Güven kazanmak

Konu sahibi son olarak 3065 gün önce görüldü

Dünyada ki en zor kazanılacak duygulardan birisidir

Kaybettiğinizde yerine gelmesi çok uzun zaman alabilir

İşte bu konuyu görmesini çok istediğim biri var burada...
ve benim en büyük problemim kaybettiğim an güvenimi geri kazanmam...
Zaten bu güven olayı çok zor oluşur kaybedilince o kemirici şüphe asla yok olmaz

Güven güven güven :) Sanırım sanalda pek rastlanan bir durum değil.
Çok güzel bir söz aklıma geldi yazar iyi yazmış.

''En basit yalanları gözüme bakarak söyleyen ahmaklar tanıdım. Bense onların cahil cesaretlerine ve kuş beyinlerine hayrandım. ''

Değecek insanlara herzaman bunu sağlarım.

Güven kazanması çok zordur kaybedilmesi ise bir o kadar kolaydır

Söylediği ve yaptığı her şey birbirini tutuyorsa, güvenirim ben.
Gizli saklı bir şeylerinin olmaması da gerekiyor, açık ve net olmak önemli tabiiğ.

Söylediği ve yaptığı her şey birbirini tutuyorsa, güvenirim ben.
Gizli saklı bir şeylerinin olmaması da gerekiyor, açık ve net olmak önemli tabiiğ.

Çok doğru Ev Kuşum.Samimiyet bunu gerektirir.Güven böyle gelişir.
Eylem ve söz uyumu.Mış gibi yapmak,öyleymiş gibi görünüp ilk fırsatta hangi menfaat uygunsa ona göre bir kalıba dökülen insanları oldum olası sevmedim,o kadar hümanist değilim ne yazık ki.

yoo

bence çoğumuz çok kolay güveniyoruz

Ilk güven kolaydır, kaybettikten sonra kazanılan zordur asıl

Kolay gibi görünen ancak bayağı bir emek isteyen "şey".Eğer insan muhattabıyla huzur içindeyse orada güvenden de söz edilebilir.Karşımızdaki insana bizim ölçütlerimizden ziyade onun ölçütleriylede muamele edebiliyorsak ilerleme kaydediyoruzdur.Kendine saygı duyan kişi, güvenin bununla paralel bir ölçüt olduğunu düşünebilir.Öyleki saygınlığımızı, itibarımızla güçlendiririz bu da karşımızdaki insan (ların) bizi ne derece muhattap aldığıyla bağlantılıdır.Eğer kendimize karşı özsaygımız varsa eylemlerimiz ona göre şekillenir ve bunun akabinde çevreden yansıyan itibar ve son olarak "emin" yani güvenilen insan olma yolunda olabiliriz.Güven, sadece insanın eylemleriyle de bağlantılı olmayabilir.Eylemleri çözen, onu anlamlandıran karşı kişinin bakış açısıylada alakalıdır.Eğer kişi hayatı boyu güven verici tavırlar sergilememişse ve bu tutumun doğruluğuna, çıkarları doğrultusunda, inanmışsa veya bu kişi güvenden yana bahtı kara ise karşısındaki insanın eylemlerini değerlendirmede aceleci davranabilir ya da onu kendi hayat felsefesi ile ölçütlendirebilir.Güven, söz ve eylem ikilisinin ahengi kadar kişinin bakış açısı ile de doğru orantılıdır diyebilirim.Güvenimizi kazanmak isteyen kişilere karşı olabildiğince objektif yaklaşmak gerektiğine inanıyorum. Ve olumsuz beklentilerimizi tölere ederek anlamaya çalışırsak iyi bir dost bile kazanabiliriz.Güven verici olmak için önce kendimize, sonra karşı tarafın kişilik haklarına saygı göstermelle başlayabiliriz.

Güven sağlamak önemli değil o güveni devamlı sağlayabilmek daha önemli.

Benim guvenimi kazanmak kolaydır ama bir kez kirsinlar imkanı yok eskisi gibi olmaz

Geri