Haber Halka Arza Açılacak Şirketler (Genel)

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Şu an ne düşünüyorsun :D dedik size herkesin bakmadığı tarafa bakın diye ama yooo. Niye çünkü her şeyi siz biliyorsunuz
Sen bu yükselişe normal bir yükseliş diyorsan bu seviyelerden girebilirsin :emoji_joy: Ama dünyada enflasyon zirve iken, borsaların hepsi tepetaklak ve emtialar kısmi bir boğa yapmış iken sadece gel gel yükselişidir bu. Zaten bu mumlar ile insanların algılarıyla oynarlar. Diyeceksin ki nereden biliyorsun?, İkili zirvede tepeden satış yemiş ve mum oluşmuş, iğne değil. Böyle yükselişler de iğne atarsa korkma, yolu var demektir. Ama sıçrayıp ardından iğne atıyorsa, çok tehlikeli demektir.

Yanılıyor olabilir miyim? Olabilirim, sonuçta piyasanın nereye gideceğini kimse bilemez. Ama görünen bu;

tvc_077fd962abd5673528b8f8a633b48584.png

Canım benim @WarrenBuffett
Ben dediğimde 26 bindi. Daha bir hafta önce. Oldu 36. Alaydın satardın. Al tut demiyoz ki. Hem ne demek mantıklı sebebi mi var. Borsa 4000 den 8000'e çıkarken mantık aradınız mı

Canım benim @WarrenBuffett
Ben dediğimde 26 bindi. Daha bir hafta önce. Oldu 36. Alaydın satardın. Al tut demiyoz ki. Hem ne demek mantıklı sebebi mi var. Borsa 4000 den 8000'e çıkarken mantık aradınız mı
Günlük trade etmek, bilmeyen birçok kişi için çok ciddi risk. Ben o yüzden o konularda hiç tavsiye vermiyorum. Çünkü anlık değişiyor her şey. Misal ARCLK hissesi. Endeks şuanda milleti içeri çekiyor lakin, çok kısa aralıkta 148 seviyelerinden 153 seviyelerine geldi. Aradaki arbitraj 4.20 TL. VİOP için çok güzel bir kazanç ama millet daha indikatör nedir onu bilmiyor. Böyle insanlara bu tavsiyeyi nasıl verebilirsin?

Bitcoin'de dediğini yaparsın ama çok ciddi bir indikatör bilgisi gerektirir. BIST100 piyasasına da benzemez orası. Yoksa dediğinde yanlış bir şey yok. BIST100 piyasasında artık mantık arama zaten. Şirketlerin tamamı zarar ediyor, TARKM son çeyrekte % 70 zarar etmiş ama hissesi % 700 gitmiş. Matematik ve istatistik biliminin içine edildiği BIST100 piyasasında zaten mantık aramak aptallık olur :emoji_joy:

Seninki gelebilir doktor;

Şirketin toplam varlığı 6.050.326 TL, lakin borç yükümlüğü 3.792.205 TL. Bu ne demek piyasa dilinde? Şirketin sermayesinin % 60'ı kadar borcu var. Sağlam şirketlerde bu oran %20 en fazla % 25 olur. Varın gerisini diz düşünün bizim BIST100 nasıl bir piyasa?

"ben hamburgerci hisesine bakarken, bitcoin tarafındaki yükselişi, senin uyarılarına rağmen göremedim. Hatta bu yükselişi ön görenler ile alay ettim. Olur öyle eyvallah " diyip bitir işte. Şurda gülüp eğleniyoruz

ben garantici bir insan olduğumdan konfor alanımı terk edemiyorum bu yüzden karindan emin bile olsam giremem :D

"ben hamburgerci hisesine bakarken, bitcoin tarafındaki yükselişi, senin uyarılarına rağmen göremedim. Hatta bu yükselişi ön görenler ile alay ettim. Olur öyle eyvallah " diyip bitir işte. Şurda gülüp eğleniyoruz
Borsa ile ilgilenirken gereğinden fazla analitik düşünmeye programlandığımdan o dediğini yapamıyorum :emoji_joy:

Borsa ile ilgilenirken gereğinden fazla analitik düşünmeye programlandığımdan o dediğini yapamıyorum :emoji_joy:
Warren Başkan, doktorumuz climax bu hisseyi bekliyordu diye paylaştım. : dd Benlik bir şey yok. Trader filan da değilim ki bana göre değil. Kumbara gibi ufak ufak ateşlediğim, güvendiğim birkaç firma var sadece. Ama piyasayı takip ediyorum. İstediğim yerlere ulaşınca değiştireceğim. Zaten şahsi olarak ticaret ile uğraşıyorum. Borsaya bağlı bir gelir düşüncem olmadı. Elbette kazanmak isterim ama şu anki portföyümde amacım finansal okur yazarlığımı ilerletmek. Kendimi şu an için yeterli görmüyorum. Belki daha sonra portföyümü büyütürüm.

Tamam tamam anladim. Daha once soylemistin bana o sanirim..:d o daha artar mi ya. Yarin colugu cocugu satip alayim bari nsjsj.
Çoluğu çocugu satıp almışsındır umarım, ne sattıysan 2 tane alabiliyor durumda olman gerekir şu an ahhahaha

Warren Başkan, doktorumuz climax bu hisseyi bekliyordu diye paylaştım. : dd Benlik bir şey yok. Trader filan da değilim ki bana göre değil. Kumbara gibi ufak ufak ateşlediğim, güvendiğim birkaç firma var sadece. Ama piyasayı takip ediyorum. İstediğim yerlere ulaşınca değiştireceğim. Zaten şahsi olarak ticaret ile uğraşıyorum. Borsaya bağlı bir gelir düşüncem olmadı. Elbette kazanmak isterim ama şu anki portföyümde amacım finansal okur yazarlığımı ilerletmek. Kendimi şu an için yeterli görmüyorum. Belki daha sonra portföyümü büyütürüm.
Eyvallah kardeşim yani sizde bu zombi hisselere girmeyin çünkü sosyal medya da her gün bir sürü kişi soruyor gına geldi artık herkese :emoji_joy: Finansal okur yazarlığın adına sana şunu söyleyebilirim ki bizim BIST100 piyasası dünyadan ayrışalı çok oldu. Angaralı birkaç milyarderin BOFA ve diğer aracı kurumlar üzerinden trade işlemleri yaptığı piyasaya dönüştü özellikle son 3-4 yılda. Belirli başlı teknik analizler dışında bizim borsada birçok formasyon işlemez yani.

İşlem açacak isen ona göre aç.

Çoluğu çocugu satıp almışsındır umarım, ne sattıysan 2 tane alabiliyor durumda olman gerekir şu an ahhahaha
Dususte tamamen hissedeydim:d baska param da yoktu alamadim bsbsn. Keske colugu cocugu satip alaydim. Ne bicim kardasin dusunmek bile istemiyorum. Allah kahretmesin!!! 8400 lere gelirse tekrar bir dusus yasanir diye dusunerek nakite gecmeyi dusunuyorum. Ni dersiniz brokerlar?

Dususte tamamen hissedeydim:d baska param da yoktu alamadim bsbsn. Keske colugu cocugu satip alaydim. Ne bicim kardasin dusunmek bile istemiyorum. Allah kahretmesin!!! 8400 lere gelirse tekrar bir dusus yasanir diye dusunerek nakite gecmeyi dusunuyorum. Ni dersiniz brokerlar?

Yahu sen neden nakite falan geçiyorsun endeks 4000lerfen beri buralardasın zaten kalsın her şey hahah. Senin gibi herkes oralardan tekrar 7200e gelmesini bekliyor, terste kalma yatırabilirler. .dd

Eyvallah kardeşim yani sizde bu zombi hisselere girmeyin çünkü sosyal medya da her gün bir sürü kişi soruyor gına geldi artık herkese :emoji_joy: Finansal okur yazarlığın adına sana şunu söyleyebilirim ki bizim BIST100 piyasası dünyadan ayrışalı çok oldu. Angaralı birkaç milyarderin BOFA ve diğer aracı kurumlar üzerinden trade işlemleri yaptığı piyasaya dönüştü özellikle son 3-4 yılda. Belirli başlı teknik analizler dışında bizim borsada birçok formasyon işlemez yani.

İşlem açacak isen ona göre aç.
Açıkçası endeks 7500 e gerilediğinde kaybım olmadı. Zamanında hisselerimi değiştirdim. Değiştirdiğimde 8400’deydi. En yüksekten bozdurdum. Kaç zamandır almayı istediğim kağıt vardı. Az daha düşsün diye diye yükseldikçe yükseldi. Sonunda lanet olsun dedim ve portföyümün %60’ını birine bağladım. O kağıt aldıktan sonra %25 civarında yükseldi. Şimdi belki Hamas’ın İsrail’e saldıracağını bir sen bir de Hamas biliyordu herhalde eheh diyeceksin. Ama biraz da tesadüfe denk geldi. Bu durum bayaa hoşuma gitti : dd ama benimki hisse yükselecek yada düşecek diye değil, şirketi beğendiğim içindi.

Yahu sen neden nakite falan geçiyorsun endeks 4000lerfen beri buralardasın zaten kalsın her şey hahah. Senin gibi herkes oralardan tekrar 7200e gelmesini bekliyor, terste kalma yatırabilirler. .dd
Okadar dususe ragmen kardan ufak bi zarar ettim hsjs ne kadar erken girmissem. Neyse bu hafta bi muvekkili yolabilirsem yatiririm bir seyler.. bak bak izdemir nasil da pirildiyor tavanda canim benim ya. Hele elite.. neyse yatirim tavsiyesi degildir. Aegi dinleyin tuyolari guzel.

Merak etme son 2 ayda hiç bilgisi olmayanlar girdiler borsaya. İki hisse taban yedi mi SPK göreve diyorlar. Çok şaapma yani.
Yok yok benim oyle degil ben secim sonrasi girdim. Kimseyi de goreve cagirmiyorum. Bekliyorum oyle arada aciyorum bakiyorum yesil turbe sonra bi bakiyorum estafurullah tovbe. Kismet be.

Varımı yoğumu tabut imalatına bastım on sene sonra Tarabyada villa dikerim böyle giderse

Açıkçası endeks 7500 e gerilediğinde kaybım olmadı. Zamanında hisselerimi değiştirdim. Değiştirdiğimde 8400’deydi. En yüksekten bozdurdum. Kaç zamandır almayı istediğim kağıt vardı. Az daha düşsün diye diye yükseldikçe yükseldi. Sonunda lanet olsun dedim ve portföyümün %60’ını birine bağladım. O kağıt aldıktan sonra %25 civarında yükseldi. Şimdi belki Hamas’ın İsrail’e saldıracağını bir sen bir de Hamas biliyordu herhalde eheh diyeceksin. Ama biraz da tesadüfe denk geldi. Bu durum bayaa hoşuma gitti : dd ama benimki hisse yükselecek yada düşecek diye değil, şirketi beğendiğim içindi.
Bizim piyasalar dış piyasalardan bağımsız hareket eder. Dışarıdaki olaylar bizi pek etkilemez. Etkilemiyor da zaten. BIST100 de aslolan tek şey fiyat ve teknik. Fiyat nereye gidiyor ya da düşüyorsa teknik de onu takip ediyor. Son aylarda piyasada iyice para dağıtmaya başlamışlardı. Bu çok sıkıntı bir durum. Çünkü bu alenen insanları borsaya çekmek için yapılmış bir manipülasyon. Borsa da her şey fazla iyi gidiyorsa, oradan çıkma vakti gelmiş demektir :emoji_joy: Bizim borsa anlık trade için uygun. Gidişata göre 30-45 dakika arasında hissede kalıp çıkacaksın.

Diğer türlü uzun vade her zaman tehlikelidir. Özellikle tepelerde.

Okadar dususe ragmen kardan ufak bi zarar ettim hsjs ne kadar erken girmissem. Neyse bu hafta bi muvekkili yolabilirsem yatiririm bir seyler.. bak bak izdemir nasil da pirildiyor tavanda canim benim ya. Hele elite.. neyse yatirim tavsiyesi degildir. Aegi dinleyin tuyolari guzel.

Yok yok benim oyle degil ben secim sonrasi girdim. Kimseyi de goreve cagirmiyorum. Bekliyorum oyle arada aciyorum bakiyorum yesil turbe sonra bi bakiyorum estafurullah tovbe. Kismet be.
Bu dayı durumu en net şekilde özetlemiş KY açısından;

Türkiye, İsrail ile devam eden Akdeniz’de sondaj ve doğal gaz boru hattı ile ilgili çalışmaları askıya aldı

- Bloomberg

Geri