Hatırladınız mı ? Huzur işte budur (:

• Kullanıcı VERA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
Konu sahibi son olarak 5 gün önce görüldü
Mücadelenin muvaffakiyeti öğrencilerin yüzlerine yansıması güzel. Eli uzun Veraya teşekkür

Allah yaptığınız yapacağınız yardımları indi uluhiyetinde kabul ve makbul eylesin. öyle miydi lan :liv:

Özet geçeyim ben dayı

Zamanın birinde bu çocuklara yardım için konu açılmıştı burada.
Malum burada herşeyi çok iyi bilen üye arkadaşlar bu konu altında binbir hile arayıp durdu.
Bu konu, vakıflar olmadan da yardım yapılabileceğini göstermek için bir cevap oldu.

Yasal değil kardeş. Bunu anlayacaksın. Hinlik var veya yok, sözlerim halen geçerli.

Yapılan hayrın gizliliği, sağ el sol el muhabbeti ne oldu da şov yapıyorsun?

Çıkarın yardım faturalarını.

Bazi hayırlar ınsanlara vesile olmak için, aleni yapılabilir. Bir sürü yardım kampanyasi yapılıyor bunun amacı diger insanların da yardım yapabilmesini sağlamak daha büyük bir kitleye durumu duyurmaktir. Bence bunda kötü niyet aramamak lazim. Insanları dolandıran bir avuç kendini bilmez yüzünden iyi niyetli insanları kırmamak gerekir.

Durumdan bihaber olmasaydım, katkıda bulunurdum, tekrar bu tarz yardım işleri düzenlerseniz elimden geleni yaparım. Yüreğinize sağlık.​

Yasal değil kardeş. Bunu anlayacaksın. Hinlik var veya yok, sözlerim halen geçerli.

Yapılan hayrın gizliliği, sağ el sol el muhabbeti ne oldu da şov yapıyorsun?

Çıkarın yardım faturalarını.

Merhaba , sizi bekliyordum konuya zaten ama yine aynı gönlükaralıkla değil .
Hala neyin peşindesiniz ?
Ben yasalara bağlı çalışmıyorum arkadaş ne zamandır insan gönlü , vicdanı , aklı yasalarla yardım ediyor.
Yapılan hayrın gizliliği , sağ el sol el muhabbettine girmişsiniz ? Yanlış yerden vuruyorsunuz .Ben bu konuyu daha evvel açtım sizin şahsınız çirkin ithamlarınız yüzünden konuyu kaldırttım . Şu an yardımların yerine ulaştığını gördüğünüz halde hala saldırıyorsunuz . Hoş size bir şey ispatlamak gibi bir derdim yok lakin siz değilmiydiniz 'nerden bileyim çalmayacağını , dolandırmayacağını , götürüp pazarda satmayacağını ' .
Alın buyrun çalmadım , dolandırmadım , pazarda satmadım .Daha neden uzatıyorsunuz ?
Yardım faturaları istemek ne haddinize ve ne akla hizmet o da ayrı bir keşmekeş .
Siz yardımda mı bulundunuz da şimdi benden hesap sorar gibi fatura talep ediyorsunuz ?
Lafınızı az b,iraz lütfen tartınız , ucunda ufacık çocuklar var Etmeyin ...
Ha şunuda belirteyim tekrar bu benim kişisel yaptığım bir yardım değildir bir çok yürekten gelen bir sonuçttur.
Huzurla kalın efendim :hi:

Sevgili Phoibos yapilan seyi tesvik icin gostermek ve duyurmak gerekiyor bazen. Insanlarin gozune sokmadikca elleri ceplerine gitmiyor. Bence gonullu arkadaslarimizi elestirmek yerine guzel tarafindan bakmalisin .)

Aslında konuyu ilk gördüğümde yazacaktım; ama bürokrasinin sağı solu belli olmuyor diye yazmadım.

Şimdi gönül rahatlığıyla yazabilirim. Yürüttüğüm kütüphane projesi kapsamında kurulacak olan kütüphanelerden birisi de aha bu çocukların okulunun bahçesine kurulacak. Detaylarını VERA'ya söyledim, arkadaşından teyit edecektir zaten.

Bu çocukların yardımlar neticesinde ayakkabıları, montları filan oldu; bunun yanında kendileri için daha kalıcı olacak olan ve geleceklerini (köy ortamını heleki Doğu'daki bir köy ortamını anlatmaya gerek yok) daha iyi şekillendirebilecekleri zeka oyunu takımları, bilgisayarları, kitapları, televizyonları, masa tenisleri, fotoğraf makineleri olacak. Düşünebiliyor musunuz turbo fırınları bile olacak ki anneleri ya da artık orada görev yapan öğretmenleri kendilerine kurabiye yapacak. Çocuk daha kurabiyenin ne olduğunu bilmiyor sen fatura derdindesin hee?

Oturduğun yerden milleti sözüm ona marjinal olacağım diye eleştirmek iyi tabi. G*tünü kaldır da oradaki çocuklara bir faydan dokunsun be adam. Böyle bitirmeyecektim konuşmamı; ama çok kez sildim yazdıklarımı, dayanamadım artık mazur görün.

Hepiniz emin olabilirsiniz ki oradaki o çocuklar kütüphanelerine kavuşunca daha da huzurlu olacaklar. Eğer ki proje bittiğinde saha ziyareti için gidersem yanlarına fotoğrafları mutlaka paylaşacağım sizinle.

bu ileti fiskos masamdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sevgili Phoibos yapilan seyi tesvik icin gostermek ve duyurmak gerekiyor bazen. Insanlarin gozune sokmadikca elleri ceplerine gitmiyor. Bence gonullu arkadaslarimizi elestirmek yerine guzel tarafindan bakmalisin .)

Gönüllü arkadaşlarınız beni eleştirdi. Konuya yazdığım ilk mesaj kendilerine cevap niteliğindeydi. Suistimale açık bir konu olduğunu belirtmem birilerine dolandırılacaklarını söylememle eşdeğer görülüyor ve yardımın ulaşması üzerinden "haberi olsun" mesajı veriliyor.

O çocuklara bahsettiğim yol ve yöntemle çok daha fazla yardım ulaşabilirdi. Sosyal duyarlılık "ben böyle yardım yaptım" demekle olmaz. Gelin ben size, şahsi şirketine bu tür yardım duyurularıyla gelir kazandıran insanlardan bahsedeyim. Şirket ve şahıs ismi verebilirim.

Öğretmen ve okul müdürü ilçe milli eğitime talepte bulunur. Bu talep il milli eğitime iletilir. Valilikten destek de alınırsa oraya yardım yağar. Daha uzun prosedür ama daha etkili ve resmi kanallarla gerçekleşir. Valilik diğer valiliklerden talepte bulunabilir. Bir bakmışsınız tüm Türkiye'den oraya yardım yağıyor. Örnekleri mevcut.

Esenlikler.

Merhaba , sizi bekliyordum konuya zaten ama yine aynı gönlükaralıkla değil .
Hala neyin peşindesiniz ?
Ben yasalara bağlı çalışmıyorum arkadaş ne zamandır insan gönlü , vicdanı , aklı yasalarla yardım ediyor.
Yapılan hayrın gizliliği , sağ el sol el muhabbettine girmişsiniz ? Yanlış yerden vuruyorsunuz .Ben bu konuyu daha evvel açtım sizin şahsınız çirkin ithamlarınız yüzünden konuyu kaldırttım . Şu an yardımların yerine ulaştığını gördüğünüz halde hala saldırıyorsunuz . Hoş size bir şey ispatlamak gibi bir derdim yok lakin siz değilmiydiniz 'nerden bileyim çalmayacağını , dolandırmayacağını , götürüp pazarda satmayacağını ' .
Alın buyrun çalmadım , dolandırmadım , pazarda satmadım .Daha neden uzatıyorsunuz ?
Yardım faturaları istemek ne haddinize ve ne akla hizmet o da ayrı bir keşmekeş .
Siz yardımda mı bulundunuz da şimdi benden hesap sorar gibi fatura talep ediyorsunuz ?
Lafınızı az b,iraz lütfen tartınız , ucunda ufacık çocuklar var Etmeyin ...
Ha şunuda belirteyim tekrar bu benim kişisel yaptığım bir yardım değildir bir çok yürekten gelen bir sonuçttur.
Huzurla kalın efendim :hi:

Meseleyi Waterlelie'yi muhatap seçerek açıkladım. Kimseyi itham etmedim. Bilemezdim ve bilemem. Şahsi saldırı olarak düşünmeniz anlattıklarımı anlaşılmaz kılıyor.

Esenlikler.

Sevgili Phoibos, suistimale açık bir konu olabilir,kaldı ki karşılıklı güven çerçevesinde yapılabilecek minicik şeyler bunlar,atla deve yollamıyor hiç kimse.Yıllarca kurban postu deyip cemaat evlerine yardım toplamak için el açanlara olsun sözünüz.
Tebrik ediyorum seni VERA,yüreğine sağlık arkadaşım,kitap ve giyim yardımı yapabileciğim adresi lütfen özelimden yollayın.

Aslında konuyu ilk gördüğümde yazacaktım; ama bürokrasinin sağı solu belli olmuyor diye yazmadım.

Şimdi gönül rahatlığıyla yazabilirim. Yürüttüğüm kütüphane projesi kapsamında kurulacak olan kütüphanelerden birisi de aha bu çocukların okulunun bahçesine kurulacak. Detaylarını VERA'ya söyledim, arkadaşından teyit edecektir zaten.

Bu çocukların yardımlar neticesinde ayakkabıları, montları filan oldu; bunun yanında kendileri için daha kalıcı olacak olan ve geleceklerini (köy ortamını heleki Doğu'daki bir köy ortamını anlatmaya gerek yok) daha iyi şekillendirebilecekleri zeka oyunu takımları, bilgisayarları, kitapları, televizyonları, masa tenisleri, fotoğraf makineleri olacak. Düşünebiliyor musunuz turbo fırınları bile olacak ki anneleri ya da artık orada görev yapan öğretmenleri kendilerine kurabiye yapacak. Çocuk daha kurabiyenin ne olduğunu bilmiyor sen fatura derdindesin hee?

Oturduğun yerden milleti sözüm ona marjinal olacağım diye eleştirmek iyi tabi. G*tünü kaldır da oradaki çocuklara bir faydan dokunsun be adam. Böyle bitirmeyecektim konuşmamı; ama çok kez sildim yazdıklarımı, dayanamadım artık mazur görün.

Hepiniz emin olabilirsiniz ki oradaki o çocuklar kütüphanelerine kavuşunca daha da huzurlu olacaklar. Eğer ki proje bittiğinde saha ziyareti için gidersem yanlarına fotoğrafları mutlaka paylaşacağım sizinle.

bu ileti fiskos masamdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Marjinal? Hayatımda duyduğum en saçma itham. Bir küfür dahi daha isabetli olabilirdi. Ben gelenekçi bir insanım. Beylik laflarla bir şov daha.

Götümü şer odaklarında gezdiriyorum. Hayırlarınızla esen kalın. İşçilerine tazminat ödememek için her yıl çıktı - girdi yaptıran paragöz zenginin yardım gecelerinde boy göstermesi gibi.

Değil mi hocum?

Sevgili Phoibos, suistimale açık bir konu olabilir,kaldı ki karşılıklı güven çerçevesinde yapılabilecek minicik şeyler bunlar,atla deve yollamıyor hiç kimse.Yıllarca kurban postu deyip cemaat evlerine yardım toplamak için el açanlara olsun sözünüz.
Tebrik ediyorum seni VERA,yüreğine sağlık arkadaşım,kitap ve giyim yardımı yapabileciğim adresi lütfen özelimden yollayın.

Sözüm onları da kapsıyor. O günlerde onlara da yazdıklarım olduğunda benzer eleştiriler aldım.

İşte madem mühim olan çocuklar, atla deve gönderilmesi için uğraşsınlar. O gün resmi kanalların tercih edilmeme sebebi aciliyet olarak ifade edildi. Bugüne dek çoktan kampanya başlardı.

iyilik merhamet dünyayı kurtaracak ...
emeğinize gönlünüze sağlık

Geri