Hayatımın yarısı boşu boşuna geçti! İNANCIMI DEĞİŞTİRDİM!

Konu sahibi son olarak 3080 gün önce görüldü
Herif konu açtığım için benden hesap soruyor.
Serbest kürsü değil mi lan? Hakaret etmediğim sürece istediğimi yazarım çizerim. Okumak istemiyorsan konuya tıklamaz okumazsın.

Herif konu açtığım için benden hesap soruyor.
Serbest kürsü değil mi lan? Hakaret etmediğim sürece istediğimi yazarım çizerim. Okumak istemiyorsan konuya tıklamaz okumazsın.

Sizin konu baya aldı yürüdü cidden, isteminiz dışında belli periyodlarla sahalara dönüyor. :d

bu belgesele bakmaniz yeterlidir dinlerin kaynagi ve yalanlarina sahit olacaksiniz[YOUTUBE]V85pmOySvj4[/YOUTUBE]

Konu başlığını beğenmedim. Inananlarin hayatları boşa mi gidiyor? :liv:

Bana Akıl yok dersen ben aklın yok olduğuna inanmiyacagim tanrı var diyenlerden ispat istiyorsunuz komik.
Tanrıyı ne olarak düşünüyorsunuz ?
Soyut kavramlar vardır bilirsiniz fakat elle gözle görülmez onlar. Ve bu kavramlara zihnimizde yuklediginiz anlamlar yüzünden diğer insanlardan ters düşebilirsiniz fakat ;

hayatım boşa geçti
Tanrı nerde hani ispatla ?
Olsaydı Dünya böyle olmazdı vs gibi söylemler yaparak ne olduğunu ancak ölünce anlayabilecegimiz bir şey üstünden hayatım boşa geçmiş demek garip değil mi?
kimsenin düşünceleri ve inançları üstünden aşağılamaya giden bir üslupla yaklasamazsiniz.

Tanrı ister doğada ki bi enerji isterse gökyüzünden insanları izleyen ukala bi bilim adamı olsun hiç önemli değil sizin düşündüğünüz algiladiginiz şeylerin aynısını başkaları düşünmek zorunda değil elbette o halde aklinizin bir fotoğrafını çekip ekleyin görmek istiyorum.

Not : Dindar biri değilim evet dinlere karşı mesafeli biriyim. Lakin bir Yaratıcı'nın olduğuna inancım tam.

lanet olsun hadi ama "hepimiz cenneti istemiyormuyuz" ?

Hayatımın yarısı kızlara yüremekle geçti elime ne geçti bir hiç koskoca bir hiç cx cx

İnsanlar görüşlere saygı beklerken neden saygısız davranırlar?

Sorgulaman güzel, kendi yolunu bulman da güzel doğru ya da yanlış bu sadece kişiye göre değişir. Ama yazarken de dikkat edin olur mu insanların görüşlerine, inanışlarına. O kadar inanan insanın hayatlarınin boşa yaşadıklarını düşünüp bunu dile getirmek ne kadar doğru?

İnanıp inanmamak, sorgulamak ya da körü körüne anlam veremediği halde devam eden insanlarada saygınız olsun. Her insan bir değil, her düşünce bir değil.

Burada kimse Tanrı değil kalkıp sen sorguladın diye ya da ateist olmaya karar verdin diye sana laf diyecek. Kimsenin hakkı yok. Lakin senin de hakkın yok karalama tarzı şeyler yazmaya.

Burada ya da dünya da kimse dört dörtlük değil. Müslümanlığa inanan birisindir ama bir gün yanlış yolda olduğunu düşünürsün ateist olursun ya da farklı bir dine yönelirsin. Bu senin bileceğin bir şeydir.

Ya da ateisttir ya da başka bir dindendir, yolunun yanlış olduğunu anlayıp müslüman olmuştur.

Bu tarz şeyleri sorgularken lütfen insanların değerlerine saygınız olsun.
Aynı şey inanan insanlar için de geçerli. Inanmayan insanlara saygınız olsun.

Düşünceler zamanla değişebilir.
Insanlar farklılaşabilir.

Sorgulamak güzel şeydir. Ister doğru yolda ol, ister yanlış yolda. En azından kendince bir yorumun var.

Benim doğrum senin yanlışın, senin yanlışın benim doğrumdur. Bu böyle gider insanlar içerisinde.

Sadece islam din konusunda değil, her konuda bu böyledir. Önemli olan bunu güzel bir şekilde, kırmadan lanse etmektir.

Öncelikle insan olduğunuz için saygı gösterin birbirinize, sonra devamı geliyor. : )

Konuya cevap yazmayı unutmuşum pardon.

La ilahe!

Bu nasıl bir tümevarım yöntemidir, her zaman düşünmüşümdür; doğru bilgiye ulaşmada tümevarım sakıncalıdır diye, sağ olun siz de bu düşüncemi desteklemiş oldunuz.

"Flexor inançlı olduğu dönemlerin boşa geçmiş olduğunu düşünüyor, öyleyse tüm inançlıların hayatının boşa geçmiş olduğunu düşünüyor!"

Yahu bana ne bir başkasının inançlı veya inançsız oluşundan, herkes kendi bacağından asılır. Evet ben hala hayatımın boşa geçmiş olduğunu düşünüyorum, sadece müslüman olduğum dönemleri değil, her ne kadar kısa süreliğine Deist olmuş olsam da, Deist olarak geçirdiğim zamanların da boşa geçtiğini düşünüyorum. Benim açımdan böyle. Ancak bir başkasının ne yaşadığı neye inandığı hayatı boşa mı geçmiş dolu mu geçmiş, beni ilgilendirmez.

Bir diğer konu, "Akıl yok dersen ben aklın yok olduğuna inanmiyacagim, o halde aklinizin bir fotoğrafını çekip ekleyin görmek istiyorum." bu nasıl bir argümandır. :D Üzerinde durmak bile istemiyorum, sanki göremediğim için yok dedim. Radyo dalgalarını da göremiyoruz ancak telefonda bir başkasıyla görüşmemizi sağlayan şeyler onlar, kuarkları da göremiyoruz ancak çeşitli formül ve işlemler sayesinde varlıklarına dair delillerimiz var.

Ayrıca "Tanrı var diyenlerden ispat istiyorsunuz, komik." Bu nasıl bir cümle?
Bu şeye benziyor, hemen bir video ekleyeyim ne demek istediğim anlaşılsın; https://www.youtube.com/watch?v=vjv344PKe3I Biz bir kafede bir masada oturuyoruz ve aramızda konuşuyoruz ve diyoruz ki; "Evren sıfır Spin dönüşe sahip ve sıfır madde enerji içermekte, evrendeki toplam pozitif yükü ve negatif yükü hesaplayıp, onları birbirine eklersek elde edeceğimiz sonuç sıfır olacaktır. Yani evren sıfır enerjiye sahip. Dolayısıyla bir evren oluşturmak için ekstra dış güce, bir yaratıcıya ihtiyaç yok." diyoruz ve bu şekilde düşünüyoruz, siz de başka bir masadan bize kulak misafiri olup diyorsunuz ki; "Öyle fazla kasmaya gerek yok gençler, sıkıntı yapmayın. Evreni tanrı yarattı." diyorsunuz, ve biz bunu haliyle merak edip, bunu neye dayandırarak söylediğinizi öğrenmek istediğimizde, yani bir ipucu, bir delil istediğimizde bize "Ne yani, tanrı var diyenlerden bir de ispat mı istiyorsunuz? Komiksiniz." diyerek cevap veriyorsunuz.

Ayrıca, yazımda bir saygısızlık olduğunu düşünmüyorum. Zira öyle bir şey olsaydı yöneticiler müdahale ederdi ve uygunsuz yerleri silerlerdi, şu an görünen o ki öyle bir durum yok.

Herkese iyi forumlar. Size ithafen yazmıştım, etiketleyeyim dedim. Betty blue

Geri