Heisenberg
Altın Üye
Valla devlet askerligi mecbur tutuyorsa gurbetcilere doviz olarakta soke soke aliyorsa, emeklilik hakki oldugu halde yurt disinda yasadigi icin alamiyorsa, hem yurtdisindan hem yurticinden oradaki ayni mulk icin ayri ayri vergi aliyorsa, goturdugu aracin yurtdisinda kalmasini sinirliyor baskasinin kullanmasinda yuksek cezalar kesiyorsa, gumrukte binbir eziyet cektiriyorsa bal gibi de vatandaslik hakkini kullanir bu uygulamalarin kalkmasi icin. Oyle hep ver gulum olmaz. Ben ornegi "ne faydasi var ki sozune" istinaden yazdim yazdim zaten. Bi'de "oy kullanmasinlar" sesleri yukseldikce insanlari tetikliyorlar daha cok kullanasi geliyor insanin :d kizdirmayin bi sonraki secimde otobus kiralar herkesi gotururum konsolosa ahaha
bu ülkede yaşamıyorsa askerlikte yapmasının manası yok zaten alman ya da farklı bir ülkenin vatandaşına neden askerliği şart koşuyorlar bunuda anlamlandırmak güç. Gümrükte bir tek sen eziyet çekmiyorsun biz çıkarkende yaşıyoruz aynı eziyeti iyide burada bir mülkün varsa senden vergi almasına neden takılıyorsun