Ve Türkiye’den beklenen cevap geldi;
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Coğrafya kaderdir Süreyya’cım. Bugünü değil, bugüne kadar gelinen sürece bakmaya çalışıyorum sadece. Filistinlilerin “vatan” söylemini sulandıran, ona din misyonu yükleyen siyasal islamcılardı. Suud’uyla, vahabiliğiyle, ihvanıyla, akp’siyle hep beraber bugün bu noktaya getirdi. Seküler olanlar tasfiye edildi ve geriye bu barbarlar kaldı. İsrail’in işgaline ses etmeyen, senelerce işbirliği yapan Arapların savunmadığı bir yeri ben niye savunayım. Bu tutumumun doğru olduğu anlamına gelmiyor, kabul ediyorum, sadece umurumda değil.
Ve Türkiye’den beklenen cevap geldi;
Kartlar yeniden dağıtılıyor arkdşlr
Kartlar yeniden dağıtılıyor arkdşlr
ya sezen arap ülkelerinin canı cehenneme.100 filistinli òldu
40 israilli
NETANYAHU "SAVASDAYIZ" DIYE ILAN ETTI
Amerika,Polanya UN den bi kac ulkede Israilin yaninda olduklarini belirtti
Sanki bilmiyorduk. Komikler sizi
Putinin bi durusu var. Kopek degil digerleri gibi. Boyun egmedigi icin tesekkurler
Darisi diger ARAP ULKELERININ BASINA
Açıkçası ülkenin menfaati neyse onun yerine gelmesini temenni ediyorum. Eskisi gibi hassasiyetlerim yok. Normal şartlarda Filistin’in haklı isyanı var, bunu kabul ediyorum. Ama siyaset haklılık üzerinden değil, güç ilişkileri üzerinden yürüyor. Ortadaki çatışmada herkesin bir rolü var. kendine göre bir konumlanışı var. Ve sonuçları da olacak. Göreceğiz.Sürec aslinda 19.yy da basliyor ya neyse..cok uzun.
Olabilir,o cografya hep yaniyor,yanacak da.
Bizim savunup savunmamiz söz konusu degil.
Analiz etmeye calisiyoruz.
Bu saldirinin nedeni, dini sebeblerden cok,siyasi nedenlerdir..bunu vurgulamaya calisiyorum.
Israil ile suudiler bu aralar,bir yakinlasma, bir baris süreci icine girdiler, ABD nin "zorlamasi" ile.
Bu olabilir antlasmanin icinde, Gazze de, hangi tarafin ruhsati altinda olabilecegi düsünceleri yer aliyor.
Israil in Karabag da sundugu askeri ve siyasi destek, Türkiye nin bu olayda nötr davranmasini saglayacaktir.
Devlet olarak da görevi budur.
Öte yandan, Israil in cifte standartligini Jerusalem Post da Frantzman, acikca belirtmistir.
Türkiye nin kuzey Suriye ye yaptigi hava saldirlarini, terörle mücadele kapmsaminin disinda oldugunu söylüyor.
Halbuki bu sürece gelinen faktörler, Israil in su an bizzat yasadigi durumlardir.
O yüzden Türkiye pragmatist bir tutum benimsemeli...ayni Israil gibi.
Bu isler öyle taraf tutmak ile olmuyor.
Ince is.Cok yönlü bir siyaset yolu.
Bu mu gercekten, sunmak istedigin delil?
Hayir ya. Araplari sevmiyorsunuz diye boyle isgal altinda cani cehenneme demek bana cok soguk geliyor. Filistin hicbirzaman israilin olmamali.ya sezen arap ülkelerinin canı cehenneme.
Israil filistinlileri yagmaliyor hapise atiyor cocuklari òlduruyor. Ama benim Filistin yanliz degil umarim ozgurlugune kavusmasini savunmam beni cani yaptis gozundeSokaklarda insanlari kursunluyorlar, sivil her şeyden habersiz kadinlari soyup öldürüp çırılçıplak yerlerde surukluyorlar Sezen ve Mrt in yoruma bak.
Sadece Medya'nin gücüyle aciklanamayacak kadar sosyopatolojik bi gangren.
Demokrasi gibi kavramları sorgularken buluyorsunuz kendinizi.
evet arapları sevmiyoruz ama inan konu sadece araplar değil. ülkene ve milletine karşı duruşları. senin her politikanın karşısında yer alan bir ülke var. o topraklar onunmuş, bununmuş bizim için bir anlam ifade etmiyor. bizi ilgilendirmez.Hayir ya. Araplari sevmiyorsunuz diye boyle isgal altinda cani cehenneme demek bana cok soguk geliyor. Filistin hicbirzaman israilin olmamali.
Israil filistinlileri yagmaliyor hapise atiyor cocuklari òlduruyor. Ama benim Filistin yanliz degil umarim ozgurlugune kavusmasini savunmam beni cani yaptis gozunde
Ozaman evet ben bir caniyim