Gurbetçilerin ortak özellikleri

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Kendi yaşadığı ülkede sol partiye, Türkiye'de sağ partiye oy verir.

Eskiden bol hediyeler ile gelirlerdi. Şimdi sade Çikolata getiriyorlar. O da en ucuzundan.

Utanç verici bir gurbetçi hatıram aklıma geldi birden. (Aramızda kalsın.)

Çocuktum, henüz okula gitmiyordum. Sevdiğim bir akrabamız gelirken bana bir Mayo getirmişti. Kendisi de, bizimkiler de çözemediler, bunun ne olduğunu. Don mu? kısa Pantolon mu? Ama çok kısa dediler. Don da olamaz!!

Ben o Mayo'yu tüm yaz boyunca dışarıda giydim. Üstüne de kazak giyiyordum. O da hediye gelmişti çünkü. Seneler sonra o günlerde giydiğimin Mayo olduğunu öğrendim. Biz eskiden Don ile denize girerdik. Mayo neymiş gutbetçilerden öğrendik. Onlar da orada öğrenmiş oldular. Belki kendileri orada da Don ile denize girmişlerdir.

Buradaki Yozgatlı kardeşlerimizin gurbetçiler hakkında yazdıklarını ciddiye almaları.

Uzun yıllardır orada olmalarına rağmen azımsanmayacak sayıda kişinin hala oralara adapte olamamış olması. Gettolaşmışlar ve TR’deki yaşam tarzını sürdürmeye çalışıyorlar. Birçoğunun belki oralı arkadaşı bile yoktur. Türklerden başka kimseyle diyalog kurmuyordur yada kuramıyordur.

Sözlerini tutmuyorlar…
Neyse, Polonya’da olan gurbetçimiz var mı? Nereleri gezeyim bana bi söylesin hele. Gelirken içli köfte getiririm.

Cartel (Rap muzik grubu) harici pek de saygi duyacagim gurbetciye rastlamadim. Akrabalarim da dahil

Avrupa bitmiş yeğen, battı battı her yer.. uçaktan iner inmez ahah
(Kimse bir şey istemesin diye)

Gelirken ağlıyorlar hasretten giderken bıkmış oluyorlar trden kaldiklari süreç içinde sanırım biraz dengesiz ruh hali mevcut

Geri