Hatem’le Evde Tekila ve Rakı Yapımı

🕒 Konu sahibi 5 saat önce aktifti
Merhaba gençler kanalıma hoş geldiniz ben Hatem... şaka şaka. Hatem’le Fırında Çipuradan sonra içki yapımı ile karşınızdayım.

Ülkedeki alkol fiyatları malum. Vergilerle kucaklandığımız bu devirde pastadadaki en büyük dilimlerden birini alkol üzerindeki vergi oranları alıyor. Bu da insanları evde kendi alkollerini yapmaya itiyor. Bunu hobi olarak yapanlar da var tabii. Şimdi fazla uzatmadan bir kaç konuya değineceğim. Bu olay aslında teknik olarak yasal (satışını yapmadığın sürece) ama devlet geçen sene Mart ayında bir takım yasal düzenlemeler getirerek tarımsal amaçlı etil alkolün içerisine denatonyum benzoat denen acı bir madde kattı ki insanlar evde içki yapıp içemesin. Fakat bazı firmalar ellerindeki eski stoklardan sattığını iddia ederek denatonyum benzoatsız normal alkol satışına devam ediyorlar.

Şimdi konuya geçecek olursak, normalde 1 litre alkole 2 ml anason özü 1.2 litre su katarak rakı, 2.7 ml tekila özü 1.3 litre su katarak tekila elde ediyoruz. Fakat ben 1 litre alkolden 2 farklı içki yapacağım için oranları yarılıyorum. Yani 500 ml alkol, 1 ml anason özü, 600 ml su ile 1.1 litre rakı, yine 500 ml alkol, 1,35 ml tekila özü, 650 ml su ile 1.15 litre tekila elde edeceğim. (Rakı için özüt yerine anason aroması ya da anason yağı da kullanabilirsiniz. Fakat önerilen anason özütüdür. Ek olarak isteğe bağlı olarak yaş üzüm aroması da katabilirsiniz anason ile)

Alkolün markasını vermeyeceğim. Fakat öğrenmek isteyen olursa özelden iletişime geçebilir. Yukarıda ölçütleri vermiştim ama tekrar edeyim. 1 litre alkolün tamamını rakı yapacaksanız, yanında ki anason özütünün tamamını (2 ml), 1.2 litre su (marka olarak Erikli su kullanabilirsiniz. PH derecesinin uygunluğu açısından Erikli su öneriliyor), 4 adet küp şeker. Eğer tamamını tekila yapacaksanız 1 litre alkol, yanındaki tekila özütünün tamamı (2.7 ml), 1.3 litre su, 4 adet küp şeker. Ben 1 litre alkol ile iki içkiyi de yapacağım için oranları yarıya düşürüyorum.

Rakı için;

500 ml alkolü cam bir kaba alıyoruz.

650 ml suyu ketıla alıp kaynatıyoruz. 50 ml kaynama payı. Kaynadıktan sonra tekrar 600 ml kalacak. Dilerseniz direkt soğuk su ile de yapabilirsiniz. Fakat kaynar su ile yapılınca alkolün içerisindeki bazı baş ağrısına sebep olan maddelerin buharlaştığı ve etil alkolün kötü kokusunu aldığı söyleniyor. Kaynar su ile yapmak istemezseniz karbon filtreden süzüp kokudan arınabilirsiniz.

Su kaynadıktan sonra 500 ml alkolümüzün içine katıp soğumaya bırakıyoruz (oda sıcaklığına gelene kadar)

Oda sıcaklığına geldikten sonra karışımımızdan 1 çay bardağı kadarını alıp içine 2 küp şeker atarak cezve yardımı ile ocağa alıp şekerler eriyene kadar ısıtıyoruz.

Anasonumuzun yarısını (1 ml) karışımımıza katıyoruz.

Erittiğimiz şekeri de kattıktan sonra karıştırıyor ve dinlenmeye bırakıyoruz. Rakımız hazır.

Tekila için;

500 ml alkolü cam şişeye alıyoruz

700 ml olarak kaynattığımız suyu (50 ml buharlaşma payı) alkolümüze katıyoruz. Karışımdan 1 su bardağı alıp içine 2 şeker atıp eritiyoruz içinde.

İkisini de soğumaya bırakıyoruz. Oda sıcaklığına geldiğinde su bardağı içerisinde olan karışımı cam sürahi içerisindeki karışıma katıyoruz. 1,35 ml tekila özütüne de katıp dinlenmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun.

bi kaç kere böyle ev yapımı denemiştim ,ama kör olmaktan korktum ahaha.
içimi rahat,sarhoşluğu farklıydı.rengide tam beyaz olmuyo.:hıı:

baya uğraşmışsın kaç liraya mal oldu anlatsana biraz ajsjk.

Emeğin önünde saygıyla eğiliyoruz.
Mastor görmeli bunu.
Gerçi adam zengin,taksisine biner parasını verir içer evine gider.

Benim dayım da bira, şarap, likör falan yapıyor Hatem bey. Şahane oluyor
Elinize sağlık, tarif için tşkler :cici:

Hatem’le huzura doğru serisi geldiğinde beni menşınlayın :kaç:

bi kaç kere böyle ev yapımı denemiştim ,ama kör olmaktan korktum ahaha.
içimi rahat,sarhoşluğu farklıydı.rengide tam beyaz olmuyo.:hıı:

baya uğraşmışsın kaç liraya mal oldu anlatsana biraz ajsjk.

Alkolü güvenilir yerden alırsan sorun olmaz. Renginin tam beyaz olmaması anason özütü ile alakalı olabilir. Maliyete gelecek olursak 1 lt alkol 50 lira, anason özütü 10 tekila özütü 10 tl. Toplam 70 Tl ye birer litreden fazla rakı ve tekila elde etmiş oldum. Tadı da gayet başarılı, içimi yumuşak. :D

Emeğin önünde saygıyla eğiliyoruz.
Mastor görmeli bunu.
Gerçi adam zengin,taksisine biner parasını verir içer evine gider.

Zengin adamın hali başka tabii :D

Benim dayım da bira, şarap, likör falan yapıyor Hatem bey. Şahane oluyor
Elinize sağlık, tarif için tşkler :cici:

Teşekkürler (:

alkol ve türevleri ile aram yoktur ancak yutupta bütün evde alkol ve türevleri yapımını izlemişimdir. evde yapılan bütün şeylere zaafım var, bu konuyu da zevkle okudum ellerine sağlık hatemim. :cici:

Harammmmm.
Yapma haram
O zaman hersey
Tamam.

Geri