Gurbetçilerin ortak özellikleri

🕒 Konu sahibi 3 saat önce aktifti
Evet arkadaşlar, madem gündemimiz gurbetçi kardeşlerim, buyurun o zaman söz sizlerde..

Henüz cömert bir gurbetçi görmedim.. ortak özellikleri cimri olmaları.

En sevdiğim gurbetçi @Süreyya hanımcığım, kendisi canım olur.

Ortak özellikleri:
- Hepsi geri dönecek te kurulu düzenleri olduğu için orada kalıyorlar.

sürekli konuşurken “eeemmm, ıığğmmm, oğüğğmm” gibi türlü türlü sesler çıkarmaları…

ve bir şey anlatırken Türkçeleri yetmediğinde diğerine dönüp kelime söyledikten sonra “Türkçesi ne?” demeleri…
hemen ufak ve farazi bir örnek;

+ -Türkçe konuşur -Scheisse! -Türkçe konuşmaya devam eder-
- şayz mı ne o şarj mı diyo anlamadım?
+ kusen Türkçesini bilmiyorum yauğ
-diğer arkadaşa dönerek Türkçesini söylemesini ister ve söyletir-
+ haaa evet evet BOK! -anlatmaya devam eder-

Birkaç avro karşılığında buraya acayip güzel şeyler yazabilirim. Döktürürüm. Yalar yutarım

Herkes de bilir ki, Kedi, şerefsizdir

Avusturyada arkadasim var
Dioki Ben gurbetci deilim burda dogdum.
Oysa 10 sene once gitmisti
Ilginc hddhsjsjsj

Söyleyemem. Nefret söyleminde bulunmak istemiyorum. Fikir dile gelmediği müddetçe sorun yaratmaz bana.

Konuya yorum yazarken, gurbette yaşayan kişileri incitecek ifadeler kullanılmamasına lütfen özen gösterip forum kurallarının dışına çıkmayalım.

Türkiye'den yurtdışına salça, turşu, baharat ve benzeri erzak götürmeye bayılırlar.

Gurbetciler bana vize mize cikartin beni cig cig yiyecek forumdakiler jfjjfjjf

Gurbetciler bana vize mize cikartin beni cig cig yiyecek forumdakiler jfjjfjjf

Gel götüreyim seni Polonya’ya, birlikte sürünürüz. Birlikte gurbetçiliği savunuruz, lincimizi yeriz. Mis gibi.

Özellikle linç yeme kısmı senle birlikte olma kısmından daha cazip geliyor.

Yediğin lincin kıymetini bilmiyorsun

Bu konuda genelleme yapılmasını doğru bulmuyorum.
Orada doğup büyüdüğü halde kendisini geliştirmeyi geç, kültürel adaptasyon dahi sağlayamamış insanların dengesizliklerini tüm vatandaşlarımıza yüklemek acımasızca geliyor.
Dil öğrenin, kalifiye bir mesleğiniz varsa göç etmeniz zannettiğiniz kadar zor değil; kimler kimler gitti, gitmeye de devam ediyor.
Bir arzunuz ya da amacınız varsa, bunun için çabalayın; Oturduğunuz yerden daha iyi şartlarda yaşayan insanları topluca bir çuvala koyup denize atmak,nefret kusmak size bir şey kazandırmayacak.

• Beğen
Tepkiler: Sim
Geri