Hadi Osmanlıca Öğrenelim..

Konu sahibi son olarak 2654 gün önce görüldü
Osmanlıca henüz milli eğitim müfredatında yer almadı ancak, siz internet kullanıcıları için alıştırma olsun diye Osmanlıca Bilgisayar Terimlerini ekliyorum. :dd
Öğrenelim, Osmanlıcayla büyüyecek yeni nesle yabancı kalmayalım arkadaşlar..p

İnternet : Alleme-i ulul arz

administratör: Sahip-ül edevat

Virus : Deyyus

Hacker : Deyyus-ül ekber

Görev Çubuğu: Deynek-ül Vazife

Çift Tıklama : Kımırt-ül Tekamür

Flash Disk: Edavat-ül Yumuşak

Hard Disk : Edavat-ül civanmert

Anti Spyware: Müdafa-ül Hafiye

MAuse : Zındık Faresi

Klavye: Taht-ül Hurufat

Qower Supply : Kuvvet Macunu

My Documents: Sanduka-i Evrak

Google : Kaşif-al ali

Google Eart : Seyr-ül Arz

Denetim Masası : Sehpa-i Saltanat

CD RoM : Pervane-ül Hafıza

Ekran : Perde-ül Temaşa

Kasa : Kaide

Enter : Duhul

Antivirüs : Akıncı

Msn : Elçi

Hata Raporu : Malumat-ı kabahat

Mail Server : Divan-ül Mektubat

Massenger : Havadisci

Chat : Muhabbet-ül zabiy

İyi ki okulu bitirmişim bunlarla okul çekilmezmiş.. :D

Osmanlıca henüz milli eğitim müfredatında yer almadı ancak, siz internet kullanıcıları için alıştırma olsun diye Osmanlıca Bilgisayar Terimlerini ekliyorum. :dd
Öğrenelim, Osmanlıcayla büyüyecek yeni nesle yabancı kalmayalım arkadaşlar..p

İnternet : Alleme-i ulul arz

administratör: Sahip-ül edevat

Virus : Deyyus

Hacker : Deyyus-ül ekber

Görev Çubuğu: Deynek-ül Vazife

Çift Tıklama : Kımırt-ül Tekamür

Flash Disk: Edavat-ül Yumuşak

Hard Disk : Edavat-ül civanmert

Anti Spyware: Müdafa-ül Hafiye

MAuse : Zındık Faresi

Klavye: Taht-ül Hurufat

Qower Supply : Kuvvet Macunu

My Documents: Sanduka-i Evrak

Google : Kaşif-al ali

Google Eart : Seyr-ül Arz

Denetim Masası : Sehpa-i Saltanat

CD RoM : Pervane-ül Hafıza

Ekran : Perde-ül Temaşa

Kasa : Kaide

Enter : Duhul

Antivirüs : Akıncı

Msn : Elçi

Hata Raporu : Malumat-ı kabahat

Mail Server : Divan-ül Mektubat

Massenger : Havadisci

Chat : Muhabbet-ül zabiy

Bak dikkat et, cevirdigin kelimelerin cogunlugu ingilizce.
Sanki türkceyi osmanlicaya cevirmis gibi hava atmayin burada :/

Ingilizcesini ögrenmissiniz, Osmanlicasini daha kolay ögrenirsiniz emin olun :hö:

Pejmürde : Dağınık, perişan
Dil : Gönül
Dilber : Gönül çalan güzel.
:p
Osmanlıca böyle kolay olsa keşke. Kuran harfleri ile yazılıp okunuyor. Siz günümüz Türkçesi ile yazıyorsunuz.

Jesse James e katılıyorum kelimeleri incelediğiniz zaman osmanlıca ile alakası olmayan cok fazla sözcuk var orda
ve osmanlıca bu kadar basite indirgenecek bir dil değildir :)

sayın komşukızı hanım, ironi yapmanın osmanlıcası ne acaba, birkaç arkadaş anlamamış da. xd

Bak dikkat et, cevirdigin kelimelerin cogunlugu ingilizce.
Sanki türkceyi osmanlicaya cevirmis gibi hava atmayin burada :/
Ingilizcesini ögrenmissiniz, Osmanlicasini daha kolay ögrenirsiniz emin olun
Sen bu İngilizce kelimeleri kullanmıyor musun..? Konuda Türkçeden İngilizceden filan bahsedilmiyor nette günlük kullanılan terimlerin Osmanlıca karşılığından bahsediliyor.
Kaldı ki ben Osmanlının yazdığı tarihe sevgi ve saygı duyan bir insanım, aynı zamanda dini bütünümde bir insanım bu istikametteki görüşlerime ters düştüğüm hiçbir paylaşım yok konunun içinde. Küfür de yok, hakarette yok. Tarafsız değerlendirirsen hiçbir tarafı rencide edici bir söylem de yok. Muhabbet temalı bir konu. Sana ne dokundu ki de, üslubunu bozuyorsun. Konuda karşıt bir görüş belirtilmiyor ama karşı olduğun bir durum varsa da edep sınırları içinde kalınarak dile getirilir benim bildiğim. Bence sizin Osmanlıcadan önce öğrenmeniz gereken bu; edep.

osmanli meraklilari gitsin devlet mi kuruyolar napiyolarsa orda yapsinlar :d

tapotalk'tan gonderildi.

bakin cadirda kuruldu koca osmanli neden bi daha olmasin ki ?? inanirsaniz basarirsiniz neoosmanlici kardeslerim :d

tapotalk'tan gonderildi.

Sen bu İngilizce kelimeleri kullanmıyor musun..? Konuda Türkçeden İngilizceden filan bahsedilmiyor nette günlük kullanılan terimlerin Osmanlıca karşılığından bahsediliyor.
Kaldı ki ben Osmanlının yazdığı tarihe sevgi ve saygı duyan bir insanım, aynı zamanda dini bütünümde bir insanım bu istikametteki görüşlerime ters düştüğüm hiçbir paylaşım yok konunun içinde. Küfür de yok, hakarette yok. Tarafsız değerlendirirsen hiçbir tarafı rencide edici bir söylem de yok. Muhabbet temalı bir konu. Sana ne dokundu ki de, üslubunu bozuyorsun. Konuda karşıt bir görüş belirtilmiyor ama karşı olduğun bir durum varsa da edep sınırları içinde kalınarak dile getirilir benim bildiğim. Bence sizin Osmanlıcadan önce öğrenmeniz gereken bu; edep.

Agir ol sampiyon :)
Sen hayirdir?

Neden bu kadar panikledin ki, söylediklerimden ne cikardin?
Söylediklerimde seni bu kadar rencide edip, bana hakaret edecek kadar ne buldun?

Bence edepsizligi, gereksiz ithamda bulundugunuz icin siz yaptiniz.

Benim belirttigim, Osmanlicayla alay edilirken, cevirilen kelimelerin ingilizce olusuydu.
Sakin olun, derin nefes alin, mesajimi tekrar okuyun.
Size karsi dövme, saldirma gibi bir hissim olmadigini anlayacaksiniz efendim.

osmanli meraklilari gitsin devlet mi kuruyolar napiyolarsa orda yapsinlar :d

tapotalk'tan gonderildi.

sende gidip rahatlıkla israil de yaşayabilirsin unutma ki osmanlının kurduğu yaşattığı topraklarda geziniyorsun atatürk de bir osmanlı askeriydi.

v1QZst9.jpg

sende gidip rahatlıkla israil de yaşayabilirsin unutma ki osmanlının kurduğu yaşattığı topraklarda geziniyorsun atatürk de bir osmanlı askeriydi.

v1QZst9.jpg

osmanlidan once de bizans vardi birader bu topraklarda, orta asyadan geldim ben ozum orada varsa israille bi alakam ispatlamayan namerttir.

tapotalk'tan gonderildi.

osmanlidan once de bizans vardi birader bu topraklarda, orta asyadan geldim ben ozum orada varsa israille bi alakam ispatlamayan namerttir.

tapotalk'tan gonderildi.

osmanlı merakı olanlar devlet kursun orada yaşasın diyorsun ya
devlet kurma merakında olanlar israil liler madem sen de osmanlıdan rahatsızsın orada yaşayabilirsin senin ne olduğunu ispatlamak gibi fuzuli işlerle uğraşacak değilim millete memeleket biçersen sanada memleket biçerler
olay bu yani.

osmanlı merakı olanlar devlet kursun orada yaşasın diyorsun ya
devlet kurma merakında olanlar israil liler madem sen de osmanlıdan rahatsızsın orada yaşayabilirsin senin ne olduğunu ispatlamak gibi fuzuli işlerle uğraşacak değilim millete memeleket biçersen sanada memleket biçerler
olay bu yani.

birader ben sana bisey dedim mi sahsina ?? ortaya konustum sen eger ustune alip da gelip beni ((afedersin israilli yahudi)) gibi yaftaliyorsun ?? bunu senin genel baskanin bir kufur sayiyor bilirsin.

nasil kurtlere oyle deniliyor da, ben de osmanlicilara aynisini ironik yolla belirttim belli ki ulkenin osmanli yonetim seklinde yonetilmesi arzusundasin ki zoruna gitmis bu biraz. burasi turkiye yonetimi cumhuriyet zoruna gidenin borusuna gitsin.

tapotalk'tan gonderildi.

Sen hangi sıfatla insanları memleketlerinden kovuyorsun küçük bey.
Türklük sıfatıyla mı, eğer öyleyse osmanlıyla uzaktan yakından ilgin yok demektir. Çünkü bu topraklarda Osmanlı hoşgörü politikasıyla kaç milleti barındırdı, Osmanlıyı da 72 millet elbirliğiyle ayakta tuttu ve yaşattı.
Yok müslümanlık sıfatıyla diyosan Osmanlıyla yine tutumunun alakası yok. Çünkü o devlette müslüm /gayrimüstüm yanyana hoşgörüyle yaşadı, yaşatıldı. Müslümanlık gereği olarak peygamber efendimizin yolundan gidildi ve gayrimüslümler asla rencide edilmeyerek dinimize düşman kesilmemeleri hatta hoşgörü ve sevgi ortamını tatmaları sağlanarak dinimize girmelerine çabalandı.

Şimdi bu yukarıdaki bilgiler ışığında osmanlıyı hal, hareketleriyle ve söylemeleriyle temsil etmeyen sen, osmanlının topraklarından gidecekmisin.

Edit: dinime küfreden müslüman olsa:/ ingilizce ingilizce nickler almışlar :D

Edit: dinime küfreden müslüman olsa:/ ingilizce ingilizce nickler almışlar :D

çok boş şeyler yazdığın için hepsine cevap vermeyecem
belliki boş gözlerle okumuşsun küçük hanım
tartıştığım arkadaş osmanlı isteyen başka devlet kursun orada yaşasın dedi
ona istinaden verilmiş bir cevap benimkisi okumuş olsan anlardın zaten sonraki cevabımda bu açıkça belli ama dedim ya boş gözlerle okumuşsun.

bak önce şunu bil benim inançsız,ermeni,rum,kürt samimi olduğum insanlar var
ve bu topraklar üzerinde yaşıyoruz onlarla ama kimseye git şurada devlet kur orada yaşa demiyorum benim ingilizceye rumcaya yada diğer dillere de lafım yok sadece osmanlıca geçmişimizde izi olan bir dil ve bilmek de hakkımız
neyse aslında cevap vermek dahi istemezdim böyle suçlamalara ya

nickime laf etmişsin ingilizce falan diye
böyle küçük şeylerden egonu tatmin ediyorsan ben sürekli ingilizce yazayım sende hakaret eder sevinirsin hıı ne dersin.

Geri