Hayır demezseniz olacak olanlar bunlar

Konu sahibi son olarak 2932 gün önce görüldü
1) Tek adam rejimi kurulacak, tek adam her şey olacak, devletin tümüne hükmedecek. Bir kişi Başkan seçilecek ve o kişi hem hükümet, hem Meclis, hem de mahkeme olacak.
2) Başkan olan kişi aynı zamanda bir partinin genel başkanı olacak. O parti belki de senin hiç oy vermediğin / hiç sevmediğin bir parti olacak.
3) O partinin genel başkanı hakimleri atayacak. Kararname adı altında kanun yapabilecek. Seçtiğin Millet Meclisini fesih edebilecek. Orduya emir verecek.
4) Seçtiğin milletvekillerinin hiçbir hükmü kalmayacak. Sözünü kimse dinlemeyecek.
5) Almanya, Fransa, İngiltere, ABD, Japonya gibi değil, Suriye, Libya, Mısır, İran, Kuzey Kore, Uganda gibi bir ülkede yaşayacaksın.
6) Rejim değişecek. Sadece adı Cumhuriyet olacak. Gerçekte krallık gibi her şey bir kişinin elinde olacak. Demokrasi kalmayacak.
7) Başkan sokakta bir kişiyi öldürse, 400 milletvekili izin vermezse mahkemeye çıkarılamayacak.
8) Başkan ve yardımcıları ile bakanları yolsuzluk yapsa, yetim hakkı yese, devlet malına el uzatsa dahi 400 milletvekili izin vermezse mahkemeye çıkarılamayacak.
9) Başkan kendini ve bakanlarını mahkemeye çıkarma girişiminde bulunan meclisi fesih edebilecek.
10) Hakimler ve savcılar Başkanın sözünden çıkamayacak. Başkan hak hukuk tanımaz, zorba biriyse seni koruyacak hiç kimse olmayacak. Can ve mal güvenliğin kalmayacak.
11) Tek adam karar verdiğinden belirsizlik hakim olacak. Kimse yatırım yapmaya cesaret edemeyecek. Ekonomi tek adamın keyfine göre vereceği kararlara kurban edilecek. Kriz, iflaslar, işsizlik ve yoksullukla birlikte çöküş gelecek.
12) Asgari ücreti, fiyatları, maaşları, işçi memur alımlarını, dernek sendika kurulması ve kapatılmasını, her şeyi tek adam belirleyecek.
13) Tek adam kimsenin aklına ihtiyaç duymayacağından, devlet ve toplum hayatında danışma, ortak akıl, uzlaşma gibi yöntemler olmayacak. Çatışma, kutuplaşma ve terör için en uygun zemin oluşacak. Çatışma ve terör artacak.
14) Beş yılda bir sandığa gidip bir Başkan bir de onun partisinin çoğunlukta olduğu Meclisi seçeceksin. Bir dahaki seçime kadar sana kimse bir şey sormayacak. Seçtiğin milletvekili de Başkanı kontrol edemeyecek, senin hakkını koruyamayacak.
15) Başbakan olmayacak. Bakanlar sadece Başkana karşı sorumlu olacak, Meclise karşı sorumlu olmayacak. Milletvekillerini umursamayacak.
16) Seçtiğin milletvekilleri bakanlardan ve bürokratlardan hizmet yapmasını isteyemeyecek, hesap soramayacak. Sana hizmet getiremeyecek.
17) Camiye, kışlaya, adliyeye siyaset girecek. Buraların hepsi “Başkanın Partisine” göre düzenlenecek.
18) Devlet parti devleti olacak. Başkan senin partinden değilse devlet kapısında yerin olmayacak.
19) Başkan isterse devlet kurumlarını bölgelere ayırarak ülkenin bölünmesine neden olabilecek.
20) Başkan, padişahlarda dahi olmayan, Atatürk’e bile verilmeyen yetkilere sahip olacak.

belkide bizi bilmem kaç evetle uğurlucaktır RTE

Doyamadı bir türlü yetkiye.
Ne adammış.

Evet dedim çünkü Mozambik'e tatile rahat gitmek için

Zamanında Atatürke de çok karşı çıkan olmuştu

Türk siyasi tarihinin en çok " kandırıldık " bahanesinin arkasına saklanan bir zihniyete ülkenin kaderini teslim etmek bile bile lades olmaktır.. 14 yıldır devletin tüm imkanları ellerinde olmasına karşın ne ekonomiyi düzeltebilen, ne de terörü bitirebilen bir iktidar olmamasına karşın mevcut sistem değişirse her şeyi düzelteceklerini iddia etmeleri hem komik hem trajedi ..

Yazık lan hiç dostumuz kalmadı . Mozambik tanzanya falan takılıyoruz. Evetçiler, tamam dünya beşten büyük de mk her dört kişiden birinin aids olduğu ülkeyle vize kaldırma anlaşması mı yapılır. Valla çoktan yapraa yedik de kuyruğu dik tutuyoruz. Neymiş güçlü bi Türkiye için! Al buyur 15 senedir elini kolunu mu tuttuk. Bizim eve bile mescit yaptın. Türbanla nasaya bile girebiliyoruz. Sular idareleri bile imamhatip lisesi oldu. Eh hadi. Daha ne gadar güçleneceen yiğidim?

Bence biz bizi kabul edecek bir ülke falan bulalım topluca göç edelim, bunlarda yapsınlar ve sıvasınlar. Hiç umurumda değil, benim umudum mumudum kalmadı... Başkanlık da gelirse "Hayalleri iptal et garson, kalkıyoruz." deyip ceketi alıp başka denizlere yelken açmak gerek...

Bence biz bizi kabul edecek bir ülke falan bulalım topluca göç edelim, bunlarda yapsınlar ve sıvasınlar. Hiç umurumda değil, benim umudum mumudum kalmadı... Başkanlık da gelirse "Hayalleri iptal et garson, kalkıyoruz." deyip ceketi alıp başka denizlere yelken açmak gerek...

Bu ülkede, senin ve senin gibi düşünenler farklı görüşlerle beraber yaşamaya tahammül edemiyor. Buyur kapı orda tutan Yok efenim.

Bu ülkede, senin ve senin gibi düşünenler farklı görüşlerle beraber yaşamaya tahammül edemiyor. Buyur kapı orda tutan Yok efenim.

Çoğunluk azinligin haklarına saygı duymuyor çoğunluk gitsin o zaman olmaz mı ?
Sonuçta demokrasi azinligin,farklı olanlarin haklarını korumak için vardır .

Kendine demokrat olmak bizim ülkemize has bi durum değil aslında siz de haklısınız .

c7f78fdfda3aafce56a647815183d91f.jpg

Bu toprakların çobanları ne diyor
Buna kulak vermek lazım
Bu memleket diplomalı yobazlardan
çok çekti, İlber hocanın ne söylediği
önemli değil, birde çoban ne diyor

Bu toprakların çobanları ne diyor
Buna kulak vermek lazım
Bu memleket diplomalı yobazlardan
çok çekti, İlber hocanın ne söylediği
önemli değil, birde çoban ne diyor

Çobanın ne dediğine kulak verdik. Çoban, çobanlık harici herşeyi yapmak istiyor. Makinadan anlarım motordan anlarım diyor. Siz boşa mühendis olmak için okudunuz. Bunlar zaten kuranda yazıyor diyor. Çoban çobanlığı kutsuyor ama çobandan başka herşey olmak istiyor. Diplomalı yobazın en azından diploması var. Diplomasız yobaz olmak daha mı muteber oldu? Evet. Oldu. Samimi saf iyi niyetli Anadolu insanı diye anasınız gözü oportünist çakal goygoycu ajitasyoncu Anadolu insanını yutturmaya çalışıyorsunuz. Sorun bu. Yani cahilliği yücelterek, lümpenliğe özenerek anca Ortadoğulu olursun. Demokrasinin sıkıntısı bu. Hem bunlar yeni olaylar falan da değil. Bakınız çoban sülü. Bakınız zübük

Geri