Harut/Marut ve Büyü

Konu sahibi son olarak 723 gün önce görüldü
büyü mü şakamı kankam bu sana gıcık oldum büyü yaptıramda gör ateistler önüne gelene büyü yaptırırdı ozaman
hadi dindarlar korkar cekinir haram diyede(bazılarıtabi)

Bu varlıkların var olduğunu Kuran söylüyor amenna. Dogma olduğu için kabul edelim diyelim.

Fakat herhangi birinin bu iletişimi kurmasının mümkün olduğunu gösterir herhangi bir anlatım yok. Tefsircilikten bahsetmiyorum, Kuran bunu derken bunu demek istedi aslındaya girmeksizin böyle bir anlatı Kuranda yok. Cin suresi 6.Ayette de ben böyle bir sonuca varamıyorum.

O yüzden “cin gördüğünü” “cinin musallat olduğunu” “cinlerle iletişimde olduğunu” beyan eden kişilerin ben de profesyonel destek alması gerektiğini düşünüyorum.

Kusura bakma üstadım gündüz vakit darlığından detaylı bir cevap yazamadım.Şimdi mukabelede bulunalım.

Kelimenin köküne inelim.Cin kelimesi Cinn kökünden türemiş "insanların gözlerine görünmeyenler" manasına gelmektedir.Aynı kökten gelen cünûn kelimesi ise,delilik ve çılgınlık anlamına geldiği gibi örtünmek,gizlenmek manaları da taşır.Yine Arap dilinde bahçeye cennet denilmiştir.Çünkü bahçe,içerdiği bitki ve ağaçlar sayesinde zemini örtüp gizler.Zırh ve kalkan gibi kişiyi koruyan,bir nevi gizleyen eşyalara da cünnet ismi verilir.Ki aynı kökten gelen cinnet kelimesi de;kendinden geçmeyi ifade eder,yani kendinden dahi gizlenmek,kendine bile gözükmemek.Ki hayatın başlangıç aşamasında insanın aldığı ilk şekil olan ve ana rahminde saklanıp korunan manasına gelen cenin ve insanın ölümden sonra girdiği kabir manasına gelen cenen kelimeleri de görünmemek,gizlenmekle alakalıdır.

Cinlerin görünmediği ve insan üzerinde tasarrufunun olmadığı konusun da,sana sonuna kadar katılıyorum.Ancak Kuran bize bir insanın yani bir Peygamber'in Cinler ile iletişim kurduğunu,ve hatta onlara hükmettiğini aleni olarak açıklıyor.

"Şeytanlar ve cinlerden bazıları da onun için dalgıçlık edip denizaltındaki cevherleri çıkarıyor ve daha başka işler de yapıyorlardı. Onları zaptedip gözetim altında tutan da bizdik." Enbiya 82

Kuran Hz. Süleyman'ın cinlere hükmetmesini doğrular,ancak detaya çok girmez.Detaylandırmak isterseniz Yahudi tarihi ve Kitab-i Mukaddes eski ahide göz atmamız gerekiyor.Ki eski ahidi okuduğumuzda hükmetmenin de ötesinde Hz. Süleyman'ın Cinleri mabed-i Süleyman'ın yapımında ve sebe melikesi Belkıs'ın tahtını bir çeşit teleport yöntemiyle sarayına getirdiği detayları var.Kudus'de bulunan ağlama duvarının mabed-i Süleyman'ın son duvarı olduğunu ve Yahudiler için kutsiyetinin Süleyman Peygamberden ve ahid sandığından geldiği detayını da ekleyelim.Hatta başka bir detay daha vereyim ki,Yüzüklerin efendisi denilen filmin yüzde 40'lık bölümü Hz.Süleyman'ın hayatından intihal edilmiştir.Hz. Süleyman üfürükçülerin dayanağı ve referans gösterildiğinden dolayı Bakara 102/103 ayetleri inmiş.Ahirinde Hz. Süleyman'ın salih bir peygamber ancak ona iftira atan insanların yalancı,bu işe bulaşan cin/varlıkların şeytan olduğundan dem vurulmuştur.

Gelelim bu varlıklara iletişime ve bir şekilde size musallat olmasına.Esasen bu varlıklar farklı boyutlardadırlar.Melek,nurdan güç alan varlık iken,Cin tam aksine karanlıktan güç alır.Bu varlıkların değil bir insana tasarruf etmesi,bir çöpü hareket ettirme yeteneği yoktur.Kuran bize bu varlıkların Peygamberler dışında gören ve kontrol edilenin olmadığını söylüyor.Günümüz de bu varlıkları gördüm,konuştum diyen kişinin yalan söylediği aşikardır,buna diyeceğim bir şey olamaz.Görsel medya,özellikle sinema bu alanda korku filmleri yaparken,Cinleri öyle bir mertebeye çıkarıyor ki,imge gücününde etkisiyle olamayacak varlıklar ve etkiler hayal etmeye başlıyoruz.Cinlerin de iyisi ve kötüsü olduğu rivayet edilir.Kötü cinler şeytan olarak addedilir.Kuran da en büyük şeytan İblis olarak tanıtılır.

Cinn/kötü enerji veya kötü varlıklar birilerinin emriyle kimseye tasallut etmezler.Kendileriyle iletişime geçen/geçmek isteyen kişi de olağan dışı davranışlar olabilir.Bu alanda/bu varlıklar ile iletişime geçen veya bu yönde iştiyakı olan kimse olmadığından çevremde.Davranış formunda ne gibi değişikler olur pek bir bilgim yok.

Sürekli olarak bir vesvese halinde olduğunuzu düşünüyorsanız "Besmelesiz" iş yapmamak gibi basit bir yöntem dahi,sizi bu kötü enerjilerden uzak tutacaktır.Filmlerden gördüğünüz tılsım ve ritüellere gerek yok.

Allahu Alem.

Abooo allahın dinine kitabına p.. mi dedin sen xd xd

büyüye de mi inanıyorsun sen .((
Hayatim zionist pezevenklerin kitabindan bas ettim. Hani guya Allahin sectigi kullar varya; coluk cocuk demeden òldurenler

Baksana nekadar pisliklerse buyu isidr bunlardan cikmis

Kuran Hz. Süleyman'ın cinlere hükmetmesini doğrular,ancak detaya çok girmez.
Tam olarak bunu anlatmak istedim ben de üstat mesajımda “herhangi biri” derken sıradan bir vatandaş vurgusunu yapmak istedim. Süleyman Peygamberin cinlere hükmettiğini anlatır Kuran doğrudur. Ama bir peygamber o.

Muhammed Peygamberin dahi cinlerle iletişiminin olmadığını da Kuran yine cin suresi 1.Ayetinde ;

“ Ey Muhammed!) De ki: “Bana cinlerden bir topluluğun (Kur’an’ı) dinleyip şöyle dedikleri vahyedildi: “Şüphesiz biz doğruya ileten hayranlık verici bir Kur’an dinledik de ona inandık. Artık, Rabbimize hiç kimseyi asla ortak koşmayacağız.” demekle açıkça ortaya koyuyor.

Yani Muhammed Peygambere dahi cinlerin ne dediği bizzati değil, vahiy yolu ile iletilmişken, bilmem ne şeyhinin cinlerle iletişiminin olduğunu düşünmek akıl tutulması.

Tam olarak bunu anlatmak istedim ben de üstat mesajımda “herhangi biri” derken sıradan bir vatandaş vurgusunu yapmak istedim. Süleyman Peygamberin cinlere hükmettiğini anlatır Kuran doğrudur. Ama bir peygamber o.

Muhammed Peygamberin dahi cinlerle iletişiminin olmadığını da Kuran yine cin suresi 1.Ayetinde ;

“ Ey Muhammed!) De ki: “Bana cinlerden bir topluluğun (Kur’an’ı) dinleyip şöyle dedikleri vahyedildi: “Şüphesiz biz doğruya ileten hayranlık verici bir Kur’an dinledik de ona inandık. Artık, Rabbimize hiç kimseyi asla ortak koşmayacağız.” demekle açıkça ortaya koyuyor.

Yani Muhammed Peygambere dahi cinlerin ne dediği bizzati değil, vahiy yolu ile iletilmişken, bilmem ne şeyhinin cinlerle iletişiminin olduğunu düşünmek akıl tutulması.

Tamamdır hocam şimdi daha net oldu.Havalar sıcak olduğundan ötürü,idrak yeteneğimiz sıçaklığın artmasına karşın aynı oranda düşüyor. : )

Maddi kaygılar imanı mevzuların o derce önüne geçmiş ki,zümre olarak bir zihniyet açtıkları oyuktan dini deformize ederek,külli inanç dejenerasyonu yapmışlar.Mantıktan ve akıldan uzak meseleleri/mitlerle süsleyip bize din diye öyle güzel yutturmuşlar ki,içimizden birisi doğruyu haykırsa hemen sesini kesecekler.Öyle tetikteler.

Okuyup,araştırmakta yarar var.Yanmış bir kibrit,yanmamış bir kibrit kutusundan iyidir.

Tamamdır hocam şimdi daha net oldu.Havalar sıcak olduğundan ötürü,idrak yeteneğimiz sıçaklığın artmasına karşın aynı oranda düşüyor. : )

Maddi kaygılar imanı mevzuların o derce önüne geçmiş ki,zümre olarak bir zihniyet açtıkları oyuktan dini deformize ederek,külli inanç dejenerasyonu yapmışlar.Mantıktan ve akıldan uzak meseleleri/mitlerle süsleyip bize din diye öyle güzel yutturmuşlar ki,içimizden birisi doğruyu haykırsa hemen sesini kesecekler.Öyle tetikteler.

Okuyup,araştırmakta yarar var.Yanmış bir kibrit,yanmamış bir kibrit kutusundan iyidir.
Esrağfurullah üstat, biz meramımızı anlatmaya çalışırken kelimeleri yeteri kadar tesirli kullanamamışızdır.

Söylediğine hak veriyorum kaç alim “mürted” ilan edilip ya sürgüne gitti yahut öldürüldü say say bitmez.

Büyü'nün en büyük zararı, yaptırmak veya yapmak fark etmez, insanı imandan çıkarır. Allah'ın kudretine güvenmeyip, eş koşmuş olmak.

İnsanlar neye inanırsa onu görür. Olmasa bile. Bir insan gözü ile değil, beyni ile görür. Anlatamazsınız. Gölge görür, Kurt adam sanır, Cin sanır, hiç bir şey yoksa bile var sanır.

Kendim tanık olduğum bir büyü yaptırma olayını anlatayım.

Yat kaptanı bir arkadaşım vardı. Benden daha yaşlı ve yakışıklı. Senede bir kaç kez görüşürdük. Bir sene yaz sezonu başlangıcındaki muhabbetimizin konusu, henüz hiç bir hatun düşürememiş olmayışı. Diğer bir yatçı arkadaşı kendisine bir Hoca tavsiye etti. O Hoca Büyü yaparmış veya Büyü bozarmış e insanın kısmeti açılırmış. Onlar benden yaşça baya büyük oldukları için benim onları ikna etmeye imkânım ve de tecrübem yoktu.

Aradan bir Ay kadar sonra yine karşılaştık ve aklımdan çıkmadı o muhabbet. Sordum neticeyi, aldım cevabı. Yaşlı da olsa nihayet birini düşürdüm o büyücü hocadan sonra dedi.

İnsan inanınca kendini ikna edebiliyor. İkna kabiliyeti yüksek se, başkalarını da ikna edebilir. Yeter ki karşı kişinin beklentileri ile sizin amacınız örtüşsün. Sizin amacınız ile karşı tarafın beklentileri uyuşmuyorsa, istediğiniz kadar haklı olun. Asla inandıramazsınız. Umarım bir gün yola gelmiştir. sevdiğim bir arkadaşım dı.

Son düzenleme:
Huruf-u mukatta konusu gelir mi
Manalari işari oldugu icin,cok ihtilaf/gorus ayriligi var o konuda.Bu hafta icin de ecel-ölüm anı ve ruhun bedenden cekilirken,boyutsal degisimi ile alakali bir yazi yazmayi dusunuyorum.Ben dahil olmak uzere bir cogumuz fantastik mevzulari seviyoruz.Vaktim var huruf-u mukatta konusu da el atariz. : )

72 demon'u yeğlerim. Cinlerden daha eski ve donanimlidirlar. Bizim cinler turk sinemasinda yasli isguzar bir teyzenin oglu ile karisinin ayrilmasina canak tutsun. Yok bir adama asik olup musallat olsun. Bir huddam ile sacma sapan bir arkadasimin israri dogrultusunda bir rituel de bulunmustum. Adam arkadasin basinda rukyeye basladiginda ortam da oturdugum yerde bir den bayilma numarasi yaptim. Sonra kalin bir sesle kafa mi kaldirmadan "beni cikardin ama konusabilmem icin bir bedeni ele gecirmem gerektigini unuttun kontrolsuz guc guc degildir lassa" Dedim asfkj
Sonra soldan bi tokat geldi.
"Abi skicem belani ya bi turp skma!"
Velhasil kelam zamaninda parapiskoloji teolojik seytanlar ya da cinlerin pesinde kostum ama hic bir rituel de bir anlam olmadi.
Arastirmak ve bilgi birikimi acisindan guzel ancak yanlis beyinlerde tahribata yol acan bir uyusturucu.

Geri