Hanımlar evde oturup çocuk bakarsa iş sahası artar

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Kadının toplumdaki ilk tanımı öncelikle insandır ve hangi ek kimliği alacağına da kendisi karar verirdir. Ne eş ne de anne olmak gibi bir misyonu ve zorunluğu yoktur.

İş imkanlarının azalmasının, kadının çalışması ile bağlantısı olduğunu düşünmek ise 'bilgisizlikten' kaynaklıdır.

Cok ciddi bir sey yazacaktim,yukardaki yorumdan sonra vaz gectim.

İş hayatına ne kadar fazla katılım olursa, bir o kadar da talep artar ve bu talebi karşılamak için de yine yeni iş yerleri açılır. İnsan olmayan yerde ticaret olmaz. Ticaret yoksa ekonomi diye bir cümle de kalmaz. İnsanlar azaldıkça talep te azalır.

Bir örnek vereyim. Komunist Bulgaristan'dan Türk kökenli olanlar bir ara (2000 li yıllar) Türkiye'ye sürülmüştü. Türkler de ağırlıklı olarak tarımda çalıştığı için tarımları çöktü. Fakir bir ülke (sömürülen bir ülke) oldukları için de dışarıdan Buğday alımları ekonomilerini çok zorladı. Sonra Bulgaristan kökenli olan Türk'lerin tekrar geri dönebilmeleri için yeni teşvikler veya yasalar çıkarmak zorunda kaldılar. Dönenler tekrar Türkiye'ye geri geldi, çünkü kullanılmayan tarım arazileri çoraklaşmış.

İstanbul bir diğer örnek. İstanbul'da ne satarsan para eder. Anadolu'da satsan müşteri bulamazsın.

Ne kadar çok kadınımız çalışırsa, o kadar çok yabancı çocuk bakıcısı olarak Türkiye'ye gelir. Bakın, nasıl iş sahası açılıyor.

Valla birini bir cekmeceye skstirmak sana yakismiyor.
Net,evde oturan erkekle evlenilmez.
Yav ben forumda eskiden beri ciddi bir profil çizdiğim için mi şaka yapınca da anlaşılmaz oldum.

Herkes aynı alınganlığı gösteriyor. Eskisi kadar ciddi olmak istemiyorum oysaki.

Yav ben forumda eskiden beri ciddi bir profil çizdiğim için mi şaka yapınca da anlaşılmaz oldum.

Herkes aynı alınganlığı gösteriyor. Eskisi kadar ciddi olmak istemiyorum oysaki.
Öptüm seni şap şup.
Bu da benim sululuğum hadi bye.

Geri