Hamburgerciliğin Hindistan sokak lezzetlerine dönüşmesi

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
@climax hocama katılıyorum, hamburger ile bir sıkıntısı yok, bizlere hamburger diye yutturulmaya çalışılan ürünleri sorguluyor.
Bakınız benzeri bir durum bizim ekmek arası köfte veya döner de veya lahmacun da da görülüyor. İçine o kadar farklı soslar şunlar bunlar katılıyor ve yerken köfte mi yiyorsun belli değil, döner mi yiyorsun anlayamıyorsun. Döner zaten standart olarak fabrikakarda kıymadan yapılıyor. Bu mu gerçek döner? Lahmacun içine döner koyup dürüm olarak satanlar var, döneri pommes üzerine koyup yutturanlar var,......
Nerede o bildiğimiz lezzetli sade döner, ekmek arası köfte ve lahmacunlar,..... Hepsi global değişime kurban gitti.

E zaten burgerin olayı o değil mi? Kapalı ekmekle yapan yerler de var, onlardan yiyebilirsiniz veya çare bebek önlüğü .d

Hamburger çeşitleri arasından kendi damak zevkinize uygun olanı seçerseniz bu sorun çözülecektir çünkü sizin beğenmediğiniz o ürüne talep var ki satışı devam ediyor kaldı ki zarar edecek olsalardı o kadar malzemeyi de ziyan etmezlerdi.

Önemli olan mekanın hijyenik olması ve ürünlerin de uygun standatlarda pişirilip bakteri üretmeyecek şekilde korunmasıdır yoksa malzemesi az olan seçenekler de mevcut.

Karamelize soğan, yasaklanması gereken bir olgudur, hamurgerin kendine has köftesi yeterlidir, ekstra et konmaz, turşu marul soğan olabilir bunlar hamburgayırın doğasına uygun canlılarımızdır, peynir koyulan hamb. artık peynirliburger olmuştur, tasvip edilmez ama orijinal olarak var olan bir çeşittir, kimileri hambırgör arasına nane de koyar, yaş nane lezzet katacaktır, olabilir caizdir.

Karamelize soğan, diğeri de avokado, bunları yasaklayacaksın memlekette. Her şeye koyuyorlar, yani utanmasalar gerdek gecesi bile araya karamelize soğan, avokado filan koyup yapacaklar o işi.

Tövb.

Köfte ve çeşitleri, gelişimi ve tarihi itibariyle fakir yemeğidir.
Et tüketimi bazında, şayet yapan siz değilseniz ilk sırada tercih edilmemeli. En iyi Köfte kaburga kirintidan çekilen kiymadan yapılır. Köfteli kiymanın yağ oranı max. %20, kolajen bagdoku oranı max. %15 olmalıdır. Bu konuda çok fazla numune görmüş biri olarak, oranlara riayet eden firma sayısı çok az diyebilirim. Yoğun baharat, su tutucular, pişince küçülmesin diye katılan katkilar falan. Bonfile yiyip et yedim diyen kişiyle, köfte yiyip et yedim diyen kişi denk durumda bile değil. Kısacası kendiniz yapıyorsanız yiyin ya da üretim prosesini, akış şemasını bildiğiniz bir yer varsa... köfteler hiç masum değil.
Duyarımi kastim çekilebilirim

Köfte yerken hep bir şüphe duyuyordum daha da şüphelendim

Damak tadı tabii...sos olması lazım :D hertürlüde yerim gerçi :D

Geri