kamil0920
Bronz Üye
-
-
-
-
-
Evrenin genişlediğini söylemiş ya olur mu sizce?
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Doopler kuramı ışık ile ilgili değilmi?Doppler etkisiyle açıklamışlar zaten evrenin genişlediğini![]()
Evet ışığın dalga boyu ile ilgiliDoopler kuramı ışık ile ilgili değilmi?
Bunu baz alırsak gözlemlemek için Venüsten gözlemlemiş olmamız gerekmez mi? Çünkü kütleçekimi kanuna göre bizim büyük kütleye bağlamamız gerekiyor ya..Foton hızıyla yani kırmızıya dönüş üzerinden uzaklık hesaplanır da evrenin genişlemesi? pek anlamadım. Dur bakım beni çok etkiledi bu kitap.Evet ışığın dalga boyu ile ilgili
Kısaca şöyle diyeyim yıldızlar bizden uzaklaştıkça tayfın kırmızı sonuna doğru kayıyor yaydıkları ışık . Yani yıldıza kaynak olarak bakarsak kaynak uzaklaştıkça yaydığı ışığın dalga boyu uzuyor ve kırmızıya kayıyor .
Bu kadar önemli bir bilgiyi (yan bilgi) diye vermek bu konuda doğru mu ?Einstein'ın bir kızı varmış, görmeden evlatlık verdi. bunu öğrendim mesela.
(Yan bilgi)
Benim ilgi alanım değildi ondan öyle dedim. Ayrıca sevgilisinden çocuk yapıp yüzünü görmeden evlatlık vermenin ilgilenecek hiçbir yanı yok. -ki onun içinde yokmuş, 2 ay sonra Macar bir kadınla evlenmiş...Bu kadar önemli bir bilgiyi (yan bilgi) diye vermek bu konuda doğru mu ?
Evrenden yani, bizim bildiğimiz güneş sistemi gibi yüzlerce galaksinin olduğu bir evrenden söz ediyoruz. Daha önce bir yerde söylemiştim; Ya Akvaryumdaki balık gibi gördüklerimiz ile Evren konusunda, sadece bir Akvaryumdaki balık gibi yorum yapıyorsak? Genişlemesi konusu, yani güneş sistemindeki yıldızların birbirinden uzaklaşması gibi bir varsayım söz konusuysa neler olabilir? Kütle çekim kanunu desek, bizim güneşe doğru yaklaşmamız gerek. manyetik alandaki azalma desek, Eksen kayması yaşanması lazım dünyanın.. Offf nasıl bir konuya girmişim yaakonu evrenin genişlemesi, dalga boyundan einstein'ın özel hayatına gelmiş.