Haber Halka Arza Açılacak Şirketler (Genel)

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Arz-talep furyası sönümlenince işin içine matematik girer. O nedenle gemiyi zamanında terketmek, tekrar binilmek isteniyorsa zamanında binmek çok önemli.

işte gözü dönmüş bir küçük yatırımcı örneği. Bir dönerciye bu kadar para bağlayıp ortak olmak…

Ekli dosyayı görüntüle 86830
İnsanımız son bir yılda eline bir avuç tuz alıp fıldır fıldır hıyarı olanları arıyordu. İşte fırsat ayaklarına kadar gelmiş. Yani ortayda pek de bir sorun varmış gibi durmuyor. 1 Milyon ve üstü porföyü olan birinin Baydönerle falan uğraşması bana gerçekten manasız geliyor. Son 1 yılda %150 ve üstü getiri sağlamış 60 civarı fon var. Milletimizin bu trade aşkı gerçekten çok acayip.

Biz yine emrimizi bırakalım 18:15:01’de ne olur ne olmaz .dd çok aldım böyle .d

Ben hiç düşüremedim. Sence kaç lot ateşlesem iyidir? Farkediyor mu? 10-50-100?
Tarkim için farketmez, derinliğe bakarsan zaten 1 lot 1 lot gitmiş. 50yi alırsan 100ü de alırsın, ben 1 haftadan önce alabilme şansı pek görmüyorum. Yine de 50 veya 100 bırakmakta fayda var, istersen kademeli ver 50-100-150-200

@glu beyefendiciim. Benim dedem de kardemir almış 100 sene boyunca her ay 10 lot. Şimdi Brunei sultanı ile sumuti içiyor.

Öyle bişey demiyoruz. Adamın üç kuruş parası var ve kısa vadede lazım. Misal ay başı maaşı aldı ay sonu kredi kartını kapatacak. Adam ay içindeki toplam yüzde on on beş kâr yapıp harçlık edecek çocuğuna.

Hala daha şirket varmıs da yüzde yüz elli kar etmiş. Ulan bir sene önce ebegümeci alsam o da o kadar kar etti.

Dalga mı geçiyorsunuz siz benimle

@glu beyefendiciim. Benim dedem de kardemir almış 100 sene boyunca her ay 10 lot. Şimdi Brunei sultanı ile sumuti içiyor.

Öyle bişey demiyoruz. Adamın üç kuruş parası var ve kısa vadede lazım. Misal ay başı maaşı aldı ay sonu kredi kartını kapatacak. Adam ay içindeki toplam yüzde on on beş kâr yapıp harçlık edecek çocuğuna.

Hala daha şirket varmıs da yüzde yüz elli kar etmiş. Ulan bir sene önce ebegümeci alsam o da o kadar kar etti.

Dalga mı geçiyorsunuz siz benimle
Geriye dönüp baktığımızda 2020-23 yılları arasında korkunç bir kandırmacanın içinde yaşadığımızı net olarak göreceğiz. Belli birtakım insanlar ucuz krediler, hibeler ve kkm yoluyla servetlerine servet katarken o insanları finanse eden vatandaşın payına da halka arzda 3-4 tavan düştü. Herkes payına düşenden mutluysa diyecek başka bir sözüm yok. Bu muhabbeti de uzatmanın lüzumu yok.

Ha şunu da eklemeden geçmeyeyim, Enag'ın yıllıkta %128 olarak açıkladığı enflasyona rağmen %150 ve üstünü küçümsemek bana pek sağlıklı gelmiyor. Bu içi boş bir özgüven. Şu son birkaç yılda millet elini neye attıysa kazandı. Bu da herkesin kendini bir tür Warren Buffett sanmasına sebep oldu ama bıldır yenen hurmaların bir satıcısı var ve elbet hesabı almaya gelecek.

İyi de aynı şeyi söylüyoruz @glu
Tamam, net konuşalım. O Fed en fazla bir faiz daha arttırır. Sonra genişler. Yani kripto veya altın toplamak lazım diyorum (dolar çarpanı da var). Ucuz olan bunlar. Yanlış mıyım.

bugün reeder halka arz olmuş. yarın alırız artık.

Ya çok anlamıyorum ama bu halka arzlar çok az hisse veriyor. Ama satışa sunulduğu anda halka arz fiyatının biraz üstü ama tavan yapacağının da daha altı fiyatlardan toplayabiliyorsunuz sanırım

Son düzenleme:
Geri