bu videoyu izlerken sadece enes'i görmüyoruz biz maalesef. enes gibi gözlerindeki ışığı, kalbindeki umudu, yaşamdaki sevincini kaybetmiş milyonlarca genci görüyoruz. bu ülke bizim gençliğimizi çaldı, biz buna ses çıkarmak istedikçe bastırıldık ve şimdi tıpkı eskilerin ''biz neler gördük bu da bir şey mi'' söylemlerinin aynısını dillendirerek arkamızdan gelen neslin karanlığa hapsoluşunu izliyoruz. ailelerin bilinçsizliği, dinden başka kabul ettikleri bir şey olmaması, çocuklarını birey olarak görmeyip kendi arzuladıkları dünyaya hapsetmelerini ve sonuçlarını izliyoruz. gencecik bir çocuk, belki çok isteyerek belki de yine bu cemaat denen yapının baskısıyla tıpa yönlendirildi bilmiyorum ama şu videoda gözlerine bakarken ben utanıyorum.
zamanında lisede kardeşim tıp fakültesi kazanmak istediğini söylediğinde, nasıl keşfedildiyse cemaatten birileri ulaşıp sürekli taciz eder gibi ama bunu tatlı dille ve etkinlik adı altında yaparak içlerine çekmek istemişlerdi. hatta kardeşimden bir kere ''ya çok tatlı konuşuyorlar, çok sakin ve iyiler'' cümlesini duyduğumda kaba tabiriyle ödüm bokuma karışmıştı. inanıp peşlerinden gidebilecek olma ihtimaliyle olduğum yerde kalakalmıştım. neyse ki bunu biraz konuşup aşabilecek bir aile yapımız olduğu için aldanmaması gerektiğini de anlamıştı, ki sonrasında aldanıp giden veya bu düşüncelere sahip ailelerin çocuklarının nasıl harcandığını da kendi gördü. evet bazen bunlarla yakından uzaktan alakası olmayan çocuklara bile ulaşıyorlar, özellikle tıp, hukuk gibi alanlara yönelen çocuklara. ve kendi benliğini bulmaya çalışan çocukların en karmaşık döneminde öyle kolay etkileyebiliyorlar ki, burada çocuğu kurtarmak ailelere kalıyor. ama şimdi enes'in babasının konuşmalarına bakıyorum da hiç hata yaptığına inanmayan bir baba ve ölmüş çocuğuna zaten içine kapanıktı diyebilecek, çocuğunu suçlu bulabilecek kadar kalpsiz bir baba. çünkü çocuğu allah'ın verdiği canı allah'ın almasını beklemediği için suçluydu bu adama göre. korkunç. sosyal medyada görebildiğimiz şeylerin arkasını düşününce insanın kalbi de midesi de kaldırmıyor. bu yapılanmanın cezasını çeken bütün gençlerin ahıyla, o gençlerin çektiklerinin daha beterlerini yaşamadan gitmeyin bu dünyadan. tek dileğim bu.