Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Senin kalın kafan basmıyor 18 senedir akpnin yönettiği ülkede olan bitenler içler acısı madem hdpnin söylemlerine terör ile ilişkilendiriyorsan o zaman sana akpnin yaptıklarını anlatalım bildiğiniz halde oy veriyorsunuz sizin amacınız niyetiniz tayyibe birşey olmasın ülke önemli değil neler dönmüş izah edelim birazYabani o kadar boş konuşuyorsun ki. Öyle böyle değil yani. Akp ye oy verenlerde suçladığın ne varsa 20 mislisi sende var. HDP nin bazı söylemleri yanlismis. Ne kadar basit konuşu yorsun. HDP açık açık PKK ya destek veriyor. Şehitlerin kanları en az akpliler kadar sizin d ellerinizde. Ülkenin anasını ........ Er yada geç bunların hepsinin hesabı sorulacak merak etmeyin.
Hdp seçmeni bütün partilerden daha kültürlü ,bilgili,bilinçlidir oyunu menfaati uğruna bir torba kömüre makarnaya oğluma ,kızıma nasıl işe sokarım torpille nasıl bir yerlere gelirm derdine girmez üç kuruşluk siyasetçilerin peşinden gidip ayakçı yalakacı olmaz Ondan Hdp gibi dürüst partileri kimse sevmez çünkü millet kendini hiç bir sıfat yerine koymayan ezen aşağılayan kültürsüz seviyesiz hiç bir bilgisi birikimi hayatında birtane bile kitap okumamış tiplere kendilerini heba ederler.iki kez oy kullandım ilki akparti birşeyleri düzeltecek artık dedik düşüncesiyle oyumu attım ikincisi hdpye artık hiç oy kullanmıyorum hdp siyaseten çekilmesi lazım böyle düşük seviyeli bir ortamda siyaset yapmak sadece seçmene zarar veriyor fiziki şiddete maruz kalıyorlar umarım kapanır.konu içerisine doluşan kimi ırkçı kimi şakacı eblehlerin saçmalıklarını bir tarafa koyarsak, kısmende olsa hdp'yi son yapılan saldırılara paralel olarak tanımlamaya çalışayım. omurgasını kürt siyasi hareketinin oluşturduğu ve diğer çeşitli türkiyeli sol-sosyalist ve demokrat fraksiyonlar, kadın özgürlükçü feminist hareketler ve az da olsa temsilen içinde yer aldığı lgbt-i oluşumları, işçi emekçi parti kurum ve kuruluşların bir araya gelerek oluşturduğu çok renkli, çok sesli muhalif siyasal parti.
kürtler özgürlükleri uğruna bazen düşe-kalka, bazen koşarak-coşarak ama büyük bir bilinçle mücadelelerini sürdürüyorlar. henüz sonunu getiremedilerse bu, biraz da türkiye marksistlerinin bugüne değin kendi işlerini yerine getiremedikleri içindir. haa, marksistler derken, elbette, düzen tarafından her yönden kuşatılmış; egemenlerle ezilenler arasındaki çatışmanın bir sonucu olarak sürekli faşizmin saldırısı altında olan siyasal partisi hdp’yi 'düzenin partisi' ilan eden, ancak ‘düzenin’ kendisine hiç dokunmamışlığını unutup, sağdan say binde yarımlık, soldan say binde birlik oy oranıyla her seçime girmeye çalışan, 'truva atı' niteliğindeki diğer bazı ‘sol’ örgütçükleri’ kastetmiyorum, hatta onları kayda bile almıyorum. doğrudan doğruya burjuva diktatörlüğünü alaşağı etme mücadelesinde yerinde sayan ezen ulus 'gerçek' marksistlerini kastediyorum.
gelelim son saldırıya: hdp, savaşa karşıdır; barıştan yanadır. dahası zorunlu askerliğe karşıdır. cinsiyet eşitliğinden yanadır ve savunucusudur. doğayı savunur; hes’lere, nükleer enerjiye karşıdır. toplumsal eşitliği savunur. üniversitelerin özgür ve özerkliğinden yanadır. koruyucu hekimlikten yanadır ve ücretsiz ve anadilde sağlık hizmetini savunur. anadilde laik ve bilimsel eğitimin savunucusudur. düşünce ve ifade özgürlüğü her şeydir onun için; basın özgürlüğünü savunur. toplumdaki bütün seslere ve renklere yer açmaya; etnik, cinsel, inançsal, sınıfsal temsiliyetleri gözetmeye çalışır. bütün eksik ve zorluklarına rağmen, gönlü solda ve yeşilde olanlara, inkâr edilenlere, 100 yıldır yok sayılanlara, emeği çalınanlara, kadınlara, gençlere, ateistlere, mütedeyyinlere, türk’e, ermeni'ye, rum'a, kürt’e, alevi’ye, sünni’ye, arap’a, süryani’ye, çerkes’e, çingene’ye hitap eder.
ve de meclis’te, meydanlarda, sokaklarda, elimizi uzattığımızda değebileceğimiz, istediğimiz an ulaşıp, konuşabileceğimiz, hatta bir telefon yada mouse'la bir tık uzağımızda duran milletvekili dostlarımız tarafından temsil edilmektedir. işte, tam da bütün bu saydıklarımız yüzünden, demokrat ve anti-kolonyal kürtleri ve sayıları az da olsa türkiyeli sosyalistleri çatısı altında toplayan hdp hükümetlerin ve onların kapıkullarının sürekli saldırı hedefindedir.
tüm bunları toplarsak şayet; hdp'nin türkiyeleşmesinden ziyade, türkiye'nin hdp'leşmesi daha makbul görünüyor..