Günlük Hedonik Uyum

Konu sahibi son olarak 85 gün önce görüldü
Kütüphaneler medeni toplumun en iyi yanını temsil eder, bilgiye eşitlikçi erişimin evi. Bizi maymunlardan ayıran budur.

Bir toplumun kitaplarına davranış şekli kaderinin habercisidir. Yeterince yırtılmış cilt görürseniz Roma'nın yandığını ya da yakında yanacağını bilirsiniz.

Hayat denen savsak ansiklopedi, alt tarafı 70-80 fasikül.

Uzaklara kaçıyorum. Küçük köylere, kasabalara, balıkçıların, çiftçilerin yanına gidiyorum. Beni tanımıyorlar. Tanısalar da aldırmıyorlar. "Simit yer misin kardeş?" diyor, bir çay da sana koyuyor ya, işte o muhabbeti seviyorum.

Şeyhimin mütevazı kerametleri, şefkatli ikazları, hele hikayeleri ufkumu açıyordu.
Bir gün gene o tatlı yumuşacık sesiyle girdi söze: "Sevgili kardeşlerim... Bağışlayınız lütfen, bugün biraz gerginim."

Hayırdır şeyhim? Bir acı keder mi var?

"Dün öğleyin Vakıflar'dan geldiler. 'Ağaçları keseceğiz' dediler. Ne söylediysem ı-ıh hiç tınmadılar.
'Emir böyle, kesil'cek!' Onları kovdum ben de mecburen: 'Tophaneli Topal Maksut derler bana lan! Adamın anasını avradını s...rim!' dedim!"

Wives, be subject to your husbands as you are to the Lord. For the husmand is the head of the wife just as Christ is the head of the church, the body of which he is the Savior. Just as the church is subject to Christ, so also wives ought to be, in everything, to their husbands.

Geri