Hadi Osmanlıca Öğrenelim..

Konu sahibi son olarak 2655 gün önce görüldü
Osmanlıcayı Öğrenmek Bahane,
Tartışma Ortamı Şahane..
Demek Geldi İçimden.

Herkesin Düşüncesine Saygım Sonsuz Fakat, Diretmek, Emretmek Gibi Zorundalıklarla İnsanlara Yaklaşmak Hoş Değil.

Ama Şu var,
Adamın Lugatı Bu..
Hoş Değil Ama Bu..
Hepimiz Biliyoruz Daha Önceki Tatsız Olaylardan...

Bazı Şeylerin Yerinden Oynayacağı, Bazı Şeylerin Saptırılacağı Belliydi..

Hayırlısı Diyelim..

Bizde Bazı Şeyleri Saptırmasak Daha İyi Olacak Gibi.. :)

Osmanlıca'yı öğrenmek isteyen öğrensin tutan yok , seçmeli yaparsınız öğrenmek isteyen öğrenir ,zorunlu hale getirmekte neyin nesi ?
O zaman Göktürkçe'de zorunlu hale getirilsin , ben Göktürkçe öğrenmek istiyorum Orhun anıtlarını okumak istiyorum,dedelerimzin mezarları Göktürkçe okuyamıyorum Kutadgu Bilig felan :)

mezarlarini okuyamadimizdan hala alper tunga'nin olup olmedigini merak ediyoruz. hadi onu gectim "issiz ajun kaldi mi" o bile belli degil.

tapotalk'tan gonderildi.

çok boş şeyler yazdığın için hepsine cevap vermeyecem
belliki boş gözlerle okumuşsun küçük hanım
tartıştığım arkadaş osmanlı isteyen başka devlet kursun orada yaşasın dedi
ona istinaden verilmiş bir cevap benimkisi okumuş olsan anlardın zaten sonraki cevabımda bu açıkça belli ama dedim ya boş gözlerle okumuşsun.

bak önce şunu bil benim inançsız,ermeni,rum,kürt samimi olduğum insanlar var
ve bu topraklar üzerinde yaşıyoruz onlarla ama kimseye git şurada devlet kur orada yaşa demiyorum benim ingilizceye rumcaya yada diğer dillere de lafım yok sadece osmanlıca geçmişimizde izi olan bir dil ve bilmek de hakkımız
neyse aslında cevap vermek dahi istemezdim böyle suçlamalara ya

nickime laf etmişsin ingilizce falan diye
böyle küçük şeylerden egonu tatmin ediyorsan ben sürekli ingilizce yazayım sende hakaret eder sevinirsin hıı ne dersin.
Benim cümlemde boş konuştun, yok egonu tatmin et gibisinden hakaret içeren hiç bir kelime yok, gayet efendi dile getirdim cümlelerimi. Senin tutumunsa işte böyle..
O arkadaşta istediğini diyebilir hakarette etmiş olabillir hatta. Osmanlıya ve inanca karşı da olabilir, ortada vatanı milleti tehlikeye düşürecek bir eylem yoksa sorgulamam onu.
Ama dinimi, atalarımı kötü temsil etmen bakımından ona karşı senin tutumunu eleştiririm çünkü sen Osmanlıyı ve müslümalığı temsil ediyor tavır takınıyorsun ama sen bilinçli bir müslüman ve bilinçli bir osmanlı torunu olsan seni öldürmeye geleni sende diriltecek tutum takınırsın. Kavgacı bir üslupla saldırmak hangi sünnette var.

Benim cümlemde boş konuştun, yok egonu tatmin et gibisinden hakaret içeren hiç bir kelime yok, gayet efendi dile getirdim cümlelerimi. Senin tutumunsa işte böyle..
O arkadaşta istediğini diyebilir hakarette etmiş olabillir hatta. Osmanlıya ve inanca karşı da olabilir, ortada vatanı milleti tehlikeye düşürecek bir eylem yoksa sorgulamam onu.
Ama dinimi, atalarımı kötü temsil etmen bakımından ona karşı senin tutumunu eleştiririm çünkü sen Osmanlıyı ve müslümalığı temsil ediyor tavır takınıyorsun ama sen bilinçli bir müslüman ve bilinçli bir osmanlı torunu olsan seni öldürmeye geleni sende diriltecek tutum takınırsın. Kavgacı bir üslupla saldırmak hangi sünnette var.

kavgacı tutum derken kavgacı tutumu gösterirmisin yazımda
öncelikle küçük bey lafını yaşını bilerek söylemelisin sonra sen kim oluyorsun da x için bunu diyebiliyorsun vs diyemezsin bana muhatap olduğum sen değildin çünkü sonra işi benim nick e getirip dalga geçemezsin
he şuda var ki sen benim osmanlı müslüman yada buna benzer yaklaşımlarımı sorgulayamazsın haddinede değil zaten o yüzden bundan sonra yazacağın cevapları alıntı yapmadan yazmanı istiyorum seninle muhatap olduğumda benimle tartışırsın olurmu.

Sayın donetello ben müslümanım diyenin yanlış tutumunu eleştiririm :/ çünkü benim dinimi kimse kötü temsil edemez. Ya bilinçli ve peygamber uslubuyla temsil edecen ya da susup kendi içinde yaşayacan.
Koskoca Osmanlıyı da iki atarlı cümleyle basitleştiremezsin. Temsil edecek bilgin ve kabiliyetin yoksa onun sevgisini de kendi içinde yaşa. Aksi halde eleştirmek gayet hadidime.

Fark ettim de zorunlu ingilizce dersinden rahatsız olan yok. Söz konusu Osmanlıca olunca bazı arkadaşlar nasıl saldıracaklarını şaşırmış durumdalar. Osmanlının devamı bir ülkede yaşıyorsunuz, bir çok şey değişmiş olabilir, ama bizlerin nerden geldiği belli. Bunu yahudi ve ingiliz arkadaşların kabul etmemesini de anlıyorum.

zorunlu ingilizce dersi kalksa bile insanlar kendilerine bir faydasinin dokunacagini bildigi icin binlerce lira para harcayarak ingilizce ogrenmekte. ancak osmanlica zorunlu degilken hanginiz oturup da "aaa osmanlica bana katki saglar kesin ogrenmeliyim"' dediniz acaba ? demezdiniz cunku size olumlu anlamda katacagi tek sey mezar okumak olur dedikleri gibi. tc yi de osmanli devami demeyi birakin tc ile osmanli arasinda tek benzer iliski yok. osmanli tarihin tozlu sayfalarinda yerini almis batip gitmis bir devlettir.

tapotalk'tan gonderildi.

Benim işime yaramıyor ingilizce, neden zorundayım? Osmanlı devri kapanmış olabilir ama ben osmanlı torunuyum ve aslım o devletten gelmektedir. Bu ülkeyi de osmanlı vatandaşları kurmuştur. İnkar etmeye devam edebilirsiniz ama ben gereksiz tartışmaya devam etmeyeceğim, iyi akşamlar :)

tartisma gereksiz degil, insanlar tartisarak fikir alisverisinde bulunur. eger babadan zengil degilseniz ve gelir seviyenizi yukseltmek icin is arayisindaysaniz bal gibi de gereklidir ingilizce. o kadar kurslarda evrensel dil ingilizce ogrenmeye calisan insanlara bi sorarsan neden zorunda oldugunu anlatirlar.

tapotalk'tan gonderildi.

zorunlu ingilizce dersi kalksa bile insanlar kendilerine bir faydasinin dokunacagini bildigi icin binlerce lira para harcayarak ingilizce ogrenmekte. ancak osmanlica zorunlu degilken hanginiz oturup da "aaa osmanlica bana katki saglar kesin ogrenmeliyim"' dediniz acaba ? demezdiniz cunku size olumlu anlamda katacagi tek sey mezar okumak olur dedikleri gibi. tc yi de osmanli devami demeyi birakin tc ile osmanli arasinda tek benzer iliski yok. osmanli tarihin tozlu sayfalarinda yerini almis batip gitmis bir devlettir.

tapotalk'tan gonderildi.

Yaşadığımız kültürde,yaşadığımız topraklarda bizi biz yapan milyonlara unsur var bildiğin gibi.Ancak bu unsurlardan bir çoğumuz bihaberiz.Bütün filoloji uzmanlarının hemfirkir olduğu bir konu var o da ; Bir metnin çevirisinin asla orjinali ile bir olmaması.Sen de İstanbul Üniversitesinden mezunsun.Beyazıt kampüsünde ki meşhur kapıdaki yazının anlamını 70.000 küsür öğrencisinin kaçı biliyordur sence? Hadi bu önemsiz olsun diyelim.1453 yılından bu yana eğitim ve eğitimle ilintili faaliyetlerde bulunmuş bir okulun merkez kütüphanesi (İ.Ü.merkez kütüphanesi) ODTÜ'nün Boğaziçin dahi aşık atamayacağı kadar büyük bir kütüphane.Orada zamanında medreselerde hocalık yapmış alimlerin çok değerli eserlerinin orjinal halini kaç örenci okuyabiliyordur ? Kendi kültüründe tarihinde yazılıp çizilenleri orjinal haliyle okuyanlar ile çevirisiyle okuyanların oranı nasıldır acaba ? Evet Osmanlı yıkıldı ancak önceden Osmanlının, iyi dönemlerinde bilim,ilim konusunda dünyanın en iyi devletlerinden biri olduğunu biliyoruz.Gerek kültürümüzü ırgalayan konuları orjinal haliyle okumamızı,gerek atalarımızın yazdığı eserleri orjinal haliyle okumamızı sağlayacak bir dili 'Amaan ne önemi var at çöpe' tadında bir yorumla deklare etmek bana çok komik biraz da saygısızca geliyor şahsen.Genel olarak dedim bunu,
direkt size yönelik değil.
Dipnot: Zorunlu dil olsun vs.ye yönelik bir şey değildi bu yazım.Gayet önemli bir dil olduğunu vurgulamak istedim.En azından bizim için.

dostum bu bahsettiklerinin hepsinde haklisin ancak anlasamadigimiz nokta bunun zorunlu olarak insanlara dayatilmasi. secmeli ders olsa kimse sesini cikarmaz emin ol. osmanlicaya meraki olan varsa secer dersi ve alir ama bir ingilizceyle bir fizikle matematikle nasil bir tutulup, onlar da var bu niye olmasin denilebilir aklim almiyor. benim anlatmak istedigim zaten mufredat yogun, bu mantikla bakildiginda gokturkceyi, uygurcayi da koyalim onu da bunu da koyalim derken is karisir, osmanlispor, osmanlica dersi falan bunlar siyasi olaylar, masumane olarak sunuluyor bizlere.

tapotalk'tan gonderildi.

Şimdi herkes birer tane Ferit Devellioğlu'nun Lûgat'ını kapsın gelsin bakalım :p

Anti Spyware: Müdafa-ül Hafiye
:D:D:D::D:AAS:D:QwED.qw ahahahah :D çok güldüm yaa saolasın :D

şeb-i yeldayı müneccim, muvakkit ne bilir? müptelâ-i gâma sor geceler kaç saat?

iyiymiş la

Geri