Gurbetçiler yurda dönüyor

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Valla devlet askerligi mecbur tutuyorsa gurbetcilere doviz olarakta soke soke aliyorsa, emeklilik hakki oldugu halde yurt disinda yasadigi icin alamiyorsa, hem yurtdisindan hem yurticinden oradaki ayni mulk icin ayri ayri vergi aliyorsa, goturdugu aracin yurtdisinda kalmasini sinirliyor baskasinin kullanmasinda yuksek cezalar kesiyorsa, gumrukte binbir eziyet cektiriyorsa bal gibi de vatandaslik hakkini kullanir bu uygulamalarin kalkmasi icin. Oyle hep ver gulum olmaz. Ben ornegi "ne faydasi var ki sozune" istinaden yazdim yazdim zaten. Bi'de "oy kullanmasinlar" sesleri yukseldikce insanlari tetikliyorlar daha cok kullanasi geliyor insanin :d kizdirmayin bi sonraki secimde otobus kiralar herkesi gotururum konsolosa ahaha

bu ülkede yaşamıyorsa askerlikte yapmasının manası yok zaten alman ya da farklı bir ülkenin vatandaşına neden askerliği şart koşuyorlar bunuda anlamlandırmak güç. Gümrükte bir tek sen eziyet çekmiyorsun biz çıkarkende yaşıyoruz aynı eziyeti iyide burada bir mülkün varsa senden vergi almasına neden takılıyorsun

• Beğen
Tepkiler: W
bu ülkede yaşamıyorsa askerlikte yapmasının manası yok zaten alman ya da farklı bir ülkenin vatandaşına neden askerliği şart koşuyorlar bunuda anlamlandırmak güç. Gümrükte bir tek sen eziyet çekmiyorsun biz çıkarkende yaşıyoruz aynı eziyeti iyide burada bir mülkün varsa senden vergi almasına neden takılıyorsun
Ayni mulk icin 2 kere vergi odedigini dusun, bu normal mi sence ? Bizim aracimiz bozuldugunda Turkiyede parcasini taktiramiyoruz kanunen yasak, yurtdisindan gelmesi lazim, havalimanindan almak icin kolcusu, muduru, yardimcisi, pulcusu, sozcusu binbir yerden geciyoruz. 1 parca icin 4 gunluk tatilin heba oluyor bu normal sence ? hangi ulke vatandasina bu eziyeti layik gorebilirki. Aklima geldikce sinirlerim tepeme cikiyor... 2 katli otobus kiralicam.....

Ayni mulk icin 2 kere vergi odedigini dusun, bu normal mi sence ? Bizim aracimiz bozuldugunda Turkiyede parcasini taktiramiyoruz kanunen yasak, yurtdisindan gelmesi lazim, havalimanindan almak icin kolcusu, muduru, yardimcisi, pulcusu, sozcusu binbir yerden geciyoruz. 1 parca icin 4 gunluk tatilin heba oluyor bu normal sence ? hangi ulke vatandasina bu eziyeti layik gorebilirki. Aklima geldikce sinirlerim tepeme cikiyor... 2 katli otobus kiralicam.....

iyide niye arabayla geliyorsun o kadar yol çekiyorsun atla gel uçağına burada kirala kullanacağın kadar.
aynı mülk için 2 kere vergi ödemeyi art niyetli gurbetçilere sor bununla ilgili bir haber okumuştum alman hükümetinin attığı bir adımdı sanırım.
2 yetmez 5 katlı otobüs kirala hepsine de tembihle akp ye oy atsınlar :)

iyide niye arabayla geliyorsun o kadar yol çekiyorsun atla gel uçağına burada kirala kullanacağın kadar.
aynı mülk için 2 kere vergi ödemeyi art niyetli gurbetçilere sor bununla ilgili bir haber okumuştum alman hükümetinin attığı bir adımdı sanırım.
2 yetmez 5 katlı otobüs kirala hepsine de tembihle akp ye oy atsınlar :)
Tamam sana sorariz neyle gelecegimizi kanka. Adamin belki ucak fobisi var onunda hesabini vericez. He akp veririz uzme canini sen....

Tamam sana sorariz neyle gelecegimizi kanka. Adamin belki ucak fobisi var onunda hesabini vericez. He akp veririz uzme canini senini sen....

kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz verirsin bir sakinleştirici hap olur biter 2 saatlik yol için günlerce direksiyon sallamaya değer mi? Hesap sorduğum falan yok
ben ne üzeceğim akp akp diye ağlan insanlar gurbetçiler biz bu bokla 24 yıldır yaşıyoruz yani

ayrıca bu kadar ağlayacaksanız vergi için yok otomobilimin parçası için gider italyada tatil yaparsın avusturyada tatil yaparsın ne için var türkiyede hem yakın hem uçağa da gerek yok

kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz verirsin bir sakinleştirici hap olur biter 2 saatlik yol için günlerce direksiyon sallamaya değer mi? Hesap sorduğum falan yok
ben ne üzeceğim akp akp diye ağlan insanlar gurbetçiler biz bu bokla 24 yıldır yaşıyoruz yani
Koconcu yozyolda yosoyoroz. Anlama kitligin var herhalde denemedigimizi mi saniyorsun.

W'yi üzmeyin kafanızı kırarım..o benim sevdiğim tek gurbetçi

• Kahkaha
Gurbetçiler şikayet etmeye başlıyor, öfkeleniyorlar yavaştan;

ben bu konuya daha yorum yapmak istemiyorum sonra W kızıyo bana

• Hehe
Siz de gidin arkadaşlar gurbete, euro, dolar, porsche.

Dimi.

Italya da yasal gocmen kriterlerini iyilestirdi bilmem kac yuz bin kisi alacakmis.

Alamanya desen yasal gocmen sah damari.

Dil ogrenecekler, meslekleri olacak, is arayacaklar falan.

Kim ugrasir?

Nur cemallerinin hatrina kirmizi hali serilecek ancak oyle.

Geri