahyi yaşamlaştıran Müslimunlardanım...

Zihin dünyam.budur...

Sorusu mevcut olduğuna göre, zorluk derecesi de mevcut.

bkz: laikliği dinsizlik sanan siyasal islam zırvaları

o değil de asıl hem akapeli hem müslüman olunmaz.

layik olan müslüman olamiyorsa müslüman olanda layik olamiyor
ohalde türkiyedaki laikler müslümanmi deyilmi

gidin ya ne ayaksiniz
zirvalayan darbecilerin oyununa geliyorsunuz
gecmis zamandaki darbecilerin laiklik müslümanlik oyunuydu
müslümanlarin nerde görülmüs yok sen laiksin yoksen müslümansin gibi ayrim yaptigi

Eskiden olunmasinda sakınca yoktu ama Arapçılar bu durumu sevmedi. Çünkü din çok kullanışlı. onu yaşamın ve siyasetin her alanında kullanabilmelisin. Bugün bokumuzda boğulmamızın sebebi, türk tipi müslümanlik anlayışının arapçılarca katledilmesi değil mi zaten.

Bakalava ile ayran turşu bile yerim. Canım neyi isterse o olurum

Olunmaz mı? Ama bize öyle demediler.

bugün sevgilililer günü
gidin bol bol sevişin
yarın devam edersiniz

Laiklik dinsizlik değil, özgürlüktür.

Geri