Hadisler

Konu sahibi son olarak 1735 gün önce görüldü
Abdullah bin Abbas (r.a)dan ri*vâyete göre Resûl-i Ekrem (s.a.v)’e bazı kimseler gelip:

İnsanlar; yâni Ebû Süfyân ve arkadaşları sizin*le muharebe etmek için adam ve silâh toplamışlar, hazırlık yapmışlar. Onlara mukabele edecek dere*cede kudretiniz yoktur. Onlardan sakınınız diye kor*kutmak istediklerinde, bu söz mü’minlerin yakîn îmânlarını ve cesaretlerini artırıp, Nebiyy-i Ekrem (s.a.v) Efendimiz de:
Allah-bize-kafi3.jpg

“Allah bize kâfidir, o ne güzel vekîldir!” buyurdu. Mü’minler de böyle söylediler.”

(Buhârî)​

“Nefsim yed-i kudretinde olan Allâhü Teâlâ’ya yemin ederim ki ilim Süreyya’da (Ülker yıldızında) da olsa Fars’dan bir adam (İmâm-ı Âzam) onu oradan alır.” (Hadîs-i Şerîf, Sahîh-i Müslim)

“Muhakkak ki Allâhü Teâlâ’nın yüz rahmeti vardır. Onlardan biri sebebiyle mahlûkât birbirlerine merhamet eder. Doksan dokuzu ise, kıyâmet günü içindir.” (Hadîs-i Şerîf, Sahîh-i Müslim)

“Kim akşam namazından sonra -arada hiç konuşmadan- altı rek’at namaz (evvabîn) kılarsa elli senelik günahları bağışlanır.” (Hadîs-i Şerîf, Kenzü’l-Ummâl)

Kim bir musibete uğrayıp ta Allah'a sığınarak size iltica ederse, onu koruyun. Kim Allah aşkına sizden birşey isterse, ona verin. Kim sizi davet ederse, davetine katılın. Size bir iyilik yapana siz de karşılık verin. Eğer karşılık olarak verecek birşey bulamazsanız, karşlığını verdiğinize kanaat getirinceye kadar dua edin.
Hadis-i Şerif

“Babanın evladına duâsı, peygamberin ümmetine duâsı gibidir.” (Hadîs-i Şerîf, Kenzü’l-Ummâl)

“İki rek’at duhâ (kuşluk) namazını kılmaya devam eden kimsenin günahları -denizköpüğü kadar da olsa- bağışlanır.” (Hadîs-i Şerîf, Sünen-i Tirmizî)

“Ümmetimin en şereflileri, Kur’ân okuyup, ezberleyip onunla amel edenler ile geceleri ibâdet edenlerdir.” (Hadîs-i Şerîf, Beyhakî, Şuabü'l-Îmân)

Bazen kalbimi bir bulut kaplar .. Ve ben o an ALLAH'a tövbe ederim . .

Hz. MUHAMMED (s.a.v.)

“Üç şey vardır ki, ciddîsi de ciddî, şakası da ciddîdir. Bunlar; nikâh, talâk(boşama) ve yemindir.”

(Hadîs-i Şerîf, Zeylaî, Nasbu’r-Râye)

“Zemzem ne niyetle içilirse onun içindir. Şifa bulmak için içersen Allâhü Teâlâ sana şifa verir, bir şeyden Allâh’a sığınmak için içersen Allâhü Teâlâ seni korur, susuzluğunu gidermek için içersen susuzluğunu giderir.” (Hadîs-i Şerîf, Hâkim, el-Müstedrek)

“Kim küçük çocuğunu ‘Lâ ilâhe illallâh’ deyinceye kadar terbiye ederse Allâhü Teâlâ onu hesaba çekmez.” (Hadîs-i Şerîf, Taberânî, el-Mu'cemu's-Sağîr)

Sizden biri rüku edince üç kere 'Sübhane Rabbiyel azim (Büyük Rabbim her çeşit kusurdan münezzehdir)' desin. Bu, en az miktardır. Secde yapınca da üç kere ' Sübhane Rabbiyel a'la (Ulu Rabbim her çeşit kusurdan münezzehdir)' desin. Bu en az miktardır.
Hadis-i Şerif

Mirac sırasında İbrahim (as)'le karşılaştım. Bana: "Ey Muhammed, ümmetine benden selam söyle. Ve haber ver ki: Cennetin toprağı temiz, suyu tatlıdır. Burası (suyu tutacak şekilde) düz ve boştur. Oraya atılacak tohum da sübhanallah, velhamdülillah, ve lailahe illallah, vallahu ekber cümlesidir." Hadis-i Şerif

“Âdemoğlunun her ameli kendisi içindir; ancak oruç hâriç. Zira o benim içindir ve mükâfâtını ancak ben veririm.” (Hadîs-i Kudsî, Sahîh-i Buhârî)

“Kim mal genişliği (imkân) bulur da kurban kesmezse sakın bizim mescidimize yaklaşmasın.” (Hadîs-i Şerîf, Müsned-i Ahmed)

“Muhakkak kabir, ya cennet bahçelerinden bir bahçedir veya cehennem çukurlarından bir çukurdur.” (Hadîs-i Şerîf, Sünen-i Tirmizî)

“Kulun, mizanına konulacak ilk şey, âilesi için nafaka olarak harcadıklarının sevâbıdır.” (Hadîs-i Şerîf, Taberânî, el-Mu’cemü’l-Kebîr)

Geri