Harut/Marut ve Büyü

Konu sahibi son olarak 721 gün önce görüldü
Büyü konusunda hepimizin az çok bilgisi vardır.İnanmak veya inanmamak kendi özelinizde olan bir durum.Lakin mutabık olacağımız yegane nokta,büyü yapılması maddi ve manevi olarak kişiye zarar verir.Maddi zararı şu dur ki,bu ritüelleri yapan kişiler sizden karşılığında yüklü miktarda para almadan bu eylemi gerçekleştirmez.Manevi zararına gelecek olursak ki,bu daha kötüdür.Büyü yaptıran kişide mana değişimine neden olur.Siretinizdeki zifir suretinize yansır ve sizdeki bu kötü enerji gözlerinize tecessüm eder.

Gelelim büyünün tarihine.Büyü yahudi toplumlarında adeta meslek haline gelmiş,para kazanmak için önemli bir iş kolu addedilmiş,bu eyleme de cevaz verenin Hz. Süleyman olduğu öne sürülmüştür.Bir Babil efsanesi olan Harut ile Marut adında iki melek güya,tanrı tarafından gönderilmiş,insanlara iyiliği yaymak amacı ile büyü yapmayı öğretmiş,ama insanlar öğrendiği büyü sanatını iyilik için değilde,kötülük için kullanmış.Gibi birbirinden farklı ve mantık dışı onlarca mit var bu iki melek hakkında.Çok detaya inmeye gerek görmüyorum.Bu iki meleğin ismi Bakara suresi 102/103 ayetlerinde geçer.Ancak bu ayetler yanlış yorumlandığından dolayı,büyü denilen şeyin dinen alt yapısı varmış gibi bir telakkiye neden olmuştur.

Büyünün günümüze uzanması sömürüyle mümkün olmuştur.Rivayet şudur ki,Peygamber'e (Asm) büyü yapılıyor,güya bir tarağa saç bağlanmak suretiyle 40 düğüm atılmış,Peygamber (Asm) Felak ve Nas suresini okuyor her okuyuşta düğümlerden bir tanesi çözülüyormuş.Sözüm ona bu olay ile büyünün olduğunu kanıtlıyorlar,yegane çözümleyicinin de Peygamber'den (Asm) aldıkları ruhsat ile,din adına ahkam kesen kendilerinin olduğunu dikte ediyorlar.

Arkadaşlar böyle safsatalara inanmayın büyü diye bir şey yoktur.Kendinizi kötü hissettiğinizde Kuran okuyabilirsiniz.Nitekim her canlının ruhunun daraldığı zamanlar vardır.Ancak bu acziyetiniz birilerinin gelir kaynağı olmasın.

Büyü müyü hepsi safsata, profesyonel destek alın, pisikoloğa danışın vs. Bunun dışındaki her söylem boş ve şarlatanlıktır.

Büyü müyü hepsi safsata, profesyonel destek alın, pisikoloğa danışın vs. Bunun dışındaki her söylem boş ve şarlatanlıktır.

Hocam yanlış anlaşılmasın ancak nedense ben psikologa gitmeyi tavsiye etmem kimseye.İşini samimi olarak yapan,sorun tespitin de uzman kişiler vardır ancak,bunun yerine içinizi ferahlatan,yüzüne baktığınızda ruhunuzu yeşerten bir dostunuz veya bilinçli aile bireylerine sahipseniz,bu sorunlu zamanları onlarla konuşmayı denemek/tecrübelerinden faydalanmak bana daha başvurulası geliyor.

Hele şimdilerde bir de Spiritüel Koçluk adında yeni bir iş kolu çıkmış ki,yemede yanında yat misali.Günümüz insanı yeterki bir kusur ve noksan bir mevzu görmesin.Hemen fırsata çevirip,işi ticarete çekmeye çalışıyor.

Hocam yanlış anlaşılmasın ancak nedense ben psikologa gitmeyi tavsiye etmem kimseye.İşini samimi olarak yapan,sorun tespitin de uzman kişiler vardır ancak,bunun yerine içinizi ferahlatan,yüzüne baktığınızda ruhunuzu yeşerten bir dostunuz veya bilinçli aile bireylerine sahipseniz,bu sorunlu zamanları onlarla konuşmayı denemek/tecrübelerinden faydalanmak bana daha başvurulası geliyor.

Hele şimdilerde bir de Spiritüel Koçluk adında yeni bir iş kolu çıkmış ki,yemede yanında yat misali.Günümüz insanı yeterki bir kusur ve noksan bir mevzu görmesin.Hemen fırsata çevirip,işi ticarete çekmeye çalışıyor.
Siz de biliyorsunuz her öyle ufak tefek sorunlar için herkes büyücüye gitmiyor. Bir insanın ruhsal sorunu varsa sizin söyledeğiniz gibi büyü yaptırmasına gerek yok ama bilimsel eğitim görmüş uzmanlara gidebilirler diyorum. İyi niyetli olan birilerine de gitseler bilgisizlikten dolayı yanlış teşhise yanlış çözüm önerileri olur ki bu da doğru bir seçenek değil.

Hocam kuran ayetlerini tersten yazıp büyü yapan bir hoca vardı mahallemizde ben çocukken tesiri mümkün müdür ? @Frithjof

Moderatör tarafında düzenlendi:
Hocam kuran ayetlerini tersten yazıp büyü yapan bir hoca vardı mahallemizde ben çocukken tesiri mümkün müdür ? @Frithjof

Buyunun olmadigi kanisinda hem fikir olduktan sonra ince bir nuans olan,farkli boyutlardan varliklara deginelim.Semitik dinlere gore Cin,semantizme gore bir enerji.

Ruh cagirma vb eylemlerde kisilerin davetine genelde bu enerjiler icabet eder.Gelecekten haber verme olasiligi olmamasina karsin,bu varliklar gecmis bir cok olayi detaylarina kadar iyi bilir.Buyu yaptigini iddia eden bir cogunun yalan veya dogru bu varliklar ile dolayli yoldan baglantisi veya baglantiya gecme istegi vardir.

Kuran’in uzerine oturup muska yazma,Kuran’i ters yazmak,Kuran’i yakip suya birakmak gibi bizim anlamlandiramadigimiz ve Kuran’in sahsi manevisine saygisizlik addedilen haraketler,bu varliklarin kolesi olmus buyuculere yaptirdigi eylemlerdir.

Bu varliklardan kurtulmak icin ciddi bir arinma gereklidir.

Allahu alem.

Psikolojik bozukluklari tercih edilebilir bir olgu olarak lanse etmeniz kötü yönlendirme olmuş.
Herhangi bir nevrotik atak geçiren birine ruhunu yeşerten biri iyi gelmez. Ruh yesertme hali de tartismaya acik.Ruhunu yeserten kişi kölesi olduğu narsist ebeveyni, eşi de olabilir, mağdura sorsan içimi yeşertiyor der .

Buyunun olmadigi kanisinda hem fikir olduktan sonra ince bir nuans olan,farkli boyutlardan varliklara deginelim.Semitik dinlere gore Cin,semantizme gore bir enerji.

Ruh cagirma vb eylemlerde kisilerin davetine genelde bu enerjiler icabet eder.Gelecekten haber verme olasiligi olmamasina karsin,bu varliklar gecmis bir cok olayi detaylarina kadar iyi bilir.Buyu yaptigini iddia eden bir cogunun yalan veya dogru bu varliklar ile dolayli yoldan baglantisi veya baglantiya gecme istegi vardir.

Kuran’in uzerine oturup muska yazma,Kuran’i ters yazmak,Kuran’i yakip suya birakmak gibi bizim anlamlandiramadigimiz ve Kuran’in sahsi manevisine saygisizlik addedilen haraketler,bu varliklarin kolesi olmus buyuculere yaptirdigi eylemlerdir.

Bu varliklardan kurtulmak icin ciddi bir arinma gereklidir.

Allahu alem.
Bu varlıkların var olduğunu Kuran söylüyor amenna. Dogma olduğu için kabul edelim diyelim.

Fakat herhangi birinin bu iletişimi kurmasının mümkün olduğunu gösterir herhangi bir anlatım yok. Tefsircilikten bahsetmiyorum, Kuran bunu derken bunu demek istedi aslındaya girmeksizin böyle bir anlatı Kuranda yok. Cin suresi 6.Ayette de ben böyle bir sonuca varamıyorum.

O yüzden “cin gördüğünü” “cinin musallat olduğunu” “cinlerle iletişimde olduğunu” beyan eden kişilerin ben de profesyonel destek alması gerektiğini düşünüyorum.

Bu varlıkların var olduğunu Kuran söylüyor amenna. Dogma olduğu için kabul edelim diyelim.

Fakat herhangi birinin bu iletişimi kurmasının mümkün olduğunu gösterir herhangi bir anlatım yok. Tefsircilikten bahsetmiyorum, Kuran bunu derken bunu demek istedi aslındaya girmeksizin böyle bir anlatı Kuranda yok. Cin suresi 6.Ayette de ben böyle bir sonuca varamıyorum.

O yüzden “cin gördüğünü” “cinin musallat olduğunu” “cinlerle iletişimde olduğunu” beyan eden kişilerin ben de profesyonel destek alması gerektiğini düşünüyorum.

Ustad bu konulari İslam tarihin de degilde Yahudi/Mervi ve İsraili kaynaklarda aramak lazim.İspritizma/Manyetizma konusunda yahudilerin ulastigi zirveye cikmak mumkun degil.Vaktim olursa El-Utbi’nin Cin Bahsi adli eserinden bazi bolumleri sizin icin tercume edecegim.Havas ilminin derinlikleri ve alemlerdeki varliklarin mahiyeti ve muhtevasi hakkin da onemli detaylar var.

Birinci derece bir akrabam bi kaç yıl önce aniden tuhaf tuhaf hareketler sergilemeye başlamıştı kendi kendine konuşmalar el kol hareketleri bazende karşısında birileri varmışçasına sohbetler

dış dünyadan ailesinden gittikçe uzaklaştı artık hiç kimse ile konuşmuyor yemiyor içmiyordu
Hatta ve hatta hiç uyumuyordu bile geceleri evden çıkıp günlerce gelmediği oluyordu
Sonra çevreden insanlar bunu hacı hocaya götürün vs dediler
Rızası ile gitmesi mümkün değildi ama suyuna yada yemeğine ilaç koyarlardı uyutmak için lakin seziyordu bunu ilginçtir içmiyordu
Neyse telefonla Batmanlı bir hocaya ulaştılar muska yazdı okunmuş su gönderdi üç harfliler musallat olmuş evin her yerini bu suyla silin aynaları kaldırın vs dedi hoca söylenenler harfiyle uygulandı lakin değişen bir şey olmadı bir kaç ay sonra durumu vahimleşti birkaç akraba yardım ile alıkonularak hastahaneye götürüldü ve şizofreni teşhisi konulup hastahaneye yatırıldı ..

demem o ki eski insanlar bu tür hurafelere daha çok inanırlardı çünkü hastahane dr imkanı çok yoktu
Eskiden bu tip vakkalara cin mussalat olmuş derlerdi :)

Moderatör tarafında düzenlendi:
Siz siz olun bilimden tıpdan şaşmayın, gerisi şarlatanlık.

Maalesef, Çin çağırma, büyü-muska vs yapma gibi söylemlerin inanılmaz bir alıcısı var. Ve inanılmaz para vuruyorlar.

Bkz : Cinlerle görüşebildiğini ve öldürebildiğini iddia eden hoca

Bkz : Randevu ile günde 300 kişiye muska yapan hoca

Bu da bonus : ddd
Ekli dosyayı görüntüle 99221
Kimse kusura bakmasın gidenler de hak ediyorlar. Yıllardır uyarıyorlar ama hala sorgulayan yok hatta uyaranları İslam düşmanı ilan ediyorlar ve şarlatanları da yüceltiyorlar. Zerre kadar acımıyorum büyücüye gidenlere.

Buyu var ama her onune gelenede gidilmez. Buyuk bir € donuyor bu islerde

Baksaniza insanlara ne hizmet ile ogretilmis ama insan oglu icindeki seytani yine konusturmus

Kitabinda "òldur" diyen zionist pezevenklerdende baska turlu zaten beklenmezdi.

Duanin gucu buyuk. Allah herkesi kotulerden kotu niyetden korusun

Aklıma yıllar önce okuduğum bir haber geldi. Şimdi buldum.
2017 yılına ait olan bu haberde geçen paraları bugüne uyarlayın : dd
Bankada sıra bekler gibi muska yazdırmak için yoğunluktan numara alıyor millet;
IMG_5886.png

Buyu var ama her onune gelenede gidilmez. Buyuk bir € donuyor bu islerde

Baksaniza insanlara ne hizmet ile ogretilmis ama insan oglu icindeki seytani yine konusturmus

Kitabinda "òldur" diyen zionist pezevenklerdende baska turlu zaten beklenmezdi.

Duanin gucu buyuk. Allah herkesi kotulerden kotu niyetden korusun
Abooo allahın dinine kitabına p.. mi dedin sen xd xd

büyüye de mi inanıyorsun sen .((

Geri