Halis Karabenli Şiirleri

🕒 Konu sahibi 20 saat önce aktifti
- "Aşk, bir kişiyi merak etmektir..."
Bir kişiye bağlı kalabilmenin "anlamını yitirdiğini," ben kendi üstümde değil, bana şaşıran insanların iç seslerinde gördüm.
"Aşk, bir kişiyi merak etmektir" diyordum; "sesiyle, kokusuyla, ruhuyla; tüm varlığını merak edip ona bağlı kalmaktır."
İnsan teninin bir köpek kadar bile sadık olmadığını; sadık olmanın ayıplandığını, kirlenmişliği, kalpten başlayıp kasıklarda biten sözüm ona "sevgileri" gördükçe,
izledikçe uzaktan onları, daha çok özledim o saf ve kusursuz sevgiyi; o muhteşem varlığı...
Kimin elinin, kimin cebinde olduğunun belli olmadığı bir dünyada, ellerimi herkesin görebileceği yerlerde taşıdım bu yüzden.
Her şeye, herkese inat aynı kokunun müptelası olarak kaldım.
Bu bir borç ya da iltimas değildi bana göre.
Zorunluluktan daha öte, kat-i; asla değişmeyen bir vazgeçilmezlik duygusuydu.
Çünkü temiz kalan, temiz olan birini hak edebilirdi ancak.
Bu kimsenin umrunda değildi fakat kimse de benim umrumda değildi.
Gözlerimle çizdiğim sınırlar, sözlerimle çizdiğim sınırlardan daha etkiliydi; gördüm bunu.
Ve yine anladım olan biteni: Sözlerime istediğim kadar hakim olamazdım.
Söylediğim, yazdığım şeyleri yanlış bir yerlere göndermesem bile, yanlış anlaşılmaya müsait; kimine göre umut verici olabilirdi.
Fakat gözlerim, asla hedefini şaşırmazdı. Bu yüzden gözlerimi kaçırmadım hiç kimseden. "Utanılacak, saklanılacak bir şeyim yok dedim" böylece.
Ayaklarımın dibine kadar gelenler, bir adım daha atmaya cesaret edemeden, bende gördüklerinden ürktüler, benden değil.
İçimde hâlâ yaşadığını, yaşayacağını ve bundan sonra da hep böyle olacağını, o anlattı benim yerime. Ben sustum, o konuştu. O söyledi, ben o'nu yazdım sadece.

Halis Karabenli

Alışabilirsin, bunu gerçekten yapabilirsin.
İkinci, üçüncü, dördüncü şanslara; daha başka rakamlara, başka isimlere, başka doğum günlerine, başka başka seslerle uyanmaya ve hatta ağlamaya bile...
"İnsandır, her şeyi unutur" derler ayrılığı kolaylaştırmak için.
İçten içe zor olan çekici gelse bile, bu gücü kendinde bulamayanların avuntusudur, kaçış yoludur alışmak.
Oysa sarılmak, sadece vücut sıcaklığının aniden iki/üç derece artması olsaydı;
kollarını boynuna sardığın zaman, bedenini terk edip, daha yukarı bir yerden onu izliyormuş gibi hissetmezdin kendini...
Buna "sarılmak" diyorum ben.
"Hissetmeye, hayal kurmaya; yeri geldiğinde kavga etmeye" diyorum. Ve birazdan çok çok daha fazla özlemeye...
-Hep görüyoruz; Dünya, birbirini sevmeyip, mecburiyet yüzünden yan yana duran insanlarla doluyken; sizi seveni zorla çıkarmayın içinizden...
Hepi topu, senden istediğim bu işte: İki/üç derecelik ani bir sıcaklık yükselişi ve yanında ruhumu alman...
-"Alıştığımdan değil; bildiğimden seni. Sevdiğimden..."

Halis Karabenli

İki dünya arasında sıkışıp kalmış gibiyim.
Sanki hiçbir yere gitmeye cesaretim yok.
Verilemedik hesabım olduğundan değil; ‘'alnım açık derler ya,’' o kadar eminim kendimden...
İstemediğin kadar yanındaydım, istemediğin kadar kalabalık tuttum seni!
Derdim başka benim; biliyorum ki, artık nereye gitsem, yalnızlığım yanımda olmak isteyecek...
Şimdi ben, sessizliğime konuşmayı tekrar öğretmek zorundayım...
Ne garip ama. Sen, benim seni seven tarafımla gününü gün ederken!

Halis Karabenli

"Ahlak, dürüstlük ve samimiyet..."
Bu üçünü taşıyorsanız, kimse yükünüze ortak olmak istemez.

Halis Karabenli

Bazı cümleler tuhaf gelebilir insana ama özlemin tarifi yok. Akla sığmaz, kalbe sığmaz. Ve kaybedilen zamanın da tövbesi, telafisi olmaz.
Sesinin kokusunu bile özlediğiniz kim varsa, geç olmadan kucaklayın o'nu... Anlayın beni: Yavan ekmek kokar bazı sesler... Buğusu ve büyüsü vardır insanın içine işleyen.
Aynı güne sevdiğinizle beraber gözünüzü açmanız dileğimle: İyi Bayramlar...

Halis Karabenli
Söylenecek çok şey olduğu halde susmak, yalnızlığın en ağrılı halidir.

Halis Karabenli

Mevsimlerin değiştiğini gördüğümden beri kızmıyorum kimseye...
Her kışın sonundan bahar geliyor mutlaka. Elimde olmayan ne varsa kabulleniyorum bu yüzden. Ve elimde olanlar için de sıkmıyorum avuçlarımı... Zorla yaşanmıyor bu hayat, her şey olacağına varıyor. Olacaksam, olacaksa mutlaka bana gelecek. Ya da ben o'na gideceğim, biliyorum.

Halis Karabenli

Geri