Hayatımın yarısı boşu boşuna geçti! İNANCIMI DEĞİŞTİRDİM!

Konu sahibi son olarak 3081 gün önce görüldü
EkSen, var var. Kadinlik huylari dogustan yuksek olan insanlar da var. Bunlardan biri ilkokul caginda gozumuzun onundeydi. Kendisinin farkinda olmadi yillarca. Okul yillari boyunca kiz gibi davrandi, kizlarla takildi hep. İslamda bunlarin da bir olcusu var. Bu da bir sinav.

Mesela konu sahibi arkadas, hem oyle yaratilip hem lanetlenmisler diye iftira atiyor Allaha ama isin asli su ki; Rabbimiz yarattigina degil, sinavi gecemeyip sapkinliga dusene lanet ediyor. Hasta olan adam sifa arar. Hastaliktan oleyim diyen adama esi dostu bile delirdi heralde der. E sen simdi escinsel hissediyorsun, bu bir hastalik, bir sinav. Tedavi olacagina sapkinligi tercih ediyorsun. Lanet onlarin uzerinedir. Alkol icen gibi, zina eden gibidir bu durum.

Kadinsal huylariyla dikkat ceken adamin tedavisi tipta yoktur. Ama tedavisi vardir. Adresi bilen bilir. Cok da uzatamiyorum mevzuyu, telefondan yazmak canimi sıkıyor.

EkSen, var var. Kadinlik huylari dogustan yuksek olan insanlar da var. Bunlardan biri ilkokul caginda gozumuzun onundeydi. Kendisinin farkinda olmadi yillarca. Okul yillari boyunca kiz gibi davrandi, kizlarla takildi hep. İslamda bunlarin da bir olcusu var. Bu da bir sinav.

Mesela konu sahibi arkadas, hem oyle yaratilip hem lanetlenmisler diye iftira atiyor Allaha ama isin asli su ki; Rabbimiz yarattigina degil, sinavi gecemeyip sapkinliga dusene lanet ediyor. Hasta olan adam sifa arar. Hastaliktan oleyim diyen adama esi dostu bile delirdi heralde der. E sen simdi escinsel hissediyorsun, bu bir hastalik, bir sinav. Tedavi olacagina sapkinligi tercih ediyorsun. Lanet onlarin uzerinedir. Alkol icen gibi, zina eden gibidir bu durum.

Kadinsal huylariyla dikkat ceken adamin tedavisi tipta yoktur. Ama tedavisi vardir. Adresi bilen bilir. Cok da uzatamiyorum mevzuyu, telefondan yazmak canimi sıkıyor.

Bu mevzuları çok tartıştık zamanında forumda ben de uzatmak istemem ama hiç bir bebek eşcinsel olarak doğmaz ..
Vakti zamanında bende bir iki eşcinsel insan tanıdım ve hangi biriyle konuştuysam hepsi de normalken çocuklukları sırasında birileri tarafından tacize uğramışlar ve bunu gizlemişler, büyüdükçe de o tacizi unutamayıp düşündükçe bundan tahrik olup afedersin ..pneleşmişler ..

Konu ne ara eşcinselliğe geldi? Tema bu değil. Bu doğrultuda gitmemeli konu.

herkesin inancina saygi olur. ama kotulersen saygisizlik baslar. baskalarinin inancini kotuleyecek seyler paylasmissin. neyi savunursan savun, baskasini kotuleme.

Kötülememiş. Onu dinden uzaklaştıran şeyleri yazmış. Söyledikleri yanlışsa, "islam o değil bu arkadaşım" dersin olur biter. İnanca değil inanmaya saygı olur. Buna din ve vicdan hürriyeti denir

dinlerin cogunu, ozellikle Islam' i kotuleyip durmus. baskasinin inancini kotuleyen birisi, "korkmayin, din degisin" tarzinda yazi yazarsa ben cok agir kufur ederim :)

Kötülememiş. Onu dinden uzaklaştıran şeyleri yazmış. Söyledikleri yanlışsa, "islam o değil bu arkadaşım" dersin olur biter. İnanca değil inanmaya saygı olur. Buna din ve vicdan hürriyeti denir

Pardon hocam, yazılanları okuduğunuza , Din ve Vicdan hürriyetinin ne anlama geldiğini bildiğinize emin misiniz ?

Bence konu Forum Kuralları'na bile uygun değil.

düşünce çok güzel bir şekilde ifade edilmiş, konunun silinmesi ihtimaline karşı içeriği word belgesine yedekledim, konu sahibine teşekkür ederim.

benim de kafamı kurcalayan şeylerden birisi hac ibadetiydi. allah, malımızın belli bir miktarını her yıl fakir fukaraya vermemiz gerektiğini emredecek kadar cömert olduğu halde, neden hac ibadeti gibi "turistik" bir ibadet için gereğinden fazla para harcamamızı da şart koşmuştu bu çelişki üzerine düşündüm. günümüzde bir hac ibadetinin en fazla 20 bin tl, katılan kişi sayısının da 100 bin kişi olduğunu varsaydım, toplam harcanan para yıllık 2 milyon lira civarına tekabul etmekteydi. bu kadar para ile yüzlerce ihtiyaç sahibi insanın yüzü güldürebilecekken, kare bir odanın etrafında dönmek, iki dağın arasında gidip gelmek, kuyunun içine taş atmak fikri mantıklı gelmedi, ben de buna şöyle bir ihtimal düşündüm. araplar, islamiyetten önce ticaret ile geçinen bir toplumdu. hurmadan başka bir şey olmayan çöl topraklarında bir şekilde para kazanmak gerekliydi bu da arapları islamiyetin doğduğu toprakları sembolleştirip para kazanma fikrine itmiş, hac, tamemen para kazanmak için uydurulmuş bir ibadet olabilir miydi?

Hac pahalı değildi o zaman. Arab bi kasabadan ötekine deveyle gidiyordu. Nereden bilsinler islamın bu denli yayılacağını New Yorktan bile adam geleceğini. Yani hac meselesinde karışıklık yok

Kusura bakmayın bir Grifikir rastgele olmuş olamaz şimdi gidip dua edip şükredecem

Hac pahalı değildi o zaman. Arab bi kasabadan ötekine deveyle gidiyordu. Nereden bilsinler islamın bu denli yayılacağını New Yorktan bile adam geleceğini. Yani hac meselesinde karışıklık yok

islam dininin uydurulmuş ya da kurgu olduğunu iddia edeceksek (konu sahibinin de belirttiği gibi) bu ihtimalini de düşünmüş olamazlar mı reyiz. dediğin gibi nerden bilsinler islamın bu denli yayılacağını. :u1:

Allah şaşırtmasın...

Misyonerlik böyle birşey sinsi sinsi kafa karıştırmaya çalışma gayreti.
O sokakta sevilen erkekler hoşuna gidiyorsa çocuklarını öyle yetiştir dinime laf ederken bir yandan diğer inançları müslümanlığa karşı savunuyor yüceltiyor ayetleri kısa kısa kırparak yazıyor misyonerliğin her türlü örneğini veriyor sonra bunlar benim yaşadıklarım masalını okuyor.
Geç bunları böyle acılı bir günde fırsatçılık yapma şak şakçılarla kendine başka masal bul.
Açıkça misyoner olduğunu söylüyor burada sana ekmek yok diyorum.

Ateizm diğer inançları yüceltmez. Toplumun %99.876'sı Müslüman olduğu için islam ön planda tartışmaya açılmış. Zaten konu sahibi islam inancından geliyor. Yoksa sayın donatello Hristiyanlık tam fiyasko. İsa hiç yaşamadı.

Konunun başlığı hepimiz ayakta uyutulduk hepimiz diyemez sadece kendisini buna dahil edebilir buradaki algının ne olduğu açık ben bir hırıstiyan Katolik vs kişiye gidip şöyle böyle demiyorum kendi inancı ama burada başlık bile sinsilik kokuyor

FleXoR selamlar,

Yazdıklarınızı okudum. Öncelikle bilimin, rasyonalliğin, diyalektiğin perspektifinde olan düşüncelere ulaşmanız sizin adınıza bir katkıdır, kazanımdır. Bundan ötürü sizin adınıza mutluluk duydum. Ancak şunu belirtmek isterim ki, yaşamış olduğunuz "bunca zaman boş yere inanmışım" düşüncesi benim de vakti zamanında yaşadığım bir şoktur ve eminimki geçmişte İslamiyet inancına mensup çoğu ateistin de başından geçmiştir. Bu nedenle sizi çok iyi anlıyorum.

Bahsetmiş olduğunuz 3 örnek de İslamiyetin en çok aldığı "haklı" eleştirilerdendir. Ve hemen hemen her dönem bu eleştirileri aldı ve almaya devam ediyor. Dine dair dile getirilebilecek onlarca eleştiri mevcut. Hangisini ele alırsanız alın mutlaka bir tutarsızlık ortaya çıkar. Bunun temel sebebi dinin bilimle, rasyonaliteyle çelişmesidir. Doğru baştan bellidir, sorgulamaya müsaade etmez. Hatta günahtır da. O nedenle azıcık cesaretini toplayıp sorgulama yoluna giren bir kimsenin sizin de belirttiğiniz tutarsızlıklara ulaşması olağandır. Söz gelimi; İslamiyet inancına göre Allah durduk yere bir gün melekleri topluyor, insanı yarattığını ve meleklerin insana saygı göstermesini istiyor, ardından şeytanın inatlaşmasından, bunun devamında yasak elma yiyenlerden ötürü dünyaya geldiğimiz bildiriliyor ve devamında onların biraraya gelmesiyle de insan neslinin türediğine inanmamız isteniyor. Allah insanlara kendi yolunu benimsetmek için elçi yolluyor, ona inanmamızı istiyor ve yolundan gitmememiz durumunda cezalandıracağımızı bildiriyor. Adem 900 küsur yıl yaşıyor, Nuh dünyadaki tüm canlılardan birer örnek alıp gemisinde topluyor, meleğin biri sur üflüyor, öteki doğaya bakıyor, diğerleri başka meşgalelerle meşgul vs.

İnançlı bir kimseye, yukarıda söz ettiğim parafın bir çocuk romanında geçtiğini söylesem, doğaldır der. Nihayetinde çocuk masalıdır der geçer.
Bunu yoldan geçen birinin söylediğini söylesem, o kişinin anti bilimselliğinden dem vurur.
Bunun incilde geçtiğini söylesem o da doğaldır, çünkü incil zaten tahrif edilmiştir der.
Ama bunun Kur'an'dan geçtiğini söylesem durup düşünür. Ne desem de acaba bununla çelişmesem diye kırk takla atar. Verecek bir cevap bulamayınca da "Efendim burada mecazi bir anlatım var" deyip üzerine 1-2 şey ekleyip bırakır. Kimileri de "senin aklın ermez" derler. O işler senin bildiğin gibi değil derler. Genelde bu şekilde bir döngüye denk geliyorum.

Etiketinizden rahatsızlık duymadım, dilediğiniz gibi yazabilirsiniz. Konuyu çok fazla uzatmamak adına daha önce buna dair yapmış olduğum bir söyleşiyi buraya bırakıp kapayayım. İlginizi çekerse eğer benim de başımdan geçenleri kısmen burada ifade etmiştim:

http://www.forumsal.net/soylesi-for...n-ile-vequotateizmvequot-uzerine-soylesi.html

Selamlar

Misyonerlik böyle birşey sinsi sinsi kafa karıştırmaya çalışma gayreti.
O sokakta sevilen erkekler hoşuna gidiyorsa çocuklarını öyle yetiştir dinime laf ederken bir yandan diğer inançları müslümanlığa karşı savunuyor yüceltiyor ayetleri kısa kısa kırparak yazıyor misyonerliğin her türlü örneğini veriyor sonra bunlar benim yaşadıklarım masalını okuyor.
Geç bunları böyle acılı bir günde fırsatçılık yapma şak şakçılarla kendine başka masal bul.
Açıkça misyoner olduğunu söylüyor burada sana ekmek yok diyorum.

Bu ne biliyo musun? Çok fazla amerikan filmi izlemiş derler adama :) Bilinçlilikten bahsederken esas bilinçliliği kaçırmış. Kulları ilahlaştırırsan böyle saparsın. Birçok medyada gizliden gizliye Allah'ın olmadığı ve kulların kulları yönettiği bir sistemden bahsedilir. İllu falan işleri işte... Yazıkki böyle sonuçlar doğuruyor. Maalesef bunlardan çok göreceğiz.

su konuyu kapatip, dinlere saldirganlik olmadan yeniden duzenleseniz olmuyor mu?

FleXoR K
Kutlarım seni dostum , inanmamak bile inanmadına inanmaktır diyen goygoycu arkadaşlara rağmen usulünce dile getirmişsin mevzuyu , dünya üzerinde insanların çoğu bu tarz şeyleri düşünmek istemez , çocukluktan beri , savaşlarda ölen insanları neden allah koruyup göz etmiyor denildiğinde.

- çünkü hayırda şer de allahtandır denir.

Ufaktan konuya başlamadan önce uyarımızı yapıp resmimizide koyalım ara ara , uyarıları yapacağım , malum müslüman arkadaşlar kızabilir
images

Hayır ve şer allahtan dedik....

Ama gel görki namazlarda , dualarda , (allahım sen suçsuz günahsız insanları koru zalimlere aman verme) diye dua edilir.
tabi şebnem ferahın (vazgeçtim dünyadan) parçasındada belirttiği üzre (Kim yenmiş kaderi duayla) buna uygun bir cevaptır.
Ama müslümanlar genelde bu sükut bozulup isyana dönüşsün istemezler ölen ölür dualar edilir , kalan sağlar bizimdir bu bir imihandır falan falan falan..
Kızan üyeler için not:
MİSYONERLİK İÇİN YAZILMADI KONU SAHİBİNE İTAFEN YAZILDI , SİZ ALLAHA İNANIN

Öncelikle her insanın aklına sorular geliyor , bunu genelde (Hiç akılcı ve mantıklı düşünemiyosuna getirirler) Kulak asma , aslında
kendileri tek bir sebep üzerinden mantık yürütürler (TABİ KURALLAR ÇERÇEVESİNDE ÇOK MANTIK YÜRÜTMEMEK ŞARTIYLA) işte bazı insanlar bunu biraz fazla düşünceye döktüğünde onu o dinden çıkarırlar aga , bu tıpkı gerçeği bilen şahidin ortadan kaldırılması emri gibidir..

Sonra akla ilk gelen , allah bizi neden yarattı olur ;
- her ne kadar tanrı olarak sizin ibadetinize ihtiyacım olmasa da beni tanrı bilin saygısızlık yapmayın.
Falandır konuyu fazla dağıtmak istemiyorum , ufak bi tavsiye veriyim , konuyu saçma sapan müslümanlar üzerinden değerlendirmek yerine , dinin oluşumu ve dünyaya yaptığı kıyakları araştırmakdan başla , madem beyin vermiş yukardaki sınırları bi geç bakalım , merak etme bombadan ölen masum çocuğa bişi olmuosa sanada yukardan action inme ihtimali çok düşüktür , belkide tanrıda şu an bu konudadır bilemeyiz , belkide metrobüsde insan kılığında yarattıklarını izlemek için seyahat ediyordur , yani ben yanlız olsam çıkar dolaşırım
yada nintendo , xbox falan oynarım
Kızan üyeler için not:
(MİSYONERLİK İÇİN YAZILMADI KONU SAHİBİNE İTAFEN YAZILDI , SİZ ALLAHA İNANIN)

Sonra kuran neden insan yapısı gibi duruyor sorusu akla geliir , mesela önceden "bu böyledir" denilen birşeyin sonradan neden "o öyle değildir" denmesi gibi , mesela semud kavminin bir türlü nasıl yok edildiğine kuranı yazan kişinin karar verememesi gibi , meallere bakınca türlü türlü komplo teorilerine ulaşabilirsin

notla başladık notla bitirelim
images

Kızan üyeler için not:
(MİSYONERLİK İÇİN YAZILMADI KONU SAHİBİNE İTAFEN YAZILDI , SİZ ALLAHA İNANIN)

Dipnot: neden uyarı koyuyorsun , sttr git özelden yaz dediğinizi duyar gibiyim , hadi ama burası özgür bir ülke değilmi ?

Geri