Halil Konakçı: “Bir kişi şeriatı istemiyorsa o kişi kafirdir

🕒 Konu sahibi 3 saat önce aktifti
Birçok ayette İslam’ın hoşgörü dini olduğu belirtilirken Halil Konakçı’nın açıklaması:

“İslam hoşgörü dini değildir.”

Tanrinin oldugunu var sayarak ve kuran insan yazimi degil diyerek ele alirsak;
Abi degil zaten bunu anlatmaya calisiyoruz ama insanlar bize kiziyor. Olm adam herseyi yaratmis , sana hosgoru gostermese ne yapabileceksin **Spam/Adversiting**? Bu insanlarin avuntusu. O kadar eski kitabin her dediklerini bu cagda uygulayamadiklari icin...
Abi allah ne diyor? Musluman olacaksin baba baska alternatifin yok anlamiyor musun? 50.000 tane ayette dedik. Onlar hala mi inanmazlar? Oyleyse onlar icin kiyamet gunu buyuk bir azap vardir.
Ne diyor adam? Eninde sonunda besmele cekip musluman olmadigin surece cennete giremessin baba lami cimi yok. He amel defteri o gune kadar acik , amel defteri sur borusu uflenene dek acik hep bir kurtulus var.
Ama tum dunya iman etmek zorunda istisnasiz herkes. Cehennemde bile bir sure yandiktan sonra cennete girebilecegin zaman "musluman olarak gircen" Allah baska bisi olarak giremessin harbiden almam diyor.

Allah hic bir zaman "ya tamam en azindan varligima inaniyorsunuz , baska bir dine inanirsaniz inanin napim dinlemionuz ki abi. Kor seytane lanet ya tamam" dememis kitabinda.
Hosgoruden yola cikilan seyler mekke medine savaslarinda alinan esirlerin oldurulmeyip kole alinmasi olur.
Ne bilim musluman olmayan bize savas acmadikca oldurmeyiz olur (gerci iman etmedigi icin oldurulenlerde var ama ona girmiyorum simdilik).

Bunlari bir ateist oldugum icin soylemiyorum. Inananlarin bile bunu bir mantiga sigdiramayip dinine toz kondurmamaya calistiklarindan kabul etmediklerini soyluyorum.

Tipki sey gibi;

"Hayir....hayiiir bizim allamiz bole bisi yapmis olamaz! O herkesi affeder , bagislayicidir. Ama....ama nasil olur"

Hayir kardesim o musluman olursan islami kabul edersen oyle. He bu arada dini vecibeleri yerine getirmek sartiyla tabi....
Sadece allah var muhammed onun elcisi demekte yetmiyor.
"Ya ben kapanmadim ama allah kalbimi biliyor"
Hayir kardesim biraz bile olsa yancan bunun icin sonra girebilirsin cennete.

Son düzenleme:
Görünce ekranın kapatilmasi gereken, islamdan uzak bir YAPİLANMA.

Görünce ekranın kapatilmasi gereken, islamdan uzak bir YAPİLANMA.
Yapilanma? Adam hukumetin bir numarali sozcusu be R-K
Soyledikleride dogru. He ben de kendisinden nefret ederim o ayri. Toplumu kin ve nefrete yonlendiren soylemleride var. Ama okudugu ayetler dogru.

Yapilanma? Adam hukumetin bir numarali sozcusu be R-K
Soyledikleride dogru. He ben de kendisinden nefret ederim o ayri. Toplumu kin ve nefrete yonlendiren soylemleride var. Ama okudugu ayetler dogru.

Evet yapilanma.
Ona bakarsan fetullah gülen de ayetten Okuyor, her ayeti diline dolayan alim değil ki. Benim bildiğim kadarıyla sen ateistsin benim inandığım kitaptan ayetleri açıp okursan bunu sen okudun diye bu ayet yanlıştır diyemem ki.

Ben adamın şahsını eleştirdim, kuran ayetleri haricinde konuştuğu her söz vasat. İnandığı şeyi uydurma hadislerle topluma dayatan bir YAPİLANMA.

No problem, islami dininden çıkarsınız olur biter... Kafa rahat olur...

korumasız sıçmaya bile gidemeyen, atamın asa asa bitiremediği vatan hainlerinin torunlarından sadece biridir. fazla ciddiye almaya gerek yok, kendi bokuyla oynasın pavyoncu velet.

Geri