Halil Cibran Şiirleri

Konu sahibi son olarak 5 gün önce görüldü
İnanmak bir şeydir, onu uygulamak başka bir şeydir. çoğunluk, denizmişçesine konuşur, fakat hayatı bataklıklara benzer. Çokları başlarını dağların doruklarının üstüne kaldırır, ama ruhları mağaraların karanlıklarında miskince kalır.

Halil Cibran

Bilgi ekmeği vadilerdeki taşlardan daha bol iken,sizin ruhlarınız açlıktan iki büklüm oluyor;yemiyorsunuz.Kalpleriniz susuzluktan büzülmüşken ve hayat pınarları evlerinizin etrafındaki su kanalları gibi akıyorken,siz niçin içmiyorsunuz?

Halil Cibran

Gözyaşı, kalbimi arıtır, bana hayatın sırlarını, gizlerini bildirir. Gülümseyişse, beni sevdiğim, dengim olanlara yaklaştırır ve ilâhları yüceltişimin bir remzi olur. Gözyaşı; pişmanlıkla ona ortak olurum, gülümseyiş; sevincin varlığımdaki adresi olur.

Halil Cibran

Hayat; gönüllerimizi Çelen, ruhlarımızı yoldan çıkaran, varlığımızın vaatlerle bürüyen, güzel, büyücü bir kadındır. Sözünü tutmayı geciktirdiğinde biz de sabrı öldürür,Sözünde durduğun da biz de hüzünleri uyandırır.

Halil Cibran

Kalbiniz sessiz sedasız bilir günlerin ve gecelerin gizemini.
Ama kulaklarınız kalbin bilgisinin sesine susamış bir kere.

Halil Cibran

Benliğimin derinliklerinde aşk ve güzellik açlığı olsun isterim. Çünkü gördüm ki , doyuma ulaşmış insanlar’insanların en mutsuzları ve “madde”ye en yakın olanlarıdır.

Halil Cibran

"Kalbimde insanların kutsadıklarına karşı bir tiksinti, yüz çevirdiklerine yönelik bir sevgi var. Eğer insanların adetlerini, inançlarını ve geleneklerini yok etme imkanım olsaydı bir dakika bile tereddüt etmezdim."

Halil Cibran

Gerçekten biz ikiz kardeşiz,ey Gece! Çünkü sen ifşa ediyorsun evreni,bende ruhumu!

Halil Cibran

Tanrı, Kendinden bir ruh kopardı ve onu Güzelliğe dönüştürdü. Zarafet ve inceliğin nimetlerini yağdırdı üzerine.
Ona bir kadeh dolusu mutluluk uzatarak, "Geçmişi ve geleceği aklından çıkarmadığın sürece bu kadehten sakın içme çünkü mutluluk andan başka bir şey değildir," dedi.
Bir kadeh de keder verdi ona, "Bu kadehten bir yudum aldığında hayatın geçici neşeli anlarının manasını kavrayacaksın çünkü keder hep karşına çıkacak," diyerek.

Halil Cibran

" Ruhum, benim dostumdur; o, sefil ve ızdıraplı bir hayat süren beni teselli eder. Ruhu ile arkadaş olamayan kişi insanlığa düşmandır; içinde insaniyete dair bir delalet bulunamayan kişi umutsuzca yok olacaktır. Hayat, kişinin içinden doğar; etraftan türemez. "

Halil Cibran

" İnsanoğlunun algısına göre, içimdeki sevgiyi ve arzuyu uyandıran güzelliğe dair ne varsa bir yüz karası; insanoğlunun yargısına göre, hasret duyduğum iyiliğe dair ne varsa bir hiç. "

Halil Cibran

"İnsanlar zayıf varlıklardır, kendi içlerinde ayrılmaları ah ne üzücü! Evrendir benim ülkem, insan ırkıdır kabilem.
Dünya zaten dar ."

Halil Cibran

"Nasıl yaralayıcı oluyor, biliyor musun, talihli birinin öğüt vermesi talihsiz bir yürek için! Ve nasıl ısrarcı, güçlü olan akıl veren olarak çıktığı zaman zayıf olanın karşısına!"

Halil Cibran

" Ruhum, benim dostumdur; o, sefil ve ızdıraplı bir hayat süren beni teselli eder. Ruhu ile arkadaş olamayan kişi insanlığa düşmandır; içinde insaniyete dair bir delalet bulunamayan kişi umutsuzca yok olacaktır. Hayat, kişinin içinden doğar; etraftan türemez. "

Halil Cibran

İçimin gözlerine , içimin gözlerinin içine
İyice baktığın zaman
İçimin gözbebeklerinde
Onun gölgesini görüyorum

Halil Cibran

Ve ben oturdum, uzaktan insanoğlunun icraatlarını düşündüm; yaptıklarının çoğu boşa ve nafile geldi.

Halil Cibran

Evet,onu,üzüntüyle karışmış,merhametle yoğrulmuş bir sevgiyle sevdim.
Onu sevdim,çünkü onun yanlışları,küçük bir ruhun meyveleri değil de,zayıf ve umutsuz bir ruhun davranışlarıydı.

Halil Cibran

Kollarıma zincir, ayaklarıma prangalar vurabilirsin ve beni karanlık zindanlara atabilirsin ama düşüncemi esir edemezsin çünkü o uçsuz bucaksız göklerde esen rüzgarlar kadar özgürdür.

Halil Cibran

Dürüst ve adil olan azade değildir, kötünün ettiklerinden . Pirüpak olana bulaşmamış değildir mücrimin pisliği. Suçlu, mağdurun kurbanıdır çoğunlukla...

Halil Cibran

Konuştuklarınızın çoğunda, düşünce yarı yarıya katledilir. Çünkü enginlerin kuşudur düşünce, kelimelerin kafesinde kanatlarını açsa da uçamaz...

Halil Cibran

Geri