Hadi Osmanlıca Öğrenelim..

Konu sahibi son olarak 2656 gün önce görüldü
Bu forumda maalesef tartışma usulü bilinmediği için (bu konuya bu yorumdan başka) yorum yapmayacağım..

Olmayan bir dili öğrenme çabasını anlamıyorum. Türk'ün soyunu Arap pisligine dayama çabasında olanlar böyle bir dil olduğunu iddia eder ve ölü olan bu kuş dilini diriltmeye çalışır. Arapça Farsça ve Türkçe karisimi ucube bişeye kim neden ihtiyaç duysun

Hic kullanılmayan birdil suanda nerede kullanacak onu ogrenen vatandas İş hayatında İngilizce yada Almanca suan revasda olan Cin dili yani bosa bunla ugrasma cabaları bilse ne işine yarıcakki bu dili vatandas yani ticari kaygı ile ogrenilmez bu

Osmanlıca dersleri veren biri olarak tarih ve edebiyat araştırması yapan biri için gereklidir.
Başlı başına bir dil değil ama eski dönemimizde kullanıldığı ve o dil içinde önemli eserler verildiği için bu işle uğraşanların bilmesi gerekiyor.
Çok önyargılı olmayın, bilmekten zarar gelmez.
Günümüze ulaşması gereken bir çok şey var o dönemden ve birileri de bununla ilgilenecek değil mi (:

''Cenabı Rabbi mennan, Sultanülberreyn velbahreyn, hadımülharemeynişşerrifeyn, zıllıullahi fil'ard, halifeyi zişan efendimiz hazretlerinin ömrü devlet ve ikbal ve saadeti şahanelerini ila yevmil kıyam müzdad buyursun''
Türkçesi:
(Tanrı karaların ve denizlerin hükümdarı, Mekke ve Medineye hizmet eden, yer yüzünde Allah'ın gölgesi, şanlı halifemiz, padişahımız ve efendimizin ömrünü ve ikbalini kıyamete kadar uzun etsin.)

Türkçeye Arapça ve farsça lügatlar katıp konuşmak bir maharet ise bunun için fazla bir gayrete gerek yok.

Bizler buna ''kelimeler yığını'' diyoruz.

Kangı canibe mevlana?...
___ Abdi ahkarları etrafı cevanibde bir şemme meksu aramdan sonra bağu besatinde cevelan ve bir nebze geştü guzar eylemek emeli daiyanemdir''

Türkçesi:
Nereye canım?
___ Şuralarda azıcık dinlendikten sonra, biraz bahçelerde dolaşmak istiyorum.

(Ziya şakir, mezhepler tarihi, s. 26)

Bizde bir söz vardır:
''Kestane kumuşisinden çıktıktan sonra kumuşisini beğenmezmiş.'' Osmanlıca'da öyle birşey. Bu kelimeler yığınını konuşanlar öz dili Türköeyi beğenmez olurmuş.

Ben rusça öğrenmeye başladım daha çok işime yarar diye düşünüyorum.

Geri