Haber Halka Arza Açılacak Şirketler (Genel)

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Kardeş bırak girsinler, sosyal medyayı ağlama duvarına çevirdiklerinde çok eğlenceli oluyor :D

Katmer olanlara hiç sordun mu teknik analiz konusunu ne kadar biliyorlar ya da, teknik analizden anlıyorlar mı?
Beni çok ilgilendirmiyor sosyal medyada kimin ne söylediği. Sadece okuyup geçiyorum, haberlere bakıyorum :dd

@WarrenBuffett, gireceklerse birkaç gün tavan olunca satsinlar . Sonuna kadar devam edenler zarar ediyor
Sence 6-7 LOT tavan olması ne kazandırır bir yatırımcıya? Şirketin büyük paylarını zaten fonlara satıyorlar. Fonlar alıyor 10-15 milyon LOT, bizim vatandaş alıyor en fazla 7-8 LOT. Kimin kazançlı olduğunu bir kenara koy, şirketlerin bilançolarına bakıyorsun sermayesinden çok borcu var. Bağırıyor hisse ben manipülatifim, piyasaya suni olarak para pompalıyorum diye. Şimdi daha temel analizi bilmeyen birine böyle bir hisseye gir denir mi?

Satacağı yeri bilmesini geçtim, sattığı yerden biraz daha yükseğe çıkar seni suçlar "erkenden sattırdın" diyerekten.

Beni çok ilgilendirmiyor sosyal medyada kimin ne söylediği. Sadece okuyup geçiyorum, haberlere bakıyorum :dd
Sosyal medyada kendine yatırım uzmanı, borsacı, hisse senedi uzmanı diyenlerin tamamına yakının bir b.k bildikleri yok. Etraflarına toplamışlar üç beş cahili, onlara hisse kakalıyorlar. Pardon aldırıyorlar. Bu ham çökelekler hisseleri kademe kademe aldıkça, onlara hisseyi pazarlayan kademe kademe satış verip tahtayı çiziyor sonra yandık anam borsa mı bir daha tövbe kumar diyorlar.

200 gramlık çorba kasesine maalesef yarım kilo yoğurt sığmıyor kardeşim.

Coinle ilgilenin.. kripto zamanı başladı çoktan

geçen arkadaş ne alayım dediydi
halka arzlara takıl işte dedim

Pala’nın dediği olur : d
Pala dediğin hayali bir karakter. Aracı kurumlar işlem yapmaz, aracı kurumlardaki para sahipleri işlemler yapar. Onlarda her gün bilgisayar başında işlem açmayla uğraşmazlar. HFT robotlara bağlarlar hesaplarını, piyasayı yönlendirirler. Kısacası teknik ne ise onu çalıştırırlar. Bizim KY' da dipten mal almayı bırak hep gel gel de tepeden maliyetlenir hisselerde.
Sonuç? Genelde sosyal mecraların ağlama duvarına dönmesi.

Pala dediğin hayali bir karakter. Aracı kurumlar işlem yapmaz, aracı kurumlardaki para sahipleri işlemler yapar. Onlarda her gün bilgisayar başında işlem açmayla uğraşmazlar. HFT robotlara bağlarlar hesaplarını, piyasayı yönlendirirler. Kısacası teknik ne ise onu çalıştırırlar. Bizim KY' da dipten mal almayı bırak hep gel gel de tepeden maliyetlenir hisselerde.
Sonuç? Genelde sosyal mecraların ağlama duvarına dönmesi.
Benim için ihtiyacım olmayan, batsa da etkilemeyecek bir meblağ ile oyalanıyorum. Kısa-orta-uzun düşünüp aldığım kağıtlar var. Hisseye değil, şirkete yatırım yapıyorum. Özkaynakları iyi, borcu az, yenilikçi, yatırım yapan, Ar-Ge / Ür-Ge yapan firmaları takip ediyorum. Düşüşler olabilir. Ama aldırış etmiyorum. Faaliyet raporunu okumadığım, finansallarını incelemediğim bir yere de gitmiyorum. O nedenle toplamda 6-7 firmayı yakından tanıyorum sadece. Borsa aslında kimseye zarar vermez. Zarar veren borsada yaptığımız kendi tercihlerimizdir. Lakin KY’ye acımamalarını da anlaşılır buluyorum : dd Kendi finansal okur yazarlığımı geliştiriyor olmam dahi benim için büyük kazanım.

Benim için ihtiyacım olmayan, batsa da etkilemeyecek bir meblağ ile oyalanıyorum. Kısa-orta-uzun düşünüp aldığım kağıtlar var. Hisseye değil, şirkete yatırım yapıyorum. Özkaynakları iyi, borcu az, yenilikçi, yatırım yapan, Ar-Ge / Ür-Ge yapan firmaları takip ediyorum. Düşüşler olabilir. Ama aldırış etmiyorum. Faaliyet raporunu okumadığım, finansallarını incelemediğim bir yere de gitmiyorum. O nedenle toplamda 6-7 firmayı yakından tanıyorum sadece. Borsa aslında kimseye zarar vermez. Zarar veren borsada yaptığımız kendi tercihlerimizdir. Lakin KY’ye acımamalarını da anlaşılır buluyorum : dd Kendi finansal okur yazarlığımı geliştiriyor olmam dahi benim için büyük kazanım.
Her borsada Amiral diyebileceğimiz sağlam hisseler vardır. Emtialar her zaman risktir ama asıl olan fiyattır onlarda da. BIST100 piyasasında sağlam şirketler zaten BIST30 olarak bilinir. Geri kalanı çöp. Borsada kısa vadede trade etmek zaten teknik analiz ve indikatör bilgisi gerektirir. Bu herkes de yok. Uzun vade içinde en önemli kural, en dipte yakalayıp alabilmektir. Her dönemde mutlaka hisselerin dip yaptığı bir nokta olur. Oradan almak gerekir. Özkaynak karlılığı, faaliyet raporları, bilançoları zaten şirketin ne olduğunu gösterir ama bilançolarda makyajı da iyi okumak gerekir yoksa zarar edersin.

KY'a gelirsek, birçok kere uyardık yemediğimiz küfür kalmadı. Bende artık tahtacılar gibi düşünüp sömürsünler diyorum. İyilik yaramıyor çünkü. Gerçi bu bizim toplumun en büyük sorunu. İyiliğe ve iyi niyete hainlik etmek. O sebepten madem ezilmek ve küçük görülmek istiyorlar, bende hay hay deyip öyle davranıyorum.

Borsa sıfır toplamlı bir oyundur. En önemlisi de Borsa'da yatırımcı psikolojisini okursan, kazanırsın.

Bu arada sosyal medyada İsrail destekçisi diye sözde boykot edilen TAB gıda’ya rekor katılım gerçekleşti.

Türkiye’nin %5,90’ı TAB gıda ortağı oldu.
5.1 milyon kişi başvurdu. 4,9 milyon kişi katıldı.

kişi başı 8-9 lot düşüyor.

Bu arada sosyal medyada İsrail destekçisi diye sözde boykot edilen TAB gıda’ya rekor katılım gerçekleşti.

Türkiye’nin %5,90’ı TAB gıda ortağı oldu.
5.1 milyon kişi başvurdu. 4,9 milyon kişi katıldı.

kişi başı 8-9 lot düşüyor.
Büyük oyuncular neler aldı ona bakmak lazım?

Büyük oyuncular kim ne aldı bilmiyorum. İsim farkediyor mu? Kimin aldığına dair? Elindeki lot sayısından bağımsız soruyorum. Örneğin Bofa, info, işyat, ziraat, A1 vs arasında bir farklılık var mı?
Aracı kurumların hiçbirinin isminin önemi yok. Çünkü onlar, yapılan işlemlerden komisyon alırlar. Kâr veya zarara bakmazlar. Büyük oyuncular dediğim zaten bunlar değil, halka arzlarda en yüksek lotları toplayan fonlar. Fon yöneticileri daha doğrusu.

Geri