Hanginiz mutlusunuz çılgınlar gibi?

Konu sahibi son olarak 2128 gün önce görüldü
Hiçbirimiz.
Kendini en mutlu insan olarak adlandıran kişinin bile kuytu köşesin de bir acısı vardır kesin.
Yani tabi ki çok mutsuzum deyip isyan etmedim hiç, aman aman dillere destan bir mutluluğum da yok.
Ne diyoruz, her halimize şükürler olsun.

Pozitiflik bağlamında degerlendirmek lazım belki de. Etrafımdaki çoğu insana nisbeten daha pozitifim. Hiç değilse yaşadıklarından dolayı kendime kusmedim. Kusmuyorum. Acının insana kattığı değeri bilirim diyerekten. Ferhat Göçer'den acıdan geçmeyen şarkılar biraz eksiktir adlı şarkıyı armağan ediyorum size :d

Gayet sakin bir mutluluğum söz konusu Ahmetcim.
Çılgınlık ters ondan öyle değil.

bülent ersoy gibi hüzünlüyüm bugün

29430974.jpg

Aaa benim için konu açmışlar :D

Geçen gün bir şey bulmuştum, feysbukta dolanırken denk geldi.
Hemen paylaşayım :p

Yunan Mitolojisi'ne göre insanlar doğmadan tanrılar mutluluğu saklamayı düşünmüşler. Mutluluğu öyle bir yere saklayalım ki, insanlar onu bulmaya çalışsınlar, ararken kıymetini anlasınlar demişler.

Neyse efendim, sonra biri demiş ki "Göğün en gizli yerine koyalım", bir diğeri "Denizlerin, okyanusların altına saklayalım", bir diğeri de "Toprağın altına saklayalım" demiş.

Sonra aralarında sessiz duran bir başkası da demiş ki "İnsanların içlerine saklayalım, oraya bakmak akıllarına gelmez".

Notundibi: Hayattan çok fazla şey bekleyip, onların olması doğrultusunda kendimizi paralıyoruz. Kısmi mutsuzluklarımızı öyle devasa hale getiriyoruz ki bilincimizde, bakıyoruz mutsuzluk yaşam biçimi haline gelmiş. Beni gerçek hayatımla tanıyan insanlar var burada, her zaman, en kötü zamanlarda bile mutlu olmak için sebep buluyorum, bu Pollyannacılık değil şekerlerim, bu hayatın gerçeği. Mutlu yanlarınızdan öperim, ben çok mutluyum.

Ben mutluyum. Mutsuz etmeye çalışanlar inat mutluyum.

Çooookk beklersiniz =)

Mutluluk sürekligi olan bir şey değil hangimiz yaptigimiz şeylerden haz alacak bilince sahibiz ?

Mutsuzluk karamsarlığa sürükler.Bazen mutsuz olmak icin sebepler arariz.Cunku mutsuzluğa alışmışız ve Mutlu olmaktan korkuyoruz ..

Sen değerinle ve düşüncenle, iki âleme de bedelsin, ama ne yapayım ki kendi değerini bilmiyorsun.
Hz.Mevlana

Geri