Hayal et başkan benim

Konu sahibi son olarak 6 gün önce görüldü
Ben de
Bebeğim benim
Hayal et sevgilim
Şarkısı aklıma nerden geldi diyordun

Şöyle hayal et.

İnsanlar zaten satın alıyorsa, kârı artırmak için fiyatları yükseltmekte bir sıkıntı yok.
O halde satışları kısıtlamalı ki, üretici satabilmek için fiyat düşürsün. Üretici öfkeli.
İstediğini satın alamayan vatandaş öfkeli.
Vergi gelirkeri düştüğü için Devlet planlanan harcamaları gerçekleştiremiyor, Bürokrasi öfkeli.
Hükümet düşeceği için muhalefet mutlu.:)

Veya şöyle hayal edelim.

Bol zam yapıldı ve herkes pahalı da olsa bir çok şeyi alabiliyor.
Üretici malını satıyor ama yüksek ücretlere verdiği para cebinden çıkıyor. Üretici memnuniyetsiz.
Vatandaş her şeye fazla ödediği için hiç birikim yapamıyor ve memnuniyetsiz.
Vergi gelirleri ne kadar yükselirse de enflasyon daha yüksek çıktığı için, Bürokrasi memnuniyetsiz ve sıkıntılı.
Her şeye rağmen vatandaşın tepkisizliğnden Muhalefet te memnuniyetsiz.:(
İsmail sanırım Bunun tanımlaması yani halk tabiriyle türünden kazanma mantığı ile gidilirse daha fazla kazanç elde edebilirsin mantığıyla hareket edecek esnaf zihniyetini ya da ziyaret anlayışını benimsemekte yatıyor işin olayı Bence bu.

İsmail sanırım Bunun tanımlaması yani halk tabiriyle türünden kazanma mantığı ile gidilirse daha fazla kazanç elde edebilirsin mantığıyla hareket edecek esnaf zihniyetini ya da ziyaret anlayışını benimsemekte yatıyor işin olayı Bence bu.
Ya arkadaş sesli klavyede mahvetti Bugün beni orada bahsetmek istediğim asıl mesele ticarete esnafa yüksek kar ile satarsan kar edersin mantığından ise sürümden satış yaparsan daha fazla kar yaparsın Dolayısıyla fiyatları düşürme yarışına sokmak gerek diyecektim bir türlü beceremedim.

Eğer bana bırakılsa; uçuk fikirler ansiklopedisi hazırlar ve bunu eğitim müfredatına işlerim. Hiç lami cimi yok öğrencilerden de aklınıza gelebilecek en uçuk kaçık hayalleri şu şöyle yapılsa şöyle olurdu diyerek Yazmalarını isterdim. Hani fena da olmazdı değil mi? Düşünsenize Fatih Sultan Mehmet'e soruyorlar: Şurayı nasıl alırsın? O'da cevap veriyor; Gemilerle şu tepeden geçersem alırım???? Çok saçma değil mi? Nedense şu hayatta en uçuk fikirlere inanan cesurlar başarılı oluyormuş... doğru mu bilmem. Sizce?

Geri