Hawking haklıysa?

Konu sahibi son olarak 7 gün önce görüldü
Bunu okumazdan önce dünyanın manyetik alanının zayıfladığı konusunda bir şeyler okumuştum. sonrasında böyle bir şey okuyunca, enteresan detaylar nasıl gözüme takılıyor diye şaşırdım.... insanların genişlemesi ahlaki çöküntü dolayısıyla. bundan eminim işte diğeri yorumsuz...

Doppler etkisiyle açıklamışlar zaten evrenin genişlediğini :)

Isı her şeyi yumuşatır ve genişlemesine sebep olur.
Dünya ısındığına göre genişler yani

Doopler kuramı ışık ile ilgili değilmi?
Evet ışığın dalga boyu ile ilgili
Kısaca şöyle diyeyim yıldızlar bizden uzaklaştıkça tayfın kırmızı sonuna doğru kayıyor yaydıkları ışık . Yani yıldıza kaynak olarak bakarsak kaynak uzaklaştıkça yaydığı ışığın dalga boyu uzuyor ve kırmızıya kayıyor .

Evet ışığın dalga boyu ile ilgili
Kısaca şöyle diyeyim yıldızlar bizden uzaklaştıkça tayfın kırmızı sonuna doğru kayıyor yaydıkları ışık . Yani yıldıza kaynak olarak bakarsak kaynak uzaklaştıkça yaydığı ışığın dalga boyu uzuyor ve kırmızıya kayıyor .
Bunu baz alırsak gözlemlemek için Venüsten gözlemlemiş olmamız gerekmez mi? Çünkü kütleçekimi kanuna göre bizim büyük kütleye bağlamamız gerekiyor ya..Foton hızıyla yani kırmızıya dönüş üzerinden uzaklık hesaplanır da evrenin genişlemesi? pek anlamadım. Dur bakım beni çok etkiledi bu kitap.

Einstein'ın bir kızı varmış, görmeden evlatlık verdi. bunu öğrendim mesela.
(Yan bilgi)

Bu kadar önemli bir bilgiyi (yan bilgi) diye vermek bu konuda doğru mu ?
Benim ilgi alanım değildi ondan öyle dedim. Ayrıca sevgilisinden çocuk yapıp yüzünü görmeden evlatlık vermenin ilgilenecek hiçbir yanı yok. -ki onun içinde yokmuş, 2 ay sonra Macar bir kadınla evlenmiş...

konu evrenin genişlemesi, dalga boyundan einstein'ın özel hayatına gelmiş.

konu evrenin genişlemesi, dalga boyundan einstein'ın özel hayatına gelmiş.
Evrenden yani, bizim bildiğimiz güneş sistemi gibi yüzlerce galaksinin olduğu bir evrenden söz ediyoruz. Daha önce bir yerde söylemiştim; Ya Akvaryumdaki balık gibi gördüklerimiz ile Evren konusunda, sadece bir Akvaryumdaki balık gibi yorum yapıyorsak? Genişlemesi konusu, yani güneş sistemindeki yıldızların birbirinden uzaklaşması gibi bir varsayım söz konusuysa neler olabilir? Kütle çekim kanunu desek, bizim güneşe doğru yaklaşmamız gerek. manyetik alandaki azalma desek, Eksen kayması yaşanması lazım dünyanın.. Offf nasıl bir konuya girmişim yaa :( Ben en iyisi okuyayım yorum yapmayayım bu konuda anlarsak-ki biraz zor En azından bilgimiz olsun.

Geri