Hayır demezseniz olacak olanlar bunlar

Konu sahibi son olarak 2935 gün önce görüldü
Evetciler, hayırcılar ya da kararsız olanlara bir kaç sözüm olacak benim.
Hür iradenle istediğin oyu kullan. Ama ne olur hayır oyu verenleri vatan hainleri gibi göstermeye çalışan, kutuplaşmayı artırarak kazanmayı düşünenlere kanma. Sosyal medyada değişikliği savunabilecek bilgi ve akıldan yoksun bazı insanların kutuplaştırma taktiğine prim verme. Hayır diyenler de evet diyenler de bu ülkenin iyiliğini düşünüyordur. Evet verip kazanırsan referandum akşamı ve ertesi gün daha önce çok kez yaşadığın gibi sevinçli olacaksın, hayır çıkarsa hayalkırıklığı yaşayacaksın ama en geç referandumu takip eden salı gününden itibaren kendi dertlerimizle, kendi hayat mücadelemizle başbaşa kalacağız. Evet de olsa hayır da olsa birbirimizle iletişimimiz devam edecek. O sebepten bazılarının çıkarı için, bazılarının da ideolojik bakışı nedeniyle yaptığı kutuplaşmayı körükleyen paylaşımları dikkate almayın.

Hayır şu da var. Lan siz o çoban dediğiniz adamların varlığına ne kadar sahip çıktınız? Köylü mü kaldı. Tarım politikan mı var. İlkokulda sana tarım ulkesi dedikleri bu topraklarda bugün mercimek yetiştiren yok. Madem çok meraklısın köylüye neden adamlar koyumden çevre yolu geçmesin yada nükleer santral yapımasın dediğinde derdest ettiniz adamları. Neden fabrika maden işçileri baronların mağdenletinde ucuz iş gücu olarak kullanılır ve göçük altında kaldıklarında tekmelediniz yakınlarını. Fakir dostuydunuz da neden elinde telefon gördüğünüz işçiye " ohoo telefon senin neyine" dediniz. Madem mağdur yanındaydınız neden " kör halinde iş verdik lan sana daha ne yapalım" dediniz. Nerde yatırım, nerde isihtam. Köpru dediniy yol dediniz ekmek mi verdi bunlar çoban dediklerinize. On kuruşluk yolu yüz kuruşa yaptırıp milletin parasıyla hovardalık yapmadınız mı. Parası olmayan da geçmesin demediniz mi. İnsan bi utanır be çobanı dinlemek gerekir derken. O çoban da öyle bi çoban ki arkadaş, sömürdüğünüz dini sayesinde ******* don da kalmasa destekliyor hala sizi. Evet diyor diyecek. Becerin beni yeter ki allah diyin diyecek. Allah allah diyerek anasımı ağlattınız milletin. Yeter ulan yeter. Artık boyun eğmeyecez. Evet arar k delirdim taman mı. Konuşamayacaksınız artık millet irade vatan millet sakarya diye. İrade de benim millet de ben kurdum bu devleti. Senin dağıtmana izin vermeyecem

Çoğunluk azinligin haklarına saygı duymuyor çoğunluk gitsin o zaman olmaz mı ?
Sonuçta demokrasi azinligin,farklı olanlarin haklarını korumak için vardır .

Kendine demokrat olmak bizim ülkemize has bi durum değil aslında siz de haklısınız .

Azınlık çoğunluğun haklarına saygı duyduğu sürece çoğunluk azınlığın haklarına neden saygı duymasın ki?

Hayır diyecek olanların mevcut anayasada olması veya olmaması gereken maddeler veya değiştirilmesi gereken maddeleri savunmak yerine saldırgan tutum izlemeleri evetçileri çoğaltıyor. Sandıktan büyük oranda evet çıkması ülke yönetim biçimine pek katkı sağlayacağını açıkçası hiç zannetmiyorum. Dengeli bir oran kamçı görevi görür. Muhalefet yeni anayasaya katkı sağlamak yerine ha bire küçümseyici alaycı tabirler kullanıyor. Kimse kusura bakmasın o kadar seçmen bu aşağılamaları dillerine doladıkları ikide bir kandırılmak koyun sürüsü veya buna benzer ithamları duydukça evetler artıyor. Şahsen sandıktaki sonucun oranlarının birbirine çok yakın olmasını isterim. Böylelikle mevcut hükümet ayağını denk alır öyle ger istediği yasayı değilde bir orta yol ile yürür.

Şu çekip gidip başka ülkede yaşamak isteyen şahıs gibi hayırcılar olacağına dik duran hayırcıları tercih ederim

hayır derseniz , birdaha soru sorulmucak zaten

Azınlık çoğunluğun haklarına saygı duyduğu sürece çoğunluk azınlığın haklarına neden saygı duymasın ki?

Hayır diyecek olanların mevcut anayasada olması veya olmaması gereken maddeler veya değiştirilmesi gereken maddeleri savunmak yerine saldırgan tutum izlemeleri evetçileri çoğaltıyor. Sandıktan büyük oranda evet çıkması ülke yönetim biçimine pek katkı sağlayacağını açıkçası hiç zannetmiyorum. Dengeli bir oran kamçı görevi görür. Muhalefet yeni anayasaya katkı sağlamak yerine ha bire küçümseyici alaycı tabirler kullanıyor. Kimse kusura bakmasın o kadar seçmen bu aşağılamaları dillerine doladıkları ikide bir kandırılmak koyun sürüsü veya buna benzer ithamları duydukça evetler artıyor. Şahsen sandıktaki sonucun oranlarının birbirine çok yakın olmasını isterim. Böylelikle mevcut hükümet ayağını denk alır öyle ger istediği yasayı değilde bir orta yol ile yürür.

Şu çekip gidip başka ülkede yaşamak isteyen şahıs gibi hayırcılar olacağına dik duran hayırcıları tercih ederim

Gerçekten saygı duyulduğunu düşünüyor musun ?
Muhalefet oldugu için hapse atılmış insan olmadi üstelik yıllarca hapiste olup sonra bir şey yokmuş gibi "kandirildik" denilerek salindilar. Bu tarz şeyler insanları kızdırdı. Karşı tarafı samimiyetsiz görmelerini sağladı.
2002 de akp ye oy verip sonra verdiği oydan ötürü pişman olan yok mu sanki?

Keza toplumu kamcilayan söylemler devletin üst mertebelerinden çıktığında niçin toplumsal tavır konulmaz? İşte Fanatizm müsaade etmiyor sen de inadına olduğunu düşünüyorsun. Bir inat uğruna kimsenin kimseye oy vermesi aklı mantık işi değil zaten. (En azından yeterli bilince sahip her birey için öyle )

İnsanlar istedikleri için oy verirler. Sırf inat olsun diye evet diyeceğim siz insanları asagiliyorsunuz diyende bu ülkede bunu yaşayacak demeyen de. Ne değişecek dengeli bir şey çıksa emin ol seçimi iptal ettikleri gibi bunu da iptal edecek bir bahane bulacaklardir.

Bu tarz şeyler insanın umidini kirdigi cin bu ülkeden gitmek istiyorlar kimse vatan düşmanı değil.

Zamanında Atatürke de çok karşı çıkan olmuştu

Arkadaşlar yuzyillar nadir olarak dahi yetistirir. Bu yuzyilim dahisi ne yazik ki Turklere nasib oldu ve o da bizim karsimiza dikildi.

Bu soz Llyod George aittir. Kiyasladigin kisi savaslar kazanmis binlece kitap okumus ve Turkiye Cumhuriyetini kurup bir kac sende ucak uretecek noktaya getirmistir.
Bir digeri yaptigi hirsizlik ortaya cikmasin diye binlerce polisi binlerce savci ve hakimi surgun etmis ya da tutuklatmistir.

Sevgili embesil sahsi olarak kimseyi asagilamam ama bilgilendirme cabamiza ragmen takim tutar gibi parti tutan insanlarin asagilanmasindan rahatsiz olmuyorum. Cunku bu kadar aciklamaya ragmen sirf AKP istedi diye istiyen bir kisi asagilanmayi hak ediyordur. Onlarin secimine saygi duyarim ama cehaletine saygi duymam. Size gelirsek sandiktan cikacak her sonuc ulke yonetimini etkileyecektir. AKP'nin kaybetmesi iktidari kaybetmesi demektir ama evet cikarsa RTE kendisini omur boyu baskan ilan edebilir. Gelecek secimler tamamen formalite olur ki Kuzey Kore buna en yakin ornektir. Cunku tum diktatorler en az %70 oy alir.
Iran devrimini arastirmaniz gerekiyor. Peki Turkiye yeni bir Iran olur mu? Cevap cok net bir hayirdir.

Çobanın ne dediğine kulak verdik. Çoban, çobanlık harici herşeyi yapmak istiyor. Makinadan anlarım motordan anlarım diyor. Siz boşa mühendis olmak için okudunuz. Bunlar zaten kuranda yazıyor diyor. Çoban çobanlığı kutsuyor ama çobandan başka herşey olmak istiyor. Diplomalı yobazın en azından diploması var. Diplomasız yobaz olmak daha mı muteber oldu? Evet. Oldu. Samimi saf iyi niyetli Anadolu insanı diye anasınız gözü oportünist çakal goygoycu ajitasyoncu Anadolu insanını yutturmaya çalışıyorsunuz. Sorun bu. Yani cahilliği yücelterek, lümpenliğe özenerek anca Ortadoğulu olursun. Demokrasinin sıkıntısı bu. Hem bunlar yeni olaylar falan da değil. Bakınız çoban sülü. Bakınız zübük

Hayır şu da var. Lan siz o çoban dediğiniz adamların varlığına ne kadar sahip çıktınız? Köylü mü kaldı. Tarım politikan mı var. İlkokulda sana tarım ulkesi dedikleri bu topraklarda bugün mercimek yetiştiren yok. Madem çok meraklısın köylüye neden adamlar koyumden çevre yolu geçmesin yada nükleer santral yapımasın dediğinde derdest ettiniz adamları. Neden fabrika maden işçileri baronların mağdenletinde ucuz iş gücu olarak kullanılır ve göçük altında kaldıklarında tekmelediniz yakınlarını. Fakir dostuydunuz da neden elinde telefon gördüğünüz işçiye " ohoo telefon senin neyine" dediniz. Madem mağdur yanındaydınız neden " kör halinde iş verdik lan sana daha ne yapalım" dediniz. Nerde yatırım, nerde isihtam. Köpru dediniy yol dediniz ekmek mi verdi bunlar çoban dediklerinize. On kuruşluk yolu yüz kuruşa yaptırıp milletin parasıyla hovardalık yapmadınız mı. Parası olmayan da geçmesin demediniz mi. İnsan bi utanır be çobanı dinlemek gerekir derken. O çoban da öyle bi çoban ki arkadaş, sömürdüğünüz dini sayesinde ******* don da kalmasa destekliyor hala sizi. Evet diyor diyecek. Becerin beni yeter ki allah diyin diyecek. Allah allah diyerek anasımı ağlattınız milletin. Yeter ulan yeter. Artık boyun eğmeyecez. Evet arar k delirdim taman mı. Konuşamayacaksınız artık millet irade vatan millet sakarya diye. İrade de benim millet de ben kurdum bu devleti. Senin dağıtmana izin vermeyecem

seni seviyorum lan.

al bu sözleri paylaş her yerde !

O çoban da öyle bi çoban ki arkadaş, sömürdüğünüz dini sayesinde ******* don da kalmasa destekliyor hala sizi. Evet diyor diyecek. Becerin beni yeter ki allah diyin diyecek. Allah allah diyerek anasımı ağlattınız milletin. Yeter ulan yeter. Artık boyun eğmeyecez. Evet arar k delirdim taman mı. Konuşamayacaksınız artık millet irade vatan millet sakarya diye. İrade de benim millet de ben kurdum bu devleti. Senin dağıtmana izin vermeyecem

cilgin_muhalif_cobanlari_costuruyor

Referandumda hayır oyu kullanacağım ama climax ile aynı oyu kullanacak olmanın utancıyla yüzleşebileceğimden emin değilim.

Biraz daha düşünmem lazım. Aşağıladığı her karakterin tipik özelliklerini üzerinde barındırmayı başarıyor. Sesi Cumhurbaşkanı kadar kesin ve muhalif kabul etmez çıkıyor mesela. Bir kez olsun "acaba yanılıyor muyum?" sorusunu kendisine sorup bir bilgi kırıntısıyla meramını anlatmaya çalıştığını görmedim.

kitapcık fırlatıldı diye tepetaklak olan ülke nerde darbelerle, iç ve dış mihraklarla yanı başındaki savaşlarla uğr aşmasına rağmen ufak sarsıntılarla atlatıp günlük yaşantasına devam eden ülke nerde ahey. Şimdi yani göz var nizam var denilirse bu konuları es geçip tü kaka moduna geçemiyorum.

Bu ülkede, senin ve senin gibi düşünenler farklı görüşlerle beraber yaşamaya tahammül edemiyor. Buyur kapı orda tutan Yok efenim.
Siyasi polemikleri hiç sevmem ancak buna cevap vermesem olmazdı.

Tahammül edemeyen ben ve benim gibiler mi? Yoksa ben ve benim gibi olmayanlar mı?
Sırf Ahmet Şık hükümet ile aynı şekilde hareket etmiyor, onun gibi düşünmüyor ve hükümeti eleştiriyor diye tutuklandı. Kahvehanede laiklik konuşması yapan Ayşegül Başar tutuklandı. İstanbul'da HAYIR afişi asan bir gencimiz silahlı saldırıya uğratıldı. ( İstanbul Maltepe )

Şimdi tekrar soruyorum, farklı görüşlere tahammül edemeyip, bir arada yaşamayı beceremeyenler, ben ve benim gibiler mi? Yoksa ben ve benim gibi olmayanlar mı?

Siyasi polemikleri hiç sevmem ancak buna cevap vermesem olmazdı.

Tahammül edemeyen ben ve benim gibiler mi? Yoksa ben ve benim gibi olmayanlar mı?
Sırf Ahmet Şık hükümet ile aynı şekilde hareket etmiyor, onun gibi düşünmüyor ve hükümeti eleştiriyor diye tutuklandı. Kahvehanede laiklik konuşması yapan Ayşegül Başar tutuklandı. İstanbul'da HAYIR afişi asan bir gencimiz silahlı saldırıya uğratıldı. ( İstanbul Maltepe )

Şimdi tekrar soruyorum, farklı görüşlere tahammül edemeyip, bir arada yaşamayı beceremeyenler, ben ve benim gibiler mi? Yoksa ben ve benim gibi olmayanlar mı?

"Uğratıldı" güzel bir ayrıntı iliştirmişsin efenim. Polemik. Hayır burda bir yanılsama var. Seninle polemiğe giren biri Yok, sen bir polemiğe girmek için olta atıyorsun bende sazanlık peşindeyim zaten.

Tahammül. Güzel kardeşim, bahsettiğin kişilerin neden tutuklandığı ile ilgili dosyaları okuyup öyle gelmek yerine sana yakın veya hükümete karşı bir yayın organından alıp gelmen pencerelerinin cereyan yapmamasını gösteriyor. Dilersen bütün pencereleri aç oksijen girsin odana. Sonra sağlıklı bir şekilde konuşalım.

Gerçekten saygı duyulduğunu düşünüyor musun ?

Muhalefet oldugu için hapse atılmış insan olmadi üstelik yıllarca hapiste olup sonra bir şey yokmuş gibi "kandirildik" denilerek salindilar. Bu tarz şeyler insanları kızdırdı. Karşı tarafı samimiyetsiz görmelerini sağladı.

2002 de akp ye oy verip sonra verdiği oydan ötürü pişman olan yok mu sanki?

Keza toplumu kamcilayan söylemler devletin üst mertebelerinden çıktığında niçin toplumsal tavır konulmaz? İşte Fanatizm müsaade etmiyor sen de inadına olduğunu düşünüyorsun. Bir inat uğruna kimsenin kimseye oy vermesi aklı mantık işi değil zaten. (En azından yeterli bilince sahip her birey için öyle )

İnsanlar istedikleri için oy verirler. Sırf inat olsun diye evet diyeceğim siz insanları asagiliyorsunuz diyende bu ülkede bunu yaşayacak demeyen de. Ne değişecek dengeli bir şey çıksa emin ol seçimi iptal ettikleri gibi bunu da iptal edecek bir bahane bulacaklardir.

Bu tarz şeyler insanın umidini kirdigi cin bu ülkeden gitmek istiyorlar kimse vatan düşmanı değil.

Bilmiyorum belki insanlar saygı duymakta istemiyorlar. Evet bazı insanlar körükörüne evet diyecek fakat bu hayır diyenleri gözü kulağı açık yapmaz. Sırf akp evet dediği için evet diyecekler var fakat sırf akp evet dedi diye hayır diyenlerin oranı daha yüksek. Çünki muhafazakar kesimden hayır demek isteyenler ile sol kesinden evet diyeceklerin oranına bakacak olursak, bir inat uğruna hayır diyecekler daha fazla solda.
Kamçılamayı ise toplumun hükümeti kamçılaması için söylemiştim, yanlış anlaşıldı sanırım. Yani hükümet hataları görüp toplumun geneline uygun davranacaktır. Aksi halde bir sonraki seçimlerde tepe taklak olacaktır. Şöyle bir izlenim var "Tayyip ömür boyu kendini garanti altına almak koltuğunu sağlamlaştırmak istiyor" bir insan kaç yıl yaşayabilir? "Efenim ülkeyi soydu daha çok soyacak" veya "terör örgütleri ile aynı masadaydı onlarla anlaşıp eyalet sistemi getirecek" bunlar inandırıcı mı? Evet inandırıcı. fakat gerçek mi? Düne kadar bölücü başının avukatlığını yapanların bugün CHP genel başkan yardımcılığını görmez insanlar.

Ülkeyi terketmek isteyene gelince, Sana göre hükümete kızıp gitmek istiyor bu ülkenden, bana göre ise Akp seçmenine karşı bir tahammülsüzlük bu. Kimse ona mücadeleyi bırak demiyor.

size bir spoiler vereyim
Yıllarca Elinde kuranla dindarları sömürdü başkan oldu seçimi kaybedince ülkenin tüm parasını alıp kaçtı müslüman gambiya başkanı yahya

C27TeNsW8AE9C7N.jpg

Geri