Günün Ayeti

S
  • Kullanıcı She`
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Günün Ayeti
Bizim başımıza hiçbir zaman
Allah’ın yazdığından başka bir şey gelmez.

|Tevbe Sûresi - 51

Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla
Kendisine bereketler kıldığımız yerin doğusuna da, batısına da o hor kılınıp-zayıf bırakılanları (müstaz'afları) mirasçılar kıldık. Rabbinin İsrailoğullarına olan o güzel sözü (vaadi), sabretmeleri dolayısıyla tamamlandı (yerine geldi). Firavun ve kavminin yapmakta oldukları ve yükselttiklerini (köşklerini, saraylarını) da yerle bir ettik. (Araf Suresi / 137)

935621_574053502617385_1186632345_n.jpg

بســــــــــــــــــــــــــــــــم الله الرحمن الرحــيــم

Nûh’a vahyolundu ki: “Kavminden daha önce iman etmiş olanlardan başka,
artık hiç kimse iman etmeyecek.
O hâlde, onların yapmakta oldukları şeylerden dolayı üzülme.”
Hûd Suresi 36. Ayeti

Doğru yolu göstermek Allah'a aittir. Onun eğrisi de vardır. Allah dileseydi, sizin hepinizi hidayete erdirirdi.

Nahl Suresi - 9. Ayet Meali (19)

İnananlar arasında kötü söz ve davranışın yayılmasını arzulayan kimseler için dünyada da, ahirette de acı veren bir azab vardır. (Her şeyi) Allah bilir; siz bilmezsiniz. (NUR/19)

Kim de âyetlerimizi yalanlar ve onlara karşı büyüklük taslarsa, işte onlar cehennemliktirler ve orada ebedî olarak kalacaklardır. (A'RAF/36)

Sustum... Düşündüm... Durgunlaştım... En çok 'Hüzün'dü adım...
Ama; Elhamdülillah hiç Yalnız kalmadım.
Yöneldim, sesimi İşitene ve bir Ayet düştü dilime...
“Ben kederimi ve hüznümü sadece Allah'a arz ederim"
YUSUF SURESİ 86. AYET

İnsanlardan öylesi var ki, herhangi bir ilmi delile dayanmadan Allah yolundan saptırmak ve sonra da onunla alay etmek için boş lafı satın alır.

(Lokman 6)

Eğer onlara, (niçin alay ettiklerini) sorarsan, elbette, biz sadece lafa dalmış şakalaşıyorduk, derler. De ki: Allah ile, O'nun ayetleriyle ve O'nun peygamberi ile mi alay ediyordunuz?

(Tevbe 65 )

Bu da benden olsun.. Not: Kimseye laf sokmuyorum. Direk söylüyorum.

"Gevşeklik göstermeyin, üzüntüye kapılmayın. Eğer inanmışsanız, üstün gelecek olan sizsiniz."
(Al-i İmran / 139)

Herkesin yöneldiği bir yön vardır. Haydi, hep hayırlara koşun, yarışın! Nerede olsanız Allah hepinizi bir araya getirir. Şüphesiz, Allah’ın gücü her şeye hakkıyla yeter.
Bakara, 2/148

"Kim Allah'ın indirdiği hükümlerle hükmetmezse, işte onlar kafirlerin ta kendileridir"

( Mâide Sûresi, 44 )

"Deki; Eğer duanız olmasa Rabbimin katında ne ehemmiyetiniz var"
(Furkan suresi 77Ayet)

“Kim Allah’ın rahmetine müstehak olmak için Rabbiyle karşılaşmayı temenni ediyorsa sâlih amel yapsın, Allah’a ibadette şirk koşmasın.” (Kehf; 110)

4 - NİSÂ SÛRESİ
Bismillahirrahmânirrahîm
2.
Yetimlere mallarını verin. Temizi pis olanla (helâli haramla) değişmeyin. Onların mallarını kendi mallarınıza katıp yemeyin. Çünkü bu, büyük bir günahtır.

Bismillahirrahmanirrahim

"Güneşe ve kuşluk vaktindeki aydınlığına, güneşi takip ettiğinde aya, onu açığa çıkarttığında gündüze, onu örttüğünde geceye, gökyüzüne ve onu bina edene, yere ve onu yapıp döşeyene, nefse ve ona birtakım kabiliyetler verip de iyilik ve kötülüklerini ilham edene yemin ederim ki, nefsini kötülüklerden arındıran kurtuluşa ermiş, onu kötülüklere gömen de ziyan etmiştir."

(Şems 1-10)

Geri