Halil Konakçı: “Bir kişi şeriatı istemiyorsa o kişi kafirdir

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Tabiki birisi müslümanım diyor ve şeriatı istemiyorsa bu çok ciddi bir çelişki Allah'ın uygun gördüğü yönetim biçmini reddediyor. Ayrıca bu devirde şeriatı istemekte mantıkla çelişen bir şey. Böyle yönetilen ülkere baktığımızda petrol zengini olanlar hariç hep geri kalmış ve yoksul ülkeler.

Tabi. Ama şer'en kendisi müşrik.

Halil Konakcı: “Namaz kılmayana ya hapis cezası vardır, ya sopa cezası vardır. Ya da ikisi birden vardır.

Gidin mahkemeye verin beni.

Adam mesaj atmış, ‘O sopayı ananın bilmem neresine sokacağım’ diyor.”

Kurandaki islam vs Halil konakçı. benim kitabımla bi alakası yok bu ve bunun gibi adamların.

Pasaranın son (Atatürk) postu hariç diğer söyledikleri doğru. Siz ne bekliyordunuz? Evet din tam olarakta söylediklerini emrediyor. Adam yalnızca size aktarıyor. Çok iyi bir müslüman da söylediklerinin aynısını söylese kızacak mısınız? Siz hangi islama inanıyorsunuz tam olarak bilmiyorum ama...
Yok ben laik olacağım ama dini vecibilerimi yer- bilmem ne bilmem ne geç onu abi...
Attığın her adım günah islama göre. Abdestsiz gezmen bile buna ufak bir örnek. Adam %80 ninizi tağutcu ilan etse haklı.
Bakın kendisinin mükemmel müslüman olmasına gerek yok. Kural sabit...
Danseden palyaço pennywise bile aynısını söylese doğru doğrudur kutsal kitap nezdinde.
Ulan Hurafe reis dediğiniz adamın söylediklerinin %60 lık kısmı sahih hadis lan @Siyah (Arka sayfaya yazmıssında)
@R-K Maalesef doğru söylüyor. Kur-an ile birebir uygun. Zaten aksini söylese üst yetkilileri adamın ağzına s*çar.

Pasaranın son (Atatürk) postu hariç diğer söyledikleri doğru. Siz ne bekliyordunuz? Evet din tam olarakta söylediklerini emrediyor. Adam yalnızca size aktarıyor. Çok iyi bir müslüman da söylediklerinin aynısını söylese kızacak mısınız? Siz hangi islama inanıyorsunuz tam olarak bilmiyorum ama...
Yok ben laik olacağım ama dini vecibilerimi yer- bilmem ne bilmem ne geç onu abi...
Attığın her adım günah islama göre. Abdestsiz gezmen bile buna ufak bir örnek. Adam %80 ninizi tağutcu ilan etse haklı.
Danseden palyaço pennywise bile aynısını söylese doğru doğrudur kutsal kitap nezdinde.
Ulan Hurafe reis dediğiniz adamın söylediklerinin %60 lık kısmı sahih hadis lan @Siyah (Arka sayfaya yazmıssında)
@R-K Maalesef doğru söylüyor. Kur-an ile birebir uygun. Zaten aksini söylese üst yetkilileri adamın ağzına s*çar.
%60'lık kısım diye belirlediğinin hangisi sahih hadis bilemiyorum. Ben hepsini oturup izlemedim.

Bana denk gelenlerin de sahih hadis olduğunu asla zannetmiyorum.

ABD'de hristiyan rahiplerin, George Washington hakkında ileri geri konuştuğunu sanmıyorum. Dindar olan veya olmayan. Demokratı veya cumhuriyetçisi. Ülkenin kurucusu olduğu için bütün Amerikan ulusu onu saygıyla anıyor. Amerika'daki başkent olan Washington eyaleti, onun soyadından gelir. Neden bizim topraklarda toplum, herkes ve her şey hakkında atıp tutuyor sürekli. Tarihteki önemli figürleri bile rahat bırakmıyoruz. Bizim zihin olarakda üst liglere çıkmamız, bazı şeyleri aşmamız, birlik olmamız lazım. Üzerinde yaşadığımız medeni ülke olan TÜRKİYE CUMHURİYETİ, Mustafa Kemal ATATÜRK tarafından kurulmuştur. Modern ve çağdaş bir hukuk ülkesi olmak en önemli hedefidir.

Ata'm hepinizi assaydı keşke

Yok kardeşim, malesef dogru felan değil.
Benim dinimin böyle sacma sapan uygulamaları yoktur, benim dinimde ayristirma adi altinda meshepler yoktur. Yok hanefi, yok safii yok bilmem ne.

Dönemin arap emevileri, muaviye takımı, iktidarda hüküm sürmek isteyen arap tarihlerindeb bu yana uydurulmus bir takim isler.

Zira inandigimiz kitapta bu tür durumlar soz konusu degildir.

Bunun gibi sizma kişiler ayetleri sağa sola cekmeye calisirsa amaclarina ulasir.

Yok kardeşim, malesef dogru felan değil.
Benim dinimin böyle sacma sapan uygulamaları yoktur, benim dinimde ayristirma adi altinda meshepler yoktur. Yok hanefi, yok safii yok bilmem ne.

Dönemin arap emevileri, muaviye takımı, iktidarda hüküm sürmek isteyen arap tarihlerindeb bu yana uydurulmus bir takim isler.

Zira inandigimiz kitapta bu tür durumlar soz konusu degildir.

Bunun gibi sizma kişiler ayetleri sağa sola cekmeye calisirsa amaclarina ulasir.
Imkansiz , islam asla bozulamayin bir din degil mi?
Tirmizi , buhari hadisleri?
Senetler?
Araplardan nasil iyi bilecegiz?

Bir arapca kelimenin 10 anlami?
Allah seriat kanuna gore yasayin digip istemeyen yasamasin diyebilir mi?
Sizin islam hangisi? Onlarin islam hangisi?
Peki ayetler?
Muhammed olmeden firkalara ayrilmayin demis , fakat onun vefatindan sonra savaslar cikmis.
Mezhep gidilen yol demek ayrica
Ayri bir din degil.

Bu konulara girince ben niye sizin dini savunuom yav bana bisiler oluo.
Musadenizle
Screenshot_20251210-095253.jpg

Son düzenleme:
İslam yoruma, elestiriye acik bi din.
Kastım argümanlarina ya da ayetlerine 'nasil böyle olur' seklinde bi elestiri degil var olan düzene entegre olma konusunda. (Radikal islamcılari örnek verip muhtesem bi aydinlatma yasatmayin tskler)
Mesela Hac farz peki İsrail'e tam tekmil destek olan Körfez Araplarına para yedirip Hacca gitmek tanri katinda ne kadar degerli ele alinabilir?Peygamber yasasaydi ne düsünürdü ?
'Müslüman kendine en yakisini giymelidir' der İslam fakat günümüzdeki radikal islamcilar 1500 yilin öncesi modasini takip ederler sünnet diye. Peygamber yasasaydi muhtemelen en kaliteli en moda gömlek ve pantolonu giyer ve tavsiye ederdi.
Simdi seriati istememe durumu da cok farkli ele alinabilir.
Allah'in emirlerini reddetme konusunda seriati istememe mi yoksa siyasal islami istememe anlaminda mi? ucu cok acik.Üni.de İranli bi kız arkadasim vardi. Kiz cok ileri görüslüydü. İran'da siyasi bağlantisi olanlarin cok guzel idamdan hatta bi cok cezadan yirttigini söyleyip, hükümeti ve yolsuzlugu elestirenlerin idam edildigini söylerdi hep. Simdi bu düzeni istememek seriati istememekle ayni kilifa mi girmektedir? Globallesen dünya'da İslam yasami da modern topluma entegre edilebilir gayet. Dininizi yasamaniz icin kirbaclanmaya,hocaya ya da tarikate ihtiyaciniz yok.Cumhuriyet İslam ya da din dusmani bi rejim degil.İcinde İslam'ı tami tamina yasamak mumkun.

Imkansiz , islam asla bozulamayin bir din degil mi?
Tirmizi , buhari hadisleri?
Senetler?
Araplardan nasil iyi bilecegiz?

Bir arapca kelimenin 10 anlami?
Allah seriat kanuna gore yasayin digip istemeyen yasamasin diyebilir mi?
Sizin islam hangisi? Onlarin islam hangisi?
Peki ayetler?
Muhammed olmeden firkalara ayrilmayin demis , fakat onun vefatindan sonra savaslar cikmis.
Mezhep gidilen yol demek ayrica
Ayri bir din degil.

Bu konulara girince ben niye sizin dini savunuom yav bana bisiler oluo.
Musadenizle

Evet islam dininin ayetleri asla bozulmamıştır.

Tirmizi-buhari v.s gibi hadis kaynakları kendi içlerinde çelişmektedir. ve akıllı bir müslüman bunları red ediyor zaten.

araplardan niye daha iyi bilmeyelim. ?

Bizim rehberimiz kuran, mezhepler felan değil. kendi içinde çelişiyor.

niye araplardan iyi bilmeyelim?

ayetler rehberimiz bizim inancımıza göre bizi yaradanın bize tebliği.

türkçe dilimizde de " mecaz " anlamlar var. konusuna göre akıllı olan herkes o anlamı biliyor.

vefatından evvelde savaşlar vardı, vefatından sonra da hatta günümüzde bile var bu savaşlar.

bu konuları bir cübbeliden, halil gibilerden dinlemek var cahilce, bir de yaşar nuri den dinlemek var alimce.

Benim inandıgım dinin savunulmasına gerek yok ayrıca bişeyler olmasın size aman dikkat

müsade sizin :)

Evet islam dininin ayetleri asla bozulmamıştır.

Tirmizi-buhari v.s gibi hadis kaynakları kendi içlerinde çelişmektedir. ve akıllı bir müslüman bunları red ediyor zaten.

araplardan niye daha iyi bilmeyelim. ?

Bizim rehberimiz kuran, mezhepler felan değil. kendi içinde çelişiyor.

niye araplardan iyi bilmeyelim?

ayetler rehberimiz bizim inancımıza göre bizi yaradanın bize tebliği.

türkçe dilimizde de " mecaz " anlamlar var. konusuna göre akıllı olan herkes o anlamı biliyor.

vefatından evvelde savaşlar vardı, vefatından sonra da hatta günümüzde bile var bu savaşlar.

bu konuları bir cübbeliden, halil gibilerden dinlemek var cahilce, bir de yaşar nuri den dinlemek var alimce.

Benim inandıgım dinin savunulmasına gerek yok ayrıca bişeyler olmasın size aman dikkat

müsade sizin :)
Tamam ben de diyorumki yasar nuri digerlerinden reddiye yesede ayni ayeti okuyor. Halil yada cubbelide ayni ayeti okuyor. Islam henuz kendi icinde celisiyorsa ki celisiyor. Kur-an da bile bir biri ile celisen ayetler var.

Tamam ben de diyorumki yasar nuri digerlerinden reddiye yesede ayni ayeti okuyor. Halil yada cubbelide ayni ayeti okuyor. Islam henuz kendi icinde celisiyorsa ki celisiyor. Kur-an da bile bir biri ile celisen ayetler var.

Çelişmiyor, çeliştiriliyor. tüm konu bu..

çeliştiren kesimin algı yaratma cabasını ve hedeflerini araştırmanızı tavsiye ederim. bilinçli yada bilinçsiz bilemeyecegim ama " islam " düşmanılar.

Bu tartışmada birkaç şeyi birbirinden ayırmadan herkes birbirine kafir, cahil, sapık, bidatçi diye etiket sallamaya başlıyor. Bu üslup zaten baştan yanlış.

Bir kere, bi kişinin kendi inancı içinde şeriat isterim ya da istemem demek din bilimi açısından tartışmalıdır.
Söylerken bir nefeste ağızdan çıkar. Nedenini sonucunu doğru düzgün kimse bilmez.
Herkes kendince, kendi mezhepi üzerinden kendi yorumlarını, takip ettiği alimlerin düşüncelerini benimseyerek bir şeyler anlatır.
Kur'an merkezli yaklaşan başkadır, gelenek merkezli yaklaşan başkadır; selefi başka konuşur.
O yüzden bu seslenişlere, doğrudur ya da yanlıştır demek mantıklı da değil, sağlam da değil.

Her zaman söylerim. Bugünkü laik devlet düzeni olsun, insan hakları olsun, ceza hukuk olsun; hiç bir dini inanışa düşman olmak zorunda değil.
Dini yaşamak isteyen yaşasın, istemeyen de yaşamasın. Kimse kimseyi ibadet etmeye zorlayamaz.
İslam'da bile "Dinde zorlama yoktur" ayeti var. Bu yüzden mevcut modern hukuk sistemini savunmak da dine düşmanlık demek değildir.

"Şeriatı istemeyen kafirdir" diyen de halt yemiş. Bunun altında "Benim yorumumu kabul etmiyorsan dinden çıkarsın" mantığı yatar.
Tarihi açıp bakıyorsun, farklı mezhepler, farklı siyasi iktidarlar, farklı tarikatlar hep bu cümleyi birbirine karşı kullanmış.
Bunu kabul etmezsen kafirsin, düşmansın, dış güçlersin bla bla bla. Bu sözler yüzünden milyonlarca kişinin kanı dökülüyor.
Bugün de tarihteki gibi hiç bir faydası yok.

Atatürk'ü, cumhuriyeti, hukuku, laikliği eleştirebilirsin, ama hedef gösterip hakaret edemezsin.
Bu ülkenin kutsalları var ve bunlar kutsaldır. İnsanların kutsallarına saygı duymak zorundasın. Toplumu germek yersiz.

Din ile siyaseti, hukuku birbirine karıştırmamak lazım. Yoksa kaos eksik olmaz.
Müslüman olarak istediğin yorumu yap, ama diğerlerini zorunlu kılamazsın.

"Dinde zorlama yoktur" prensibini kendine yaşam felsefesi yap, gerisini insanların yorumuna bırak. bu kadar basit.

Bu tartışmada birkaç şeyi birbirinden ayırmadan herkes birbirine kafir, cahil, sapık, bidatçi diye etiket sallamaya başlıyor. Bu üslup zaten baştan yanlış.

Bir kere, bi kişinin kendi inancı içinde şeriat isterim ya da istemem demek din bilimi açısından tartışmalıdır.
Söylerken bir nefeste ağızdan çıkar. Nedenini sonucunu doğru düzgün kimse bilmez.
Herkes kendince, kendi mezhepi üzerinden kendi yorumlarını, takip ettiği alimlerin düşüncelerini benimseyerek bir şeyler anlatır.
Kur'an merkezli yaklaşan başkadır, gelenek merkezli yaklaşan başkadır; selefi başka konuşur.
O yüzden bu seslenişlere, doğrudur ya da yanlıştır demek mantıklı da değil, sağlam da değil.

Her zaman söylerim. Bugünkü laik devlet düzeni olsun, insan hakları olsun, ceza hukuk olsun; hiç bir dini inanışa düşman olmak zorunda değil.
Dini yaşamak isteyen yaşasın, istemeyen de yaşamasın. Kimse kimseyi ibadet etmeye zorlayamaz.
İslam'da bile "Dinde zorlama yoktur" ayeti var. Bu yüzden mevcut modern hukuk sistemini savunmak da dine düşmanlık demek değildir.

"Şeriatı istemeyen kafirdir" diyen de halt yemiş. Bunun altında "Benim yorumumu kabul etmiyorsan dinden çıkarsın" mantığı yatar.
Tarihi açıp bakıyorsun, farklı mezhepler, farklı siyasi iktidarlar, farklı tarikatlar hep bu cümleyi birbirine karşı kullanmış.
Bunu kabul etmezsen kafirsin, düşmansın, dış güçlersin bla bla bla. Bu sözler yüzünden milyonlarca kişinin kanı dökülüyor.
Bugün de tarihteki gibi hiç bir faydası yok.

Atatürk'ü, cumhuriyeti, hukuku, laikliği eleştirebilirsin, ama hedef gösterip hakaret edemezsin.
Bu ülkenin kutsalları var ve bunlar kutsaldır. İnsanların kutsallarına saygı duymak zorundasın. Toplumu germek yersiz.

Din ile siyaseti, hukuku birbirine karıştırmamak lazım. Yoksa kaos eksik olmaz.
Müslüman olarak istediğin yorumu yap, ama diğerlerini zorunlu kılamazsın.

"Dinde zorlama yoktur" prensibini kendine yaşam felsefesi yap, gerisini insanların yorumuna bırak. bu kadar basit.
Dinde zorlama yoksa neden herkes musluman olmali cennete girebilmek icin?

Dinde zorlama yoksa neden herkes musluman olmali cennete girebilmek icin?
Bu konuya da iki açıdan bak.

Din bilimi açısından değerlendirirsek; bu dinde zorlama yoktur ayetini bir prensip olarak düşüneceksin.
Baktığın zaman doğru mu? Kimseyi zorla Müslüman yapamazsın, kimseyi ibadete zorlayamazsın.
Kaldı ki tehditle dine soksan ne olacak? Ona Müslüman denmiyor münafık deniyor çünkü adam kendi içinde Müslüman değil.
Öyleymiş gibi davranıyor.

Devletin de böyle bir misyonu olmamalı, olmasın....

Ama senin soruna bakarsak bu sefer İslam'ın mantığına bakacaksın.
Dünyanın tamamını özgür bir irade alanı gibi düşünelim. Din de zorlama olmaksızın özgür seçimi gerektirir.
Ahirette senin karşılaşacağın sonuç da işte bu özgür seçiminin bi sonucu olacak.

Kimse seni zorla Müslüman yapamaz ama Allah da diyor ki, kardeşim benim koyduğum kurallar bu. Seçimini yap, sonucunu ahirette görürsün.

Zaten zorla iman olursa bunun imtihanı olmaz.
Özgürce yaptığın seçimin sonucunu göreceksin.

---

Tabi sen bildiğim kadarıyla herhangi bir dine bağlı değilsin @Xasthur
O zaman bu işe bir de mantık ve ahlaki açıdan bakalım. Farzet ki ben de Müslüman değilim.
Tüm inanç sistemlerine baktığında, hepsi kendi içinde kendi yolunu kurtuluş yolu olarak görmüyor mu? Evet.

Hristiyanlığa bakıyorsun İsa'ya iman etmiyorsan kurtuluş yok demiyor mu? Diyor.
Yahudiliğe bakıyorsun seçilmiş kavme bağlılığın olacak demiyor mu? Diyor.
Budizm'in de kendine göre nirvana düzeni filan var işte...
E İslam'a bakıyosun o da tevhidsiz cennet olmaz diyor.

Tüm dinler kendini hakiki görüyor.
E şimdi bu açıdan bakınca kim olursa ol cennete gidersin denseydi tüm dinler iddiasını kaybederdi.
ahlaki düzen yerle yeksan olurdu. İnanç sahibi olmakla inançsızlık aynı şey olurdu, farkı olmazdı.
İmtihan mantığı da yok.

Yani dinler kendi içinde tutarlı aslında. Ama bu dünya üzerinde zorla uygulama hakkı vermiyor hiçbirine.

Bunların hiç birisi tek nefeste şöyledir böyledir denecek konular değil. Uzun uzun tartışmak lazım.

Yani tartıştığımız şey aslında ilahi ve beşeri alan. Ayrı ayrı.

Halil Konakçı gibi herifler bu ikisini bilinçli olarak birbirine karıştırıyor.
Dinde zorlama yok diyip özür irademizi koruduğumuz alanı, kurtuluş şartı budur diyip baskıya dönüştürüyor.

Kaosun başladığı yer tam olarak orası.

• Alkış
Tepkiler: RK
@Jose Chilavert
@R-K
Calistigim icin cok uzun yazamayacagim simdilik ama ben aslinda halil sarlataninin harici konuya egilmistim. Halil zaten mevcut hukumetin stepnesi. Herhangibir kriz agninda acil durum manivelasi onda hem fikiriz.
Fakat dinin diger boyutu olan ve akli olarak modernist "ilahiyatcilarin" anlattigi din ile arada fark var.
Halilin hakli oldugu tek kisim tagutculukla alakali "tanrinin yasalari harici bir yasaya boyun egmemek"
Burda da hakli dememin sebebi seriatin tek gecerli yonetim olmasi gerektigi.
Islamin laikligi kabul etmesi ne mumkun
Tamam siz kabul edebilirsiniz. Ben de laiklikten yanayim ancak din boyle dusunmuyor. Yasalariniz kur-an da diyor tanri. Zorlama yok kismini cok karistirmayacagim bu konu icinde @Jose Chilavert zira "sinav" dedigimiz sey herkes esit olarak basladigi zaman anlam kazaniyor.

Geri