Hem cahil hem cüretli

🕒 Konu sahibi 16 saat önce aktifti
@climax hocamızı çok sinirlendirmişler. Hocam papatya çayı ikram edebilirim ?
Hayır. Çay meselesi değil.
Doktor size üstten bakamaz. Ama üsttedir.
Doktor size hizmet eder ama hizmetkariniz değildir.

karakola ifade vermeye cağirsalar (bak savcılık falan bile demiyorum). Üç günlük bıyıkları yeni terlemis yeni mezun bi polis kardesim seni odaya almakta gecikse... "Nooluyo lan burda işim gücüm var benim. Böyle mi vatandaşın işini yapiyorsunuz. Hem niye buradayım biri anlatsın lan bana!" diyebilir misin?

Peki erkekliğin niye bana kabarıyor?
Onun silahı olduğu ve seni tutuklayabilecegi için mi korku sebepli saygı içinde kaliyorsun?

Bak bunu anlamaya çalışın çok önemli.

münferit olaylar ile belirli insanları kategorize ederek genelleme yapmak ne kadar doğru tartışılır, genel olarak bizim milletimiz kendini çok basit yaşamsal noktalarda geliştirmediğinden yaşanıyor bu sorunlar, hastasından doktoruna ve daha nice meslek ve insan grubuna hepsi bu milletten çıkmadır ve hemen her yerde bu tarz saçma sapan tipler vardır işinden gücünden bağımsız, şunlar böyle bunlar böyle demek pek doğru gelmiyor bana, insan kitlemiz kötü ne yazık ki.

edit :

kimse kimseden üstün ya da üstte değildir.

Geçen alkollüyüm, girdim şişli etfal acile, dedim o kalp damar cerrahını getirin… başhekim tuttu kulağından getirdi hemen, açtırdım kol bastıyı oynadık karşılıklı serum tokuşturarak

Hayır. Çay meselesi değil.
Doktorsize hizmet eder ama hizmetkariniz değildir.

karakola ifade vermeye cağirsalar (bak savcılık falan bile demiyorum). Üç günlük bıyıkları yeni terlemis yeni mezun bi polis kardesim seni odaya almakta gecikse... "Nooluyo lan burda işim gücüm var benim. Böyle mi vatandaşın işini yapiyorsunuz. Hem niye buradayım biri anlatsın lan bana!" diyebilir misin?
Hocam, çok üzülerek ifade edeceğim ama sizleri (doktorları) itibarsızlaştıran bir hükümetle karşı karşıyasınız. Aldığınız ücretlerden tutun, çalıştığınız ortamlara, sizleri ölüme ve bu ithamlara maruz bırakıp itibarsızlaştıran devlet yöneticilerinin söylemleri yaptırımlarıdır.
“Gidiyorlarsa gitsinler, buralar boş kalmaz merak etmeyin.” İfadelerinin sahibidir.
Pandemi sürecinde izinleriniz iptal edildi, 48 saat hastanede çalışan doktorlar vardı, maskelerden yüzüne kan oturmuş doktorlar vardı. Devletin en önemli mesleği olan doktorluğun böyle ayakaltı söylemlere maruz kalması çok üzücü umarım sistem değişir ve bu algılar yok olur.

Bir zamanlar DR plakalı araçlar ne gözdeydi, nasıl imrenilirdi o dönemlerde :) çünkü doktorluk kutsal ve özel bir meslekti herkes saygı duyardı.

Musa kardeşim altta üste kavramlarına çok takılmış.

Sayın Romalılar. Niye idrak etmekte zorluk çekiyorsinuz.

Birlikte kafede muhabbet ederken doktor üstte falan değil. Ama bişey temsil ediyor o adam. Bir kurum adına iş yapıyor. Ben kast sistemi üstünlüğügunden bahsetmiyorum. Ezik misin nasıl böyle düşünürsün.

Ulan devlet o adamı senden farkli görmüş diplomatik pasaport vermiş. Sana niye vermiyor?

Ne demek kimse ast değil üst değil. Bunu askerede eğitim cavusuna da söyleseydin keşke de sana eyice bi belletseydi.

Musa kardeşim altta üste kavramlarına çok takılmış.

Sayın Romalılar. Niye idrak etmekte zorluk çekiyorsinuz.

Birlikte kafede muhabbet ederken doktor üstte falan değil. Ama bişey temsil ediyor o adam. Bir kurum adına iş yapıyor. Ben kast sistemi üstünlüğügunden bahsetmiyorum. Ezik misin nasıl böyle düşünürsün.

Ulan devlet o adamı senden farkli görmüş diplomatik pasaport vermiş. Sana niye vermiyor?

Ne demek kimse ast değil üst değil. Bunu askerede eğitim cavusuna da söyleseydin keşke de sana eyice bi belletseydi.

Yahu burada bahsi geçen şey doktorun hastaya vereceği sağlık hizmeti ise doktor benden üstün filan değildir, aynı şekilde ben de ondan üstün değilim, devlet hastanesi ise yaptığı şey kamu hizmetidir, özel hastane ise ben o hizmeti almak için parasını veriyorum ve hizmeti alıyorum, her iki koşulda da iki taraf da nezaket sınırlarını aşmadan düzgün bir iletişim ile hizmet alışverişini yapmalıdır, benim demek istediğim bu.

Bahsettiğiniz diplomatik pasaport vs. gibi şeylerin de avantajları farklıdır onlar da yine belirli koşulları sağlayan insanlara verilir, bu onları üstün yapmaz, bazı noktalarda avantajlı yapar diyebilirim kendi adıma, yani bir vatandaş sadece doktor diye benden üstün filan değildir, nerede olduğundan bağımsız bu değişmez.

Valla ben doktorlarin pek ustten baktigini dusunmuyorum. Insanlari cildirtan bir toplum var. saygisiz, ozensiz, simarik, surekli hakaret eden ve kendini her zaman hakli goren bir kesim var. climax in verdigi ornekler uzerinden bakinca, savcilar odasindan nasil adam kovuyor gorseniz bi. Bak uyarmiyor, kizmiyor, direkt kovuyor. Normal vatandasi birak avukatlara bile cemkiriyorlar. Mahkemede bir kere tanik olarak ifade verin de hakim nasil davraniyor. Insanlarin bacaklari titriyor. Mesela hastanede 20 dk bekleyince hepimizi sinir basiyor degil mi? E insanlar 3 saat durusma bekliyor, 2 saat sira bekliyor ama ses etmiyor. Sanirim insanlar doktorlara saygi duymamaya basladi. Baska bir aciklamasi yok. O da sistemsel bir problem.

bizim burada saglik ocaginda doktor bir hanim var yaşı 50-60 olabilir.
sıkıysa boş konuş laflarıyla dover adamı.
ama cok durust ve hastasina sahip cıkan biri. Yani bazılarının tarzı bu sonuçta oda bir insan ve insanlar ile ugrasipta sinir kat sayisini korumak her zaman kolay degil. Ama bu gotelek doktorlar olmadigi gerceginide degistirmiyor iste..
mesela ben rapor almak icin gittigim bir doktordan "yogyaaa hasta degilsin bir de rapor yazicam he ben boyle seylere alet olmam evlat" demisti. ustelik pc de bisiler yazarken gayet sakince soyluyordu..
bir keresinde de bir doktora gitmistim agridan duramiyordum kadın beni birakip iceri giren hemsi arkadasi ile kahveye kacta cikalim diye 15-20 saniyeligine muhabbete dalmisti jahdhdh olm yari ciplak yatiyorum kapi acik disarida oturanlar beni izliyor kapi araligindan kadinlar kahve muhabbeti yapiyor jajshdhdh efsane bir sahneydi

Valla ben doktorlarin pek ustten baktigini dusunmuyorum. Insanlari cildirtan bir toplum var. saygisiz, ozensiz, simarik, surekli hakaret eden ve kendini her zaman hakli goren bir kesim var. climax in verdigi ornekler uzerinden bakinca, savcilar odasindan nasil adam kovuyor gorseniz bi. Bak uyarmiyor, kizmiyor, direkt kovuyor. Normal vatandasi birak avukatlara bile cemkiriyorlar. Mahkemede bir kere tanik olarak ifade verin de hakim nasil davraniyor. Insanlarin bacaklari titriyor. Mesela hastanede 20 dk bekleyince hepimizi sinir basiyor degil mi? E insanlar 3 saat durusma bekliyor, 2 saat sira bekliyor ama ses etmiyor. Sanirim insanlar doktorlara saygi duymamaya basladi. Baska bir aciklamasi yok. O da sistemsel bir problem.

affınıza sığınarak bir yorum getirmek istedim efenim,

bu söyledikleriniz ve dahi bizim konuştuklarımız hepsi yanlış ki zaten, kimsenin kimseye bağırmaması ya da üstten bakmaması normal olandır, biz o kadar alıştırılmışız ki bunlara, polislerin bedavacılığı aman işte zabıta memurunu yalamalar, efendime söyleyeyim belediyeye yedirenler, vs. vs. bunların hepsi olması gerektiği gibi olsa zaten şunların zerresi yaşanmaz diye düşünüyorum, belediye park yaptı diye alkışlıyor insanlar yahu zaten onu yapsın diye seçtin koydun oraya o insan grubunu, bunun için maaş alıyorlar, o zaman bakkala gidince de istediğin şeyi verince bakkalı alkışlar cem yılmazın da dediği gibi, liyakat beraberinde nezaketi getirir ve bu sorunlar çözülür diye düşünmekteyim.

affınıza sığınarak bir yorum getirmek istedim efenim,

bu söyledikleriniz ve dahi bizim konuştuklarımız hepsi yanlış ki zaten, kimsenin kimseye bağırmaması ya da üstten bakmaması normal olandır, biz o kadar alıştırılmışız ki bunlara, polislerin bedavacılığı aman işte zabıta memurunu yalamalar, efendime söyleyeyim belediyeye yedirenler, vs. vs. bunların hepsi olması gerektiği gibi olsa zaten şunların zerresi yaşanmaz diye düşünüyorum, belediye park yaptı diye alkışlıyor insanlar yahu zaten onu yapsın diye seçtin koydun oraya o insan grubunu, bunun için maaş alıyorlar, o zaman bakkala gidince de istediğin şeyi verince bakkalı alkışlar cem yılmazın da dediği gibi, liyakat beraberinde nezaketi getirir ve bu sorunlar çözülür diye düşünmekteyim.
Ben yanlis anlasilmis olabilirim. Herkesin nezaketli olmasinda hemfikiriz zaten. Kimsenin statusu geregi insanlara ustten bakma ya da isini savma luksu olmamali. Benim bahsettigim hususlar zaten bizim sistemde sikayetci oldugumuz konular. Ancak toplumu iki yuzlu buluyorum. Bazi statu sahibi kisiler anasina sovse, dizlerini titretse onunu ilikleyenlerin, hastanede karsilastiklari ufacik bir seyde doktorlara saldirmasini dogru bulmuyorum. Cunku bunun kabahati doktor degil sistem. Yine genel bir degerlendirme yapmak yerine her somut olayi kendi icinde degerlendirmek en mantiklisi olabilir.

Ben yanlis anlasilmis olabilirim. Herkesin nezaketli olmasinda hemfikiriz zaten. Kimsenin statusu geregi insanlara ustten bakma ya da isini savma luksu olmamali. Benim bahsettigim hususlar zaten bizim sistemde sikayetci oldugumuz konular. Ancak toplumu iki yuzlu buluyorum. Bazi statu sahibi kisiler anasina sovse, dizlerini titretse onunu ilikleyenlerin, hastanede karsilastiklari ufacik bir seyde doktorlara saldirmasini dogru bulmuyorum. Cunku bunun kabahati doktor degil sistem. Yine genel bir degerlendirme yapmak yerine her somut olayi kendi icinde degerlendirmek en mantiklisi olabilir.

katılıyorum, münferit olaylar her zaman olacaktır, fakat sorunun temeli kişilerdir yani toplum, hepimizin etrafında vardır illaki şunu söyleyen sırtımı devlete vereyim kafam rahat olsun, şimdi bu cümleyi kuran zatın memuriyeti ne kadar faydalı olabilir ? idealist kişileri doğru yerlere getirmekle başlanırsa climax hocamızın da yaşadığı diyaloğu bir daha yaşama olasılığı giderek azalacaktır diye düşünmekteyim.

Yapistiralim bi üzdünüz beni yillarrrrr

Valla ben de öyle dedim. Aha dedim bu milletvekili sonuçta sadece benim vekilim. Aslı varken vekile susmak düşer dedim Musa kardeşimin kafası ile. Sonrası biraz karanlık.

Geri