Hadisler

Konu sahibi son olarak 1735 gün önce görüldü
Allah hiçbir mü\\\'mine, yaptığı tek hayrın bile karşılığını ihmal etmek suretiyle zulümde bulunmaz. Yaptığı her hasenenin karşılığı hem dünyada hemde ahirette kendisine verilir. Kafir ise, yaptığı hayır sebebiyle dünyada öylesine yedirilir ki ahirete varınca, karşılığı verilecek tek hayrı kalmaz.
Müslim, Sıfatu\\\'l - Münafikin 56

Kim, Kur\\\'an-ı Kerim\\\'i okuma meşguliyeti sebebiyle benden istemekten geri kalırsa, ben ona, isteyenlere verdiğimden fazlasını veririm.
Tirmizi, Sevabul Kur\\\'an 25

Cuma (namazı kılma)\\\'ya gitmek, ümmetimin fakirlerinin haccıdır.
Deylemi

Kim (cuma günü) yıkanır, erkenden (mescide) gider, yürür ve binmezse, imama yakın durur, dinler, malayani söz etmezse ona her bir adım için bir yıllık oruç ve namaz sevabı yazılır...
Tirmizi 946

Cuma namazına üç grup insan katılır: Kişi var, namaza katılır, boş konuşma yapar. Bunun namazdan hissesi o konuşmasıdır. Kişi var namaza gelir dua eder. Bu kimse Allah\\\'a duada bulunmuştur. Hz. Allah dilerse onun istediğini hemen verir, dilerse vermez. Kişi vardır, namaza gelir sadece dinler ve sükut eder, müminlerin arasından yararak geçmez kimseye eza vermez. Onun bu namazı, daha önce geçen cumaya ve fazladan da üç güne kadar (günahlarına) kefarettir. (Bu hal Yüce Hz. Allah\\\'ın şu sözüne binaendir: \\\'Kim bir hayır yaparsa bu kendisinden on misliyle kabul edilir.\\\')
Ebu Davud, Salat 235

Bir grup, Kitabullah\\\'ı okuyup O\\\'ndan ders almak üzere Allah\\\'ın evlerinden birinde bir araya gelecek olsalar, mutlaka üzerlerine sekinet iner ve onları Allah\\\'ın rahmeti bürür. Meleklerde kanatlarıyla sararlar. Allah, onları, yanında bulunan yüce cemaatte anar.
Ebu Davud, Salat 349

Bilin ki, herkes Rabbine hususi şekilde münacaatta bulunuyor, birbirinizi (seslerinizle) rahatsız etmeyin. Biriniz okurken veya namazda iken diğerinin kıraatini (okumasını) bastırmasın.
Ebu Davud, Salat 135

Umre yapmanız faziletli bir ameldir.
Tirmizi, Hacc 88

Kim davet edildiği halde icabet etmezse, Allah ve Resulüne isyan etmiş olur. Kim de, davetsiz olarak bir sofrada oturursa hırsız olarak girer. Yağmacı olarak çıkar.
Buhari, Nikah 71 - Müslim, Nikah 103

Ey kalbleri çeviren Allah\\\'ım! Kalbimi dinin üzerine sabit kıl!\\\" Ben (bir gün kendisine): \\\"Ey Allah\\\'ın resulü! Biz sana ve senin getirdiklerine inandık. Sen bizim hakkımızda korkuyor musun?\\\" dedim. Bana şöyle cevap verdi: \\\"Evet! Kalpler, Rahman\\\'ın iki parmağı arasındadır. Onları istediği gibi çevirir.
Tirmizi, Kader 7

Hz. Allah yolunda bir günlük ribat, diğer menzillerde (Hz. Allah yolunda geçirilen) bin günden daha hayırlıdır.
Tirmizi, Fedailu\\\'l-Cihad 26

Allah yolunda yaralanan hiçbir yaralı yoktur ki, kıyamet günü, yarası kanıyor olarak gelmiş olmasın, bu kanın rengi kan renginde, kokusu da misk kokusundadır...
Buhari Cihad 10

Müjdeleyin, nefret ettirmeyin; kolaylaştırın zorlaştırmayın.
Müslim, Cihad 12

Her bir dinin kendine has bir ahlakı vardır, İslam\\\'ın ahlakı hayadır.
Zeyd İbnu Talha İbnu Rükane

Amellerinizde orta yolu ve doğruyu bulmaya çalışın. Mü\\\'mine musibet nev\\\'inden her ne ulaşırsa ise günahlarına bir kefaret olur. Musibet, beklenmedik bir hadise olmuş, ayağına batan diken olmuş farketmez.
Müslim, Birr

Kim, kendisine yapılan bir iyliğe karşı, bunu yapana: \\\'Hz. Allah sana hayırlı mukafat versin\\\' derse teşekkürü en mükemmel şekilde yapmış olur.
Tirmizi, Birr 86

Kim bir ihsana mazhar olursa, bulunduğu takdirde karşılığını hemen versin; bulamazsa, verene senada bulunsun. Zira onu övmekle, teşekkürünü yerine getirmiş olur. Ketmeden (karşılık vermeyen ) nankörlük etmiş olur.
Tirmizi, Birr 86

Kim bir hastaya veya bir din kardeşine Allah rızası için ziyarette bulunursa, bir münâdi ona nida eder: \\\"(Dünyada da ahirette de) iyi olasın. (Bu davranışınla) cennette bir ev hazırladın!\\\" der.
Tirmizi, 2009

Kim (bir belaya) maruz olana taziyede bulunursa, ona ötekinin sevabının bir misli verilir.
Tirmizi, 1073

Sakın ha! Şeytanın rüyanda seninle eğlenmesini kimseye anlatma.
Müslim, Rü\\\'ya 12

Ümmetimin ücreti ve günahı bana arzedildi. Öyle ki mescidden çıkarılıp atılan bir çöpün sevabını bile gördüm. Kişiye, Kur\\\'an\\\'dan kendine gelen ayeti unutmasından daha büyük bir günah da görmedim.
Müslim, 2318

Geri