kamil0920
Bronz Üye
-
-
-
-
-
Şimdi Düşünüyorum.. Yahu bu zamlar niye geliyor? Soruyorsun üreticiye; "Ya işçi maliyeti fazla, Dolayısıyla malzeme aldığımız tedarikçilerin de masrafı fazla. Onlar zam yapıyor, Biz de mecburen yapmak zorundayız. Yoksa çarkı döndüremeyiz.." diyorlar. O zaman şöyle yapardım üreticiye, fabrika Sahibine zararı olmasın, onların cebine dokunmasın diyerek kendi bünyemdeki kendi sorumluluğundaki çalışanlarımın maaşını yükseltirdim. Buna emekliler de dahil. Bu neye yarardı? Bu insanlar ihtiyaçları için harcama yapacaklar, çünkü ellerinde harcayacak miktar var. Tedarikçilerin amacı ellerindeki ürünleri satmak değil mi? Evet aynen bu. O zaman ne yapacaklar? Her üretici elindeki malı satmak için daha cazibeli hale getirecek. Fiyat ve kalite bakımından. Belli bir standart tutulduktan sonra kalite bakımından, daha sonraki safha fiyat konusu olacak. Hepsi cazibesini artırmak için fiyatlarda Dezenflasyon yani tersine zam diyebiliriz yoluna gidecek. Üretim yaparlarken işçiye verdikleri miktar aynı olduğu için, kesinlikle bunu bahane edip arttırım yoluna gidemeyecekler. Ellerindeki malların satılması içinde fiyat düşecek otomatik olarak. Bu da halka yansıyacak. Diye düşünürdüm....