Hem cahil hem cüretli

🕒 Konu sahibi 7 saat önce aktifti
Tam olarak şudur:

Kalbime giren aort damarı tıkanmış, öyle dedi doktor dedi 21 yaşında kız.
Girmiyo çıkıyo dedim
Ne girmiyo dedi.
Aort dedim. Çıkıyor kalpten. Hem tıkalı olsa bu kadar rahat anlatamazdın bunu dedim.
Bilmem artık önüne geleni doktor yapıyorlar, nasıl bir tanı koyduysa dedi.
Seni de yapalım o zaman hazır önüme gelmişken dedim.
Ben buraya azarlanmaya gelmedim dedi.
Benim de sen gelene kadar kimseyi azarlama niyetim yoktu dedim.

Bu yirmili yaş nesli beş para etmez. Anne baba premses yetiştirmiş. Sonra kariyeri a101 de yapınca sinir yapıyor demek ki.

Tam olarak şudur:

içeriden Türk sanat müziği sesi geliyor, doktor ve yanındaki asistanı masa başı çalışan elemanlar gibi rahat rahat sohbet edip müziği mırıldanıyorlar
… yeğenim ateşli, acil gelmişiz

doktor bey ne zaman çağıracaksınız diyor ablam, doktor birazdan diyo hasta var
ortalama 10 15dk arası geçiyor ablam bekliyor yeğenim ağlıyor ağladıkça ateş yükseliyor
ablam da panik atakta var
doktor bey diyor biraz acele mi etsek
doktor sinirleniyor hasta var dedim ya çık dışarı!! artı hakaret ediyor
O sırada ben içeri girip atışıyorum, doktor da olsa hakaret etme lüksünün olmadığını karşısında ateşli küçük bir çocuğun ve panikatak birinin olduğunu ayrıca müziğin sesinin fazlaca açık olup kendisinin evde değil hastanede bulunduğunu söylüyorum. Biraz ağız dalaşı yapıyoruz ve karşılık olarak aldığım tepki:
siz öğretmen misiniz???
evet diyorum
belli diyor
çıkıp gidiyorum

şikayette bulunuyoruz ve doktor aldığı uyarıdan sonra bizden özür dileyip özel olarak tekrar muayene ediyor

bazı doktorların da
burnu çok havada

• Beğen
Tepkiler: ne
Tüm savunma mekanizmalarini acmis doktor.

Hahhaha

Burnu havadaymis doktorun Kübraya bak sen hele. Adam senin panik atağını müziği ile geçirmeye çalışmış ama size yaranilmaz tabi. Neymiş şikayet edilince kedi olmuş özür falan dileyip özel olarak ilgilenmiş :D sen de bunu yedin? O gibi durumda asla seni tedavi falan etmez. Parol yazar gönderir.

Bi tek senin yeğenin ateşleniyo zaten. Özel tim kurmaları lazım ilçe sağlığın senin yeğeninin ateslenmesine mudehale etmedi için. Eve giderken de ambulans ile bırakırız. Senden önceki hastayı sen kimsin ki alel acele odadan çıkarsın? Ulan terbiyesiz. Senin hastan muayenede iken dakkada bir biri kafayı uzatıp "hadi acele et" dese ne hissedersin? Saçını başını yolmaz misin o kafayı sokanin? Naapacak adam sana acil olarak. Kalp nakli mi yapacak. Fitil sokacak iste. Sen de sokabilirsin hastana fitil. Arsız. Hadsiz. Bi de bunu burada anlatıyor utanmadan

Cahil olmaktan ziyade buna ek cüretkar olmak eleştirilebilir bence de fakat benim en çok kızdığım, bu arkadaşlar üzerinden prim yapılması. Konudan,kızıp arada bi paylama durumundan bağımsız diyorum bunu.Ekside bakarsanız bu tarz insanlar hakkında sayfa sayfa yazılır falan. Hele bi de kalabalık bi ortamdaysanız,saatlerce böyle birine bi şey anlatmaya çalışan, öyle biri de haliyle buna uzun uzun cevap veren (tanrim) durumlar vardır ki çevredeki aklı selim insanları da bu tabloya maruz bırakır sözüm ona cahil kimseye laf anlatmaya çalışan kişi. Hayır yok, almıyor anlamıyor. Seleksiyon-kalıtım hatası mi dersin Allah imtihanı mi kafa basmıyor işte. Neden büyük bir azimle bi şeyi anlatmaya çalışırsın? Tamam sensin deyince bilgeliğin mi eksiliyor,tmm en çok sen biliyosun deyip alkışlamalı mi biri de seni. İletişim yönetimi çok önemli diycem de, sorun daha derinlerde bence.

Sen burnu yerde hakim savcı emniyet müdürü vali gördün mü? Ulan o adam bu adamlarda aynı dereceden memur. Sen neyin derdindesin. Havada olacak tabi. Sen de Kübraligi bırakıp bir Avrupa vatandaşı gibi içerdeki hastanın çıkmasını bekleyeceksin yeşil alan ve poliklinik için. Kırmızı alanı hakedersen biz alırız sana sormadan içeri telaş etme.

Basta sağlık olmak üzere mesleki konularda had bildirimini de yadirgamiyorum.
Saate bakıp eve gitmeyi hayal etmekten başka pek mesleki fonksiyonu olmayan da ego mego tepeden bakma olayına pek girmesin bence.

didem didar balcı hakkında ne düşünüyorsun (gündemde olduğu için merak ettim)

Geri